Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

В българското правителство има разумни хора, надява се военният министър
178
Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

"Не съм получил никаква официална оферта и не приемам оферти чрез медиите", заяви военният министър Аню Ангелов, който бе помолен да коментира вчерашното изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че увеличение на заплатите в силовите министерства и структури може да има само, ако поетапно техните преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

"Що се отнася до прословутите привилегии, няма да спра да повтарям, че това са компенсации за редица неща и ако говорим за привилегии ще трябва тези ограничения в правата и задълженията на военнослужещите да ги приравним към държавните служители – да имат право на стачка, право на профсъюзи, право на членство в политически партии, свободно право на участие в избори, независимо от коя партия и т.н.", подчерта министърът.

Той отново посочи, че за възнагражденията предстоят още разговори между министерствата и Министерството на финансите, като в крайна сметка последната дума ще има правителството.

Още по темата

Не зная какво е влиянието върху фонд работна заплата, ако един военнослужещ не е 20, а 40 дни в отпуск. Това все пак е платен отпуск, коментира военният министър и изрази оптимизъм:

"В българското правителство има разумни хора, които да сядат на масата и да водят преговори за това какво би било и какво не би било по отношение на възнагражденията на военнослужещите".

Dnes.bg припомня, че преди ден финансовият министър Симеон Дянков посочи, че заплатите на военните и другите служители от сферата на националната сигурност могат да скочат с до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

По думите на вицепремиера е изпратено писмо до администрациите с това предложение.

Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто, но това няма да стане със сигурност, допълни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
19
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Аз не мисля, че Дянков ще ореже привилегиите ни на военните, ни на полицаите! Празни приказки, хвърлени в пространството!
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков защитава само привилегиите на МФ.