Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

В българското правителство има разумни хора, надява се военният министър
178
Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

"Не съм получил никаква официална оферта и не приемам оферти чрез медиите", заяви военният министър Аню Ангелов, който бе помолен да коментира вчерашното изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че увеличение на заплатите в силовите министерства и структури може да има само, ако поетапно техните преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

"Що се отнася до прословутите привилегии, няма да спра да повтарям, че това са компенсации за редица неща и ако говорим за привилегии ще трябва тези ограничения в правата и задълженията на военнослужещите да ги приравним към държавните служители – да имат право на стачка, право на профсъюзи, право на членство в политически партии, свободно право на участие в избори, независимо от коя партия и т.н.", подчерта министърът.

Той отново посочи, че за възнагражденията предстоят още разговори между министерствата и Министерството на финансите, като в крайна сметка последната дума ще има правителството.

Още по темата

Не зная какво е влиянието върху фонд работна заплата, ако един военнослужещ не е 20, а 40 дни в отпуск. Това все пак е платен отпуск, коментира военният министър и изрази оптимизъм:

"В българското правителство има разумни хора, които да сядат на масата и да водят преговори за това какво би било и какво не би било по отношение на възнагражденията на военнослужещите".

Dnes.bg припомня, че преди ден финансовият министър Симеон Дянков посочи, че заплатите на военните и другите служители от сферата на националната сигурност могат да скочат с до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

По думите на вицепремиера е изпратено писмо до администрациите с това предложение.

Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто, но това няма да стане със сигурност, допълни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
4
 
! Отговори
do 19 преди 11 години
и ако мога да те попитам с кого ще се биеш?Кой ще тръгне точно тебе да напада,нали знаеш,че ако някой ни нападне американците и НАТО до 5 мин. ще му разкатаят фамилията,да се закрива армията и както е във всички нормални държави да се увеличи финансирането на спец.частите и полицията
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не искам да защитавам,но от къде на къде това вчерашно ....Дянков дойде в България, направиха го министър и започна да казва кой,кога,къде.Той колко време е живял тук за да ръси акъл.Хайде да си ходи да съветва световни банки,американци и който иска.Голямата работа бил-цъфнахме та вързахме.Богатите по- богати,бедните по-бедни.Но според него спестяванията ни се увеличават и трупаме състояния.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 15 Да но не тея на снимката, а точно другите искат увеличение на заплатите, виж 19ти коментар - абсолютно точно е казано - всичката мара втасала в армията - повишение на заплатите искат. Това че не са подготвени, че техниката 90% е на трупчета, че нови тактики не са учени от 20 години, че сме в НАТО а езикова подготовка - никаква, че униформите и другите облекла са с ниско качество - изобщо не ги притеснява.... На тях не им трябва нова техника, не им трябва гориво и рез. части - кинти си искат и това е - не ги интересува нац. сигурност интересува ги собствения им ***!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 17Виж сега навсякъде в цивилизования свят, заплатите на армия и полиция са функция на доходите на населението в страната, така е и в България, заплатите на военни полицаи се определят на база средна работна заплата.Та неможе да искате увеличение на заплатите, когато липсва ръст на средната заплата в страната или ако го има някъде то той е символичен.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Me4o Мечо, били сме в армията - кой 3 години, кой 2, кой 18 месеца, кой 1 годинка - 90% от мъжете в България сме били наборни войници. И много добре знаем колко струват кадровите военни, и колко работят.... С две ръце ще подкрепя военните ако поискат 1 милиард за превъоръжаване на армията, за пари за гориво и части - да водят нормална подготовка, да помагат на земеделието - както беше преди. Защото така се гарантира нац. сигурност. Ще ми кажат ли господата шапкари как със наличната техника и с моментната подготовка могат да гарантират нац. сигурност? И как повишаването на заплатите им ще им помогне да си вършат по-добре работата с техника от 80те, произведена по технологии от 70те. Че имаме родове войски които са изостанали в качествено отношение от всички съседни държави. Пари не ми се свидят, нека си имат привилегиите военните, но преди да имаме качествена и боеготова армия - какво повишение на заплатите, какви 5 кинта?
17
1
 
9
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Грузинския вариант е най добър за нашата полиция да ги видим тогава друга песен ще запеят,крайно вре ме е за сериозни реформи,на хората им писна от сегашната полиция.............
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типично по български, всеки дърпа баницата към себе си и плюе по другия! Защо винаги в такива теми се подхожда със злоба и всеки завърта въпроса около собственото си съществуване? Не съм чул някъде по света силовите структури да не са добре платени и да нямат привилегии. Всеки може да работи каквото си поиска и където си поиска има свободни места за полицаи, пожарникари и военни.
15
2
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
То ни я нямаме армия,това което е останало служи на САЩ да попълват дупките в Афганистан и те са наемници те да им плащат,колкото до полицията -тромава,много бройна,тежко корумпирана,не работеща,не дисциплинирана,не ефективна,не реформирана но за сметка на това с много невиждани другаде привилегии,цял народ плаща на едни неблагодарни готованци.И вместо да се извинят и да благодарят на хората че отделят от залъка си в тежки времена те все искат,и никой не пита как живеят хората,без привилегии....
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички дето плюете армията и военните въобще не сте в час, не са виновни военнослужещите а тези на снимката и тези над тях дето им дават заповеди какво да правят и как правилно да се навеждат където трябва. Що сте толкова заблудени да се водите на акъла на тоя продажник Дянков. В цял свят армията и полицията са стълбове на сигурността на държавата на тях се крепи цялото устройство, икономика социални услуги ит.н. Ама *** народ слаба държава, какво да говорим повече!
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе цялата армия и полиция трябва да се смени на 100 % и тогава вече с нови и отговорни хора може да се мисли за увеличения, иначе на тия сегашните и 100 лв. на месец са им много
12
4
 
18
 
! Отговори
Me4o преди 11 години
Привилегии са, когато докараш едно нищожество от САЩ, да го настаниш в "Бояна" и да го охраняваш, привилегии са, когато друго нищожество закараш с правителствения самолет до София, защото си навехнало крака, привилегии са, когато можеш да си докараш селския футболен отбор да си поритате, защото така ти е кеф! А ако считате, че това на военните са привилегии - Wele! Join to the Army!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvi orajia ima balgarskata armia palna katestrofa hodi po afganistan,i irak da ispalniava chujdi interesi kade vi sa samoletite,vartoletite,TURZIA SHE KOPUVA 100F35 PREVOORAJAVA SE S NOVI SISTEMI ZEMIA ZEMIA NA ARMIATA NE I SA NUJNI HORA SEGA SE VOIUVA S MODERNI ORAJIA
10
2
 
11
 
! Отговори
да бе да преди 11 години
А аз само искам да питам знаете ли, че пожарникарите работят 12 часа и два дена почиват Дотук нищо лошо но по закон нямат право да работят на две места , обаче го правят бачкат два дена уж почивни другаде и после искат увеличение на заплатките и куп преференции и привилегии.Аз не съм съгласен а вие ?Полицаите редовно ме одрусват двайсетачка като съм с колата под 1001 предлога.. и вечно нямат пари разбира се, трябва да им вдигнат заплатите ..
9
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Основната привилегия е ранното пенсиониране - какво толкова са се преработили на 47г не знам, но нормалните хора се пенсионират на 65. И заради силовите министерства няма пари за пенсии на другите работещи
8
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 6 Като не ти харесва да събираш гилзи - ходи да кОпаш доматите! Или си вземи 45те работни дена отпуск юли и август и ще се спасиш от жегите. Като се пенсионираш на 47 години - пак ще се спасиш от жегите - другите ще работят до 65, за да можеш ти да се пенсионираш на 47 и да гушнеш 20 заплати. Като се оплаквате от службата - не си забравяйте привилегиите!
7
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че увеличение на заплатите в силовите министерства и структури може да има само, ако поетапно техните преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители. ========= Един път да се съглася с Дянков!
6
4
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Ей а пишете на български бе!Ти разчиташ ли какво си написал?На такива като тебе им слагам - без да чета!!
5
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека съсела дянков да ходи да събира снаряди м/у кърлежите при 40 градуса, и тогава да дава акъл, *** смачкан все едно ги вади той от джоб си!
4
2
 
26
 
! Отговори
Дянкови работи преди 11 години
Дянков бърка понятията /умишлено/ Нарича компенсациите на заплатите УВЕЛИЧЕНЯ, а този случаи "привилегии" компенсации....Но така или иначе е един стисльо, който се подиграва с българския народ
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BG ARMIATA IMA 1 SAMOLET MIG 29 20 SCHUPENI VARTOLETI EDINSTVENNOTO DOBRO KOETO IMA BG SA OTR 21 I S 300 OSTANALI OT SSSR MIZERNIZI KADETO DADOHA MEDNIAT KOMBINAT NA RAZNI KOLONIZATORI DA IZCHERPVAT SURVENITE BALGARIA SIGURNO POLUCHAVA 5% MOJESHE PONE ARMIATA DA PREVOORAJITE S MODERNI IZTREBITELI DALI SU35 ILI GRIPEN S MODERNI RAKETNI USTANOVKI ISKANDER BOINI VARTOLETI ZASHOTO PRI VOINA TURZIA SHE SMACHKA BALGARIA ZA NIAKOLKO DENA