Пияният лекар в Дупница всъщност бил на антидепресанти

Прокуратурата е започнала разследване срещу неизвестен извършител
Обновена: 8 окт 2012 15:38 | 8 окт 2012 15:38,
119
Пияният лекар в Дупница всъщност бил на антидепресанти
Снимка: архив, Impact Press Group

Окръжната прокуратура в Кюстендил е образувала досъдебно производство по случая в Дупница, при който 35-годишна жена почина, а проверка с дрегер показа, че дежурният лекар е бил пиян.

Директорът на болницата "Св. Иван Рилски" д-р Любомир Таушански обаче твърди, че докторът е бил на антидепресанти. 

Разследването се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.123 от НК - за причинена смърт поради немарливо изпълнение на служебни задължения, съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура Марияна Сиракова.

Тя посочи, че към настоящия момент заключения по кръвните проби не са представени в прокуратурата.

Назначени са всички съответни експертизи, за да се установи налице ли е причинна връзка между смъртта на пострадалата и евентуалното немарливо поведение на лекаря, който я е приел, добави още Сиракова.

Според нея е още рано да се каже дали лекарят ще бъде привлечен като обвиняем по случая.

В събота 35-годишна жена от Перник с остър хепатит и нефункциониращи вътрешни органи почина в болница "Св. Иван Рилски" в Дупница. При направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена жената, е установено, че той има 2,47 промила алкохол в кръвта си.

Директорът д-р Любомир Таушански заяви пред Нова телевизия, че докторът не е пил алкохол, а е бил под въздействието на антидепресант.

Още по темата
„Аз говорих с персонала, със завеждащия отделението, казват няма такова нещо. Каза, че е взел антидепресант”, заяви д-р Любомир Таушански, директор на МБАЛ „Иван Рилски”.

Близките на починалата обаче не вярват във версията с успокоителното. Според тях лекарите се опитват да потулят случая.

Разпоредена е проверка по случая в Дупница, увери и здравният министър Десислава Атанасова.

„Много е рано да кажа какво точно се случва. Дрегерът е отчел наличие на алкохол. Самият лекар отрича. Директорът на болницата отрича лекарят да употребява алкохол. Има досъдебно производство, надявам се, че ще се установи истинската причина за инцидента и дали лекарят е употребил алкохол или антидепресанти”, каза министърът.

Според Атанасова е недопустимо да се упражнява толкова отговорна професия в състояние, което не позволява да се изпълняват трудовите задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
антидепресанти + алкохол = гнусотник беснеещ
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А докато системата се управляват от хора като министърката в момента, няма да стане по-добре, даже напротив. Навсякъде по света лекарите са много добре платени и уважавани, не може постоянно да ги обиждаме, унижаваме, да очакваме да работят за жълти стотинки тежка и отговорна работа, а когато отидем болни - да чакаме добри специалисти, отлично отношение, чисти и спретнати отделения...Здравеопазването е скъпо, не може да не плащаш нищо или съвсем малко,а и тези пари да отиват за *** ...
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не одобрявам идеята да ни лекуват пияни доктори, даже изобщо. Ама това надали е най-големия проблем на здравната система в момента. Напротив - едни хора внасяме от години, за да се харчат парите за бременни *** и пияни ***, а когато на нас ни се наложи да потърсим помощ , лекарите се държат безобразно, пари няма, намерете си доктор, идете в частна клиника, платете, купете си лекарства. Но май проблема не е в лекарите, а в управляващите системата, кото позволяват това.
101
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха то не бил пиян, бил пил боза. То не бил надрусан пил аспирин. Ама то всъщност било невъзможно той да се напие... Поредната порнография в ***, ей сега ще се върне, веднага ;)
100
2
 
0
 
! Отговори
V66 преди 11 години
SRAM ZA LEKARKATA KOJATO KAZA PODOBNA GLUPOST.AS KARAM KAMION NE SAM LEKAR
99
0
 
3
 
! Отговори
v 66 преди 11 години
UPOTREBETE 2 TABL XANAX ILI 2 TABL RIVOTRIL I AKO IMATE 2 PROMILA ALKOHOL DA NNE VIDYA BYAL DEN TAKAVA DEMAGOGIYA NE BYAH 4UVAL
98
2
 
3
 
! Отговори
varg преди 11 години
Той е за психото бил кои го е направил доктор
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е какво сега,всички пияни шофйори сега вече ще могат да доказват че са на антидепресанти а не на няколко ракийки.
96
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
до 34 - грешиш лекарите не са длъжностни лица по НК /освен ако не са управители на лечебното заведение/ - затова не ги ловят престъпленията по служба, както и подкупа. Имаше някакво тълкувателно решение на ВКС за това.
95
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
който лекар се хване на идеята за антидепресантите - да си хвърля веднага дипломата. има опасност да се подменят кръвните проби като гледам как го закрилят колегите му.
94
1
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Само бих упрекнал доктора, че не се е сетил и полицая да надуе дрегера. Случи ми се един път да покаже дрегера показание при моя проверка. Оказа се, че не е нулиран тогава. Даже има ВИЦ, че се слага памуче с алкохол в дрегера. Когато човек е АБСОЛЮТНО сигурен ще докара от девет баира вода да се защити !!!
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знам, че има арогантни, алчни и прости лекари. Но, в този случай има нещо нелогично.Тази вечер в новините чух изказване на близката на починалата. Тя каза, че нямат никакви претенции относно работата на лекарите и че всички до последно са тичали и работили, за да спасят болната. Обаче близките решили да съдят лекаря, защото им миришел на алкохол и дрегер показал едни стойности. И ще го осъдят, щом не е местна мутра с многократни регистрации за нарушения.
92
0
 
1
 
! Отговори
kolko li struvame преди 11 години
kolko li struvame kato naciq, shtom za 20 godini demokraciq lekari i pacienti se mrazqt, a takiva kato g-jata Atanasova si stoqt na zavet ot mizeriite
91
2
 
3
 
! Отговори
DEPRESIRAN преди 11 години
AMI AKO TOZI DOFTOR BESE ZAD VOLANA ? ... VIVA MANGALIA VIVA CIGANIA!
90
2
 
3
 
! Отговори
do 82 преди 11 години
ako sym na mqstoto na Jan Videnov, nikoga nqmashe da si podam nosa pred horata sled 1996-1997 godina. neshtastnik komunisticheski.
89
1
 
1
 
! Отговори
do 84 преди 11 години
amiii, ti si znael tova predi da stanesh lekar.... trqbvalo e da ne stavash qvno.
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бе,тоя е бил на един бонбон "Пияни вишни" и още не го е бил глътнал,когато е духал.
87
8
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Не стига че пиян,ами и дрогиран,че и депресиран! Абе кви ненормални *** пускате да ни лекуват?
86
7
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Пияният лекар бил и дрогиран!
85
6
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Никой не плюе по лекарите. Плюят по пияния и некадърния лекар. И така трябва. А не знам каква точно позиция изразяват тези, които защитават пияния, негодния или немарливия лекар. Така приравнявате всички лекари в България/повечето от които са заслужили уважение/ към този. Сега цялата гилдия и клакьорите приемат това като атака срещу тях и се хвърлят в защита, с което се умърсяват, и помагат на истинските лекари да се разграничат, емигрирайки. Ясно е, кръвната проба е подменена. Гарван гарвану..