Атентаторът от Бургас разпознат

Идентифициралият го салафитски лидер: И България е ислямска територия
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 07:04, Елка Василева
212
Атентаторът от Бургас разпознат
Предполагаемият атентатор на летището в Бургас. Снимка: МВР

Атентаторът от бургаското летище беше категорично разпознат от бившия си учител - радикалния салафитски лидер Омар Бакри. Това твърди самият Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания, предоставено специално на "24 часа".

Ставало дума за шведския гражданин Махди Газали, чиято снимка се появи по медиите след атаката. "Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята си във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед.

Още по темата

Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от Ал Кайда го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му," разказа шейхът.

Той е убеден, че човекът на кадрите е този, за когото става дума, както и че той със сигурност е загинал при атентата. Ако е бил останал жив, е щял да намери начин да се свърже с братята. Имало е идея неговата джихадистка група "Ал Мухаджирун" да изплати обезщетение на българската жертва от атентата - шофьора Мустафа Кьосов. Според шейх Бакри, когато имало невинни пострадали мюсюлмани, техните семейства трябвало да получават обезщетения.

Самата Ал Кайда обаче отхвърляла кръвнината с довода, че е предупредила мюсюлманите да не се навъртат около евреи, ако не искат да пострадат. Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят. В момента Бакри живее в Северен Ливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛЕДАЙТЕ ТУРСКИ ФИЛМИ И СЛУШАЙТЕ ЧАЛГА - ТОВА Е ПЪТЯ ВИ КЪМ ВЕЧНОСТТА И АЛЛАХХХХХ
56
5
 
20
 
! Отговори
най-голямата опаснос преди 11 години
Израел е най-голямата опасност за световния мир! Израел притежава атомни оръжия, на борда на произведени в Германия подводни лодки, които никой не контролира. Израел си запазва правото на първи ядрен удар срещу Иран, с което може да унищожи от лицето на земята цялата персийска нация и персийска култура. Ако ние сътрудничим с Израел, автоматично ще станем мишена за терористични актове.
55
0
 
0
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
не че не са я свършили,проблемът при тези случаи е,че това са съвсем обикновени хора без криминални досиета и с прилични професии,помагачите не е задължително да са тренирали в лагер за разлика от атентатора.
54
1
 
31
 
! Отговори
Мюсли преди 11 години
Защо в София се чува ходжата, а не камбанен звън? Защо в всичките ви големи градове има джамии, които са по скъпо и хубаво направени от църквите ви? Защо позволявате това?
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега разбрах, че като гръмнат някойевреин по света, всички чалмосани вождове излизат от пещерите и започват да следят информация за атентатите, като видят някоя позната мутра, вадят петолъчката, обаждат се в Мосад и казват: Братя, тоя е наше дело или я запитайте в пещара 12, може би те знаят нещо повече,После, обратно в пещерата!
52
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До Бургас - искаш да кажеш "хванете лицата, които не са си свършили работата, за да стане така" така,
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте пак за ДПС...или БСП, то все тая...
50
5
 
11
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
На всички стана ясно, че този само е трябвало да постави бомбата, а друг я е взривил. Защо не търсят него и помагачите им в България ?! ЗАЩОТО ТАКА ИМ Е ПО-ЛЕСНО. Ей, ЦвЦв, търсете групата и начина на пренасяне на експлозива, хранете лицата, които не са си свършили работата, за да стана така. Това са правилните действия.
49
0
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 11 години
Ако го спрат за проверка преди атентата трябва да покаже нещо нали? Иначе ще бъде задържан и няма да може да се гръмне :)
48
33
 
2
 
! Отговори
Всички преди 11 години
Рано или късно всички ще паднете под ятагана....няма как съдба !
47
0
 
45
 
! Отговори
Българин преди 11 години
България е християнска държава. Стига сме били супер толерантни. Тотална забрана за строеж на бъдещи ислямски храмове. Стигат ни толкова. Премахване на незаконните ислямски и сектантски домове, както махат незаконните къщи на други хора. Е на това ще му кажа национална политика по съхранение на християнските ценности.
46
0
 
28
 
! Отговори
rossengg преди 11 години
Да не стане само като през 717г, когато Кан Тервел е пратил на куп тридесет хиляди правоверни при аллах.
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Западна Европа имат главната вина за този проблем отпреди 40г. и сега рикушира върху нас. Става дума за гастарбайтерските вълни на мюсулмански семейства в Германия, Швеция и Франция. Предимно от Турция и бившите колонии, а с глобализацията отвсякъде. Първо, предимно лайночистачи-то туй е главната причина, че западняка не ще да си цапа кунките-после се вместват в обществения живот и живеят хората. Има работа кинти. Половината национален отбор на Германия по футбол са потомци на емигранти.Жално.
44
4
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
вече колко десетилетия се спасяваме от руското спасяване. истината е че ако не си помогнеш сам няма кой да ти помогне. няма такова нещо като безплатен обяд.
43
0
 
9
 
! Отговори
щщ преди 11 години
Глупости на търкалета!!!Ще идентифицираш някого по снимка, без да му виждаш лицето и очите???Или ще го видиш неузнаваем, след като взривът му е отнесъл половината лице???Мюслитата си умират да лъжат, само и само да влязат в новините!!!
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина е лошо, че тия гербави комунисти и костовисти ни отдалечиха от Русия и дано не се наложи пак да разчитаме на нея. Неблагодарността понякога скъпо се заплаща.
41
3
 
36
 
! Отговори
Хо преди 11 години
''Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят''......Ето защо ще подкрепям малката еврейска държава Израел,който единствено показва методична воля да се бори срещу тази фанатична напаст....!!!
40
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България може да е "мюсюлманска територия територия" според нечии виждания но в момента в който решите да си я "връщате" ще видите що за народ сме! Cега може да се делим на какви ли не но в момента в който ни заплашите ще ви избием всичките и ще ви пратим при аллах!
39
2
 
10
 
! Отговори
ДО ПОЛИТИЦИТЕ В ЕС преди 11 години
Дано политиците приемат сериозно това и вземат мерки навреме"цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят"
38
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България отдавна е обещана от САЩ на мюсюлманите!Защо иначе платиха на брадатият козел и на Иван Костов,"истинският българин" да унищожат нашата армия?Сега само с числеността на 3 военновремени дивизии сме поднесени на тепсия на всеки,който не го мързи да ни окупира!!!А нашите духовни *** приютяват още сирийски *** които са и в основата на плана на ислямистите за овладяване на Европа!Надявах се да започнат от Италия,но ние сме най сбото звено!Годината 1394 ще се повтори,но сега ще ни унищ

Спонсорирани публикации