Хиляди на протест на Бинев: Счупи оковите!

Доста по-рехав беше гражданският протест срещу високите цени на тока и горивата
Обновена: 22 сеп 2012 20:53 | 22 сеп 2012 19:16,
615
Хиляди на протест на Бинев: Счупи оковите!
Шествието на Бинев се спря пред МС. Снимка: БТА

Около 5000 души излязоха на протест в Деня на независимостта и поискаха оставката на кабинета. Протестът беше организиран от политическия проект на евродепутата Слави Бинев ГОРД и от партията "Националния фронт за спасение на България" на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Шествието премина по столични булеварди и се спря пред Министерския съвет.

„Настояваме Борисов и правителството да си ходят. Писна ми от простащина, арогантност и некадърност“, заяви Слави Бинев.

Той призова премиерът Борисов „да каже цялата истина за флашките, ползването на правителствения самолет за лични нужди и за търговията с власт“.  Активисти на сдружението носеха плакати с надпис: „Счупи оковите“, „Батман Борисов – иди си“ и „Цветанов – заврян зет“.

Шествието се засече с гражданската демонстрация срещу високите цени на тока, парното, горивата и синята зона, която беше значително по-малобройна – едва от 30-40 души.

По думите на организаторите на гражданския протест това е така, защото не са събрали пари, за да могат рейсове да докарат хората в центъра на София, за да протестират.

Те се разграничиха от политическото шествие, защото не искат да застават рамо до рамо с "поредния балон".

Утре пък се очаква в столицата на протест да излязат служителите на МВР, които настояват за 25% увеличение на заплатите и да им се даде правото да работят допълнително в свободното си време извън структурите на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато имаше учителска стачка,а тя беше организирана точно срещу изборите 2007 година-Марешки даваше по 100 лева на учителите,а адвоката на Варненските мафиоти-Балачев по 40лв.за да гласуват за тях.Взимаш парите и гласуваш за когото си знаеш.След това си ближеха раните,че не можаха да крадат от Евросубсидиите.
416
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne ni upravliavat decata na tezi koito ni upravliavaha predi a teliacite i masajistite na shofiorite na tezi koito ni upravliavaha predi. to4no tezi sas po malak intelekt i po goliama ambicia da vrsat 4udesa koito se vijdat na denia i posle ne se dovrsvat, no se praviat novi i vse pove4e na broi nesta s kasovremenen efect.tova e spirala s kasa stypka kadeto na vseki milimetr ima ogledalo i glashatai s barabani da odumkvat postijeniata
415
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самият факт, че това не се отразява в медиите е достатъчно да се замисли човек. Бинев може да е всякакъв, но пръв гласува против АКТА, пръв каза за непрозрачността на медиите като евродепутат ...
414
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз бих отишъл да протестирам,ако заплатата ми беше европейска,а ББ ми я намали-в случая логиката е даваш 100 лева и отивам на протест!Славчо да каже от къде е взел ***,за да плати на протестиращите!
413
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
значи 5000 *** са се мотали по софия и са взели по двайсе кинта и се прибрали доволни от заработката
412
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еегати и простотията! народа изпадна в ситуация:" кой ми *** в гащите" и продължава да си мисли, че политиците са виновни!
411
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
519,ти наистина си селянин/да ме извинят хората,които живеят на село/и едва ли ще вършиш някаква по различна работа от тая,която си вменил на министъра и тоалетните на министерството.Хайде ако не уважаваме хората на властта,поне да се самоуважаваме!
410
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Професора от НФСБ, Бинев каза, че тези от властта, които ги подценяват да бъдат готови за протест не пред държавните сгради а пред собствените им домове.Вие бихте ли спретнали един такъв пред БТВ, та да Ви забележат.Има опит в тези начинания.Волен на времето отиде със 100 души съмишленици в редакцията на 24 ч. да ги пита защо пишат това и онова за него и партията му.Ония там се подмокриха.
409
3
 
2
 
! Отговори
Друг работник преди 11 години
Когато Социалистическата партия се изчисти от агентите на политическата полиция,преследвала хора заради това,че не са съгласни с политическата линия на партията,убивали мирни граждани без съд и присъда,измислили Народния съд-абсолютно незаконен и непризнат,взривявали,обирали,в сегашно време допуснали родината ми да бъде разорана,а те да си построят личен комунизъм заграден с високи дувари,придобивайки жилищни територии,банки,допускайки да станем част от световни мафиотски мрежи ....
408
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и вие ако си мислите, че бинев като стане премиер и заплатите автоматично ще станат европейски, а цените ще паднат наполовина, значи сте по *** отколкото физически е възможно! тоя ще краде повече, ще лъже повече и ще се оправдава с предишни правителства, че са залагали политически и финансови капани, за да го компрометират! няма оправия, ако народа не вземе нещата в свои ръце и не поиска лична отговорност от виновните!
407
4
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Колкото и да не ми се ще да го призная - ТОДОР ЖИВКОВ СЕ ОКАЗА ЕДИНСТВЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ, КОЙТО РЕАЛНО СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК, А НЕ ОТ ИНТЕРЕСА НА МОНОПОЛИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ.ФАКТ!
406
4
 
11
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Само предполагам,че беше в почивен ден за да дойдат и работещите.Важно беше да се заяви на мутрата Борисов,че има хиляди,а според мен и милиони недоволни от това управление.Трябваше да се сложи началото на края на Борисов.Но се намериха продажни медии като тв 7,които единствени в България не разбраха или отказаха да отразят,че има недоволни от Винету.А на БТВ след година мълчание се наложи да изрече в ефир НФСБ-Национален Фронт за Спасение на България.
405
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде на поредния политически балон! Гледам тъпугерите кълват яко на архотски трошички
404
1
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР.. преди 11 години
... ФЕМИНИЗКАТА КИУНЕВА ШЕ КОМЕНТИРА ДЕРБИ СБЛЪСАКО МЕЖУ БАЦЕ И АРХОНТА ПРЕЗ 3 ДЕ ОЧИЛА ШО НЕ МОЕ ДА ПОНАСЯ ТАКИЕ МЕСА И ТЕЛЕСА...!....КИУНЕВА СЕ ЗАРЕКЛА ПОСЛЕ ДА БИЕ С КАМШИК И ДВАМАТА...У САДОМАЗО ДРАМА ПРЕД НАРОДНАТА БАНКА...И ШТЕЛА ДА ВИКА КУДЕ СА ПАРИТЕ НА НАРОДА...!
403
2
 
7
 
! Отговори
работник преди 11 години
Аз ще се съпротивлявам,ама мойто ляво са го заели бандити и мафиоти,моите идеи се изповядват не от хората на труда,а от хората заграбили средствата на труда,окупирали банки и съдебна система.Полицията за три години по естествен път се очисти от хората на червените окупатори и там нещата тръгнаха-виждаме как от добре приведена,целуваща подметки на мафията-сега си върши работата не лошо,но виждаме и кой крещи мантри-полицейщина,некомпетентни,пак из под моите червени знамена.
402
1
 
13
 
! Отговори
Виктори преди 11 години
Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака! И защо шествието и митинга бяха организирани в почивен ден - събота, когато нито една администрация не работеше? Пред кой протестираха хората? Пред жълтите павета!
401
0
 
10
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Трябва да си много ***, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш, от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг, трябва да поведе някой друг, за да оправи твоя живот. Трябва да си много ***, много страхлив.
400
5
 
11
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Телевизия Скат защитава интересите на българите като не спира да отразява далаверите на власт имащите.А телевизии като бтв и тв7,които отразяват по 24 часа как Бойко играе футбол,тенис,реже ленти или нарича българите кучета,овчари и ги праща да съдят картофи...Вие ми кажете чии интереси защитават.И повтарям НФСБ не сме се коалирали с никоя партия и ще се явим сами на изборите.Протестът беше отворен и затова към него се присъединиха и НДСВ и други организации.
399
0
 
12
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Трябва да си много ***, да живееш в земен рай и да го унищожаваш. Трябва да си много *** за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.
398
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Канал 3 и телевизия СКАТ да обявят чии интереси защитават-не са българските във всеки случай.И да питам какъв е тоя Отечествен фронт-на времето ОФ и земеделците бяха лявата и дясна ръка на партията-майка.Сега като гледам всички дружно ни завряха да не казвам в коя тъмна дупка.

Спонсорирани публикации