Пияният лекар нямал вина за смъртта на жената в Дупница

Фаталният край нямал връзка с откритите 2,47 промила алкохол в кръвта му
10 окт 2012 21:33,
80
Пияният лекар нямал вина за смъртта на жената в Дупница
Снимка: архив, Impact Press Group

Дежурният лекар няма вина за смъртта на 35-годишната пациентка, която почина в общинската болница в Дупница в събота. Аутопсията показва, че смъртта е причинена от остра бъбречна и чернодробна недостатъчност, които са били необратими.

Заключенията на медиците са, че причините нямат връзка с откритите 2,47 промила алкохол в кръвта на дежурния лекар д-р Атанас Данов, съобщи bTV.

Проверката на Регионалния здравен инспекторат, която беше назначена от здравния министър Десислава Атанасова, също не установила пропуски в работата на лекарите.

Павлина от Перник почина в болница „Св. Иван Рилски” в Дупница, където била на гости при свои роднини. Приета била в болницата, след като й прилошало. Оказало се, че е с остър хепатит и нефункциониращи вътрешни органи.

Близките на жената се усъмнили в поведението на дежурния медик и повикали полиция. При направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена пациентката, е установено, че той е употребил алкохол. Според началника на отделението обаче положителната алкохолна проба на д-р Данов е заради прием на антидепресанти.

Още по темата
Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство по случая с починалата жена в болницата в Дупница. То обаче беше срещу неизвестен извършител.

„Д-р Данов не е бил лекуващ лекар и по никакъв начин не е повлиял на лечението на пациентката,” каза ръководителят на местната здравна инспекция д-р Христо Кознички. По думите му състоянието на Павлина е било критично. За живота на 35-годишната жена лекарите положили изключителни усилия. Тя била лекувана лично от завеждащия вътрешното отделение д-р Елена Гюзелева.

Въпреки че е бил под влиянието на алкохол, д-р Данов по никакъв начин не е повлиял на състоянието на пациентката, като е продължил назначеното лечение, без след това да се появят нови симптоми, установили здравните инспектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да оставим за момент пияния лекар. Бъбречна и чернодробна недостатъчност не се появяват и развиват за час. Кога за последно е била на профилактичен преглед тази жена? Оплаквала ли се е от нещо последните 48 часа? Ако да - защо не е потърсила лекар? Ако е чакала до последно за да отиде на лекар - и вече е била неспасяема - и 10 трезвени лекаря да имаше - все тая. Особено в болница като дупнишката (и всички по-малки градчета).
6
0
 
18
 
! Отговори
от 1 до 3 преди 11 години
А ако беше се наложило да спасява дете и да вземе важно решение на свкундата за да му спаси живота!? Не бъди *** и разбери че е по-добре да предотвратиш подобна гавра от колкото първо да се стигне до трагедия и след това да се вземат мерки! Cпоред твоето виждане ти би оправдал и шофьор шофиращ пиян само ако не направи ПТП! Хората са си поверявали живота на този лекар и той трябва да носи отговорност!
5
2
 
9
 
! Отговори
WhatTheЦвък преди 11 години
За съжаление ... не съм очаквал нещо различно. Също както синовете на прокурорите и разни алкохол-фигуристи не са убийци!!! Ши*ана държава!!! Или хунта или кой на където види! Тук трябва да останат ***, политици и полицаи!
4
0
 
22
 
! Отговори
мтм преди 11 години
никога пияният лекар не е виновен,пияните лекари не са това което са
3
5
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Хем няма вина, хем - затвор! А ти - на психиатър!
2
3
 
21
 
! Отговори
ккк преди 11 години
Близките не го обвиняват за смъртта й, а затова, че е бил пиян по време на работа!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и наистина да няма вина реакциите му не са били адвкватни!!! Затвор!