Шефът на БДЖ е подал оставка

Йордан Недев се отказал от поста по лични причини
Обновена: 22 авг 2012 14:59 | 22 авг 2012 10:28, Миглена Иванова
130
Шефът на БДЖ е подал оставка
Йордан Недев. Снимка: Личен архив

Йордан Недев е подал оставка като изпълнителен директор на БДЖ. Това съобщи лично министърът на транспорта Ивайло Московски днес. Като мотив за оставката според Московски Недев е посочил лични причини.

За момента длъжността изпълнителен директор на холдинга ще бъде изпълнявана от финансовия директор Велик Занчев.

Йордан Недев стана изпълнителен директор на БДЖ преди малко повече от година – на 1 юли 2011 година. Той замени на поста Пенчо Попов, като според мотивите на транспортното министерство смяната трябваше да доведе до подобряване на качеството на обслужване на пътниците, постигане на по-високи икономически резултати и ускоряване на реформите в областта на железопътния транспорт.

Недев пое курс към освобождаване на железопътната компания от несвойствени дейности, каквито са почистването на вагоните, охраната на обектите и други странични активности. Важно направление в опитите за стабилизиране на железницата бе програмата за съкращение на разходите, заради която в края на миналата година имаше сериозни протести и стачки.

Сериозен проблем, с който Йордан Недев трябваше да се справи, бе спирането на държавната субсидия за железниците заради кредита от 150 млн. лв. към Световната банка.

До стопиране се стигна и при приватизацията на „Товарни превози“ заради липса на сериозен инвеститорски интерес.

В крайна сметка в началото на този месец стана ясно, че държавната субсидия за железниците няма да бъде спирана и ще бъде преведена. Транспортният министър Московски обаче обяви, че няма да има съкращения в персонала на БДЖ, както и няма да бъдат спирани влакове.

Това противоречи на намеренията на подалия оставка Недев, според когото трябваше да се направи анализ на рентабилността и да се прибегне до нови съкращения и закриване на неефективни линии.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: директороставкаБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До optimistПо тази логика Бойко и Цецо трябваше да са си тръгнали първи ! Но догодина ще им помогнем !
53
26
 
4
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Бат Бойко го каза ясно и точно още в началото на мандата - "който не се справя си тръгва".
52
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле, кви сте промити мозъци всичките... (с малки изключения като 53)
51
3
 
21
 
! Отговори
дядо преди 11 години
По-добре късно отколкото Никога -да се осъзнаеш,използваха го срещу стачницие,насъбра негативите и сега ВЪН-това е стил на управление хаххахах.Тоя доколкото си спомням поне беше ОБРАЗОВАН за разлика от останалата гейберастка популация от "калинки" без дипломи или с фалшиви такива бухаххахах
50
7
 
20
 
! Отговори
Соня Иванова преди 11 години
Поздрав за директорчето с песента за гербера:Да съсипеш БДЖ не е лесно,да слушаш Боко не е лесно,поникваш и внезапно разцъфтяваш.Да бъдеш гербер не е лесно,да имаш вяра не е лесно,поникваш и внезапно отшумяваш.....
49
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много нагъл е този, бе!!! Сега изяде ли дебелата опашка?! Идва ред на другите.
48
8
 
28
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Преподавал ми е в университета. Един от малкото, които не говореха по очебници от преди 20+ години и си личеше, че знае какво говори и че е интелигентен. Оставам впечатлението, че се опита да въдвори ред в железниците. Което пречи на много интереси, най-вече за кражби на всякакво ниво. Видя, че не може да промени нещата и всичко ще си продйлжи по старо му и се махна. Жалко е, как всичко държавно е необратимо пропито от корупция и разруха.
47
5
 
21
 
! Отговори
N преди 11 години
37, просто представя нямаш за какво говориш. ГЕРБ не само, че не махат некадърните, а нещо повече - по това си избират хората, всъщност. За да не знаят какво правят и съответно да правят това, което им кажат.
46
2
 
6
 
! Отговори
Данко преди 11 години
Абе стига с тая приватизация на товарните превози - то е печелившо, как ще се изплащат дългове и прочие заеми, ако се породаде тона.Нека да приватизират пътнически превози-по цял свят са губещи.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nagu6il se e
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БДЖ няма никога да е губещо, ако се спрат кражбите и се създаде добра организация.Ама няма кой да го направи. По-лесно е да го харижем на някой чужденец, и после да си плащаме тарикатлъците на НЯКОИ.
43
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ау,че сладурчеее,каква хубава гейсак усмивчица има самоооо.
42
3
 
7
 
! Отговори
ивах преди 11 години
Една герберка изпадна от "дългата" управленска скамейка.Наглеци
41
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ГЕРБ поне като видят че са некадърни ги махат"Ми то по тази логикатрябва да си ходят и Дянков и Тотю Младенов..............та чак до Бистришкия тигър с номер 9.
40
4
 
16
 
! Отговори
Товарен влак преди 11 години
За товарни превози имаше сериозен интерес от истински / не подставени/ инвеститори, но конкурса е съчинен с такива условия които да бъдат в полза на български олигархичен кръг/сетете се кой изкупува наред/. Сега се опитват да изкарат че положението в Товарни превози е много лошо за да откажат другите инвеститори и определените да го вземат евтино. После има за крадене пак колкото искаш. Е докога ще търпим?
39
11
 
12
 
! Отговори
Машинист преди 11 години
И на снимката си гледа нагло така както и се държеше. Няма с какво да се запомни присъствието му в БДЖ.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този като дойде за подписаните споразумения със синдикатите каза аз не съм ги подписал и си правеше съкращения на хиляди. След това подписа ново споразумение. Сега личните причини са като дойде следващия и той да каже че не е подписал нищо и да се развихри също. Ей това е личната причина. А и някога ако има следствие отговорността лесно ще се размие между десет шефа, управлявали по няколко месеца. Всеки ще казва че виновникът е другият а той много милеел за БДЖ :-) лични са причините
37
1
 
14
 
! Отговори
39 е прав преди 11 години
Абсолютен и класически пример за манджурски кандидат.
36
2
 
19
 
! Отговори
pet преди 11 години
Всички тези фотоволтаици са свързани с големи комисионни.А при строежа им българските работници бяха само пазаците 1-2, ни целия народ ще ги изплаща.Тази страна трябва да се разпадне и закрие. Срамен ме е че сме тоалетната на Европа.
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момчето явно се е усетило, че ще го използват да фалират и продадат БДЖ на безценица, а после той ще го отнесе.