Пияният лекар нямал вина за смъртта на жената в Дупница

Фаталният край нямал връзка с откритите 2,47 промила алкохол в кръвта му
10 окт 2012 21:33,
80
Пияният лекар нямал вина за смъртта на жената в Дупница
Снимка: архив, Impact Press Group

Дежурният лекар няма вина за смъртта на 35-годишната пациентка, която почина в общинската болница в Дупница в събота. Аутопсията показва, че смъртта е причинена от остра бъбречна и чернодробна недостатъчност, които са били необратими.

Заключенията на медиците са, че причините нямат връзка с откритите 2,47 промила алкохол в кръвта на дежурния лекар д-р Атанас Данов, съобщи bTV.

Проверката на Регионалния здравен инспекторат, която беше назначена от здравния министър Десислава Атанасова, също не установила пропуски в работата на лекарите.

Павлина от Перник почина в болница „Св. Иван Рилски” в Дупница, където била на гости при свои роднини. Приета била в болницата, след като й прилошало. Оказало се, че е с остър хепатит и нефункциониращи вътрешни органи.

Близките на жената се усъмнили в поведението на дежурния медик и повикали полиция. При направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена пациентката, е установено, че той е употребил алкохол. Според началника на отделението обаче положителната алкохолна проба на д-р Данов е заради прием на антидепресанти.

Още по темата
Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство по случая с починалата жена в болницата в Дупница. То обаче беше срещу неизвестен извършител.

„Д-р Данов не е бил лекуващ лекар и по никакъв начин не е повлиял на лечението на пациентката,” каза ръководителят на местната здравна инспекция д-р Христо Кознички. По думите му състоянието на Павлина е било критично. За живота на 35-годишната жена лекарите положили изключителни усилия. Тя била лекувана лично от завеждащия вътрешното отделение д-р Елена Гюзелева.

Въпреки че е бил под влиянието на алкохол, д-р Данов по никакъв начин не е повлиял на състоянието на пациентката, като е продължил назначеното лечение, без след това да се появят нови симптоми, установили здравните инспектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
9
 
! Отговори
Кумирчо преди 11 години
ако те спре полицай и открие алкохол защо ти вземат книжката а не казват че няма връзка за каквото те е спрял и те пусне
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не само лекарите всички които са на работа или зад волана са пияни са за съд
45
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 11 години
Съвсем нормално. В България никой няма вина за нищо. Нещата просто се случват. Никой няма вина това, че накара ресторантьорите да изипят една камара пари за обосбяване на места за пушене и сега ще ги премахват, че са направени правилни рачети и половината ВЕИ фирми ще фалират, за да бъдат купени на безценица от НАШИТЕ хора, че баба Ивнака, която има 1000лв в банката за умрело трябва да плаща десятък за 50те лева лихва и да подава днъчна деклрация, че.... ВИНА НИКОГА НЯМА ЗА НАШИТЕ ХОРА!!!
44
1
 
10
 
! Отговори
пишман пациент преди 11 години
вярно, промилите нямат вина! само някакви 2.47, виж ако бяха 5-6-7 или двуцифрено число, може тогава! Ег*ти скапаното лекарско съсловие! До като така третират пациентите - като животни за екарисаж, няма да имаме здравеопазване и някой трябва да ни пази от медицинските лица в "депресивно" но весело настроение!
43
2
 
6
 
! Отговори
АЗ ГАРАНТИРАМ ! преди 11 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !
42
1
 
4
 
! Отговори
Уго Чавес преди 11 години
Да се застреля този пияница !
41
0
 
9
 
! Отговори
Б1 преди 11 години
"...Фаталният край нямал връзка с откритите 2,47 промила алкохол в кръвта му..."- И к'во стана то?Сигурно трябва да му дадат премия и медал, и следващият път също да го пуснат на работа, но вече с 5 промила!По-измислени държави от нашата има само в централна Африка!Здравноосигурителната каса се оказа касичка за ракията и водката на някои доктори!За какъв "Шенген" сме се засили - на нас и паспорти трябва да не ни дават!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи да го накажат дисциплинарно, защото тази пациентка не е зависела от него, но други са зависели. Да го глобят сериозно, но в никакъв случай съд - ако роднините на жената получат и един лев обезщетение по този случай, може да е капката, която е нужна за гражданска война. Неосигурена, с предсмъртно състояние от 5 дена, дори не си е в района, няма дори нужда да споменаваме етнически мотиви.
39
0
 
9
 
! Отговори
66 преди 11 години
При авто катастрофа пияния винаги има вина дори да не е виновен ама е пил А тук пияния доктор няма вина защото е доктор
38
0
 
6
 
! Отговори
DGD преди 11 години
Е като няма вина ПИЯНИЯ лекар, да вземе да осъди скапаната държава, да да му дадът от вашите пари да си вземе сще рИкия , да пие и пак да умре някой и пак да нямя вина, нещастници.
37
0
 
5
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
До ЪцТова невежество ни доведе до такива случай.Никой не може да ме обвини,че съм почитател на новата"Калина"-мин.на здравеопазването.Но проблема не е в министрството,а в БЛС.Видния"костовист"проф.Миланов и хората около него смятат,че лекар не може да бъде разследван по какъвто и да е повод.Записите съсСРС-та на лекарите от Г.Оряховица показваха обратното на мед.експертизи.Лекарка бе изключена от БЛС след като на база нейна експертиза бяха арестувани двама нейни колеги?!Хайде отворете си очите
36
5
 
0
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Министъра на вътрешните работи заедно с полицаите взели пробата лично да се извинят на лекаря.Стига полицейщина.Съвсем нормално е да отидеш на работа след като си бил на купон и си се почерпил порядъчно.Сега остава някой *** да иска и дисциплинарно уволнение?
35
0
 
6
 
! Отговори
атом преди 11 години
те нашите доктори,политици,прокурори и съдии никога,ама никога нямат вина.точно затова държавата ни е в такова състояние.
34
0
 
5
 
! Отговори
От Дупница с любов преди 11 години
Лично този доктор винаги е бил под влиянието на алкохол!!!
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прикриват го яко! Полиорганна недостатъчност имала, хепатит в крайна фаза, а била на гости в друг град. Това да не е хрема бе, та ще си пътува нагоре-надолу?А за всички "умници", дето обясняват, че пострадалите са *** - да сте чули някой път *** да се обърне с молба към полицията да дойде полицай с дрегер да тества лекар? И полицаят да дойде наистина? В град като Дупница? Как ли пък не! Ако бяха ***, щяха да викнат цялата рода и да са го смазали от бой още на място
32
1
 
17
 
! Отговори
съд преди 11 години
Абсолютни ***! Само фактът, че е толкова пиян на работното му място, трябва да е достатъчен да лежи в затвора. Както има други професии, които са отговорни за живота на другите - като автобусните шофьори например. Вие имате ли идея колко е 2.5 промила? Тоя най-вероятно едвам е държал равновесие. Изпил е поне половоюин литър твърд алкохол!
31
0
 
7
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Ама разбира се че няма вина Пияния Доктор щом е бил в нетрезво състояние, щото всеки пиян доктор е с имунитет от здравното министерство.Абе въобще - какъв пациент, какви 5 лева, каква Водка.
30
1
 
10
 
! Отговори
iss преди 11 години
лекар да пие на работа - ама нищо необичайно. 2.7 промила са се поличили от антидепресанти - ама естевено. От детилирана вода се получават 4. Като ме спрат на пътя полицаи и съм пил ама не съм направил катастрофа защо ще ме съдят, нали не съм повлиял на участниците в движението.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и да не е виновен за случилият се инцидент,той трябва да понесе сурово наказание ! Ами ако следващия път някой пациент попадне на него докато е отново пиян ? И да споделя в моя град,лично съм виждал един от известните хирурзи в града пиян посред бял ден.. Представете си,че трябва да поверите живота си или на ваш роднина при такъв човек !!! И това е хирург..а дисциплинарни наказания няма все още практикува !
28
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До boqn4oЕла в Словения и виж кое колко струва. Лекарства и т.н. И се пише немАрливост. Лично аз съчуствам на българските лекари, защото повечето са страхотни специалисти и си вършат работата. Но на какви юнаци съм попадала - не е истина! Освен да ми пробутват лекарства и курорти, за които имат договори с фирми, друго не ги интересува. Имам джипи, но от години не съм я виждала. През това време лежах 2 пъти в болница - по спешност.