Балканската война била за етническо прочистване според Доган

Страната има нужда от ново управление, заяви лидерът на ДПС
Обновена: 4 ное 2012 19:30 | 4 ное 2012 19:28, Елка Василева
997
Балканската война била за етническо прочистване според Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, Булфото

Необходим е нов общ прочит на историята по отношения на Балканската война с участието на историци от всички балкански страни, участвали в нея, заяви в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган. Така той коментира казуса "Делов" - неизбирането на ген. Васил Делов за почетен гражданин от общинския съвет на Кърджали навръх 100-годишнината от Балканската война и Освобождението на Кърджали.

Още по темата

Според Доган този казус е не само държавнически, но и нравствено-психологически. "Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви Доган.

Лидерът на ДПС определи предстоящия референдум за "Белене" по-скоро като политическа манипулация за надмощие, отколкото като референдум за решаване на въпроса дали да има ядрена енергетика или не.

Доган коментира и предстоящите парламентарни избори. Според него няма ясна визия за развитие на България в европейски условия, както и ясно дефинирани приоритети. "Убеден съм, че страната има нужда от нов управляващ субект, който да я изведе от тази криза, в която се намира. Дали сме готови или не - вие сами ще разберете, но първо трябва да завършим отчета, с форма на дисекция", заяви лидерът на ДПС.

В демократични условия всяка партия, когато е в опозиция, си почива, се коригира, актуализира някаква стратегия или програма за управляване на страната. Това е необходимо и за ДПС, като необходимост от корекции, от актуализиране на представите за власт и упражняването й, каза Доган. Той посочи, че може би вече е наясно какво трябва да се направи и то най-вече от гледна точка на това, че страната все още няма визия за развитие в европейски условия, няма ясно дефинирани приоритети, работи се на парче с откриване на различни обекти.

Ахмед Доган е в Кърджали с част от партийното ръководство по повод областната отчетно-изборна конференция на ДПС, в която той участва като делегат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


997
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
580
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
етническо прочистване беше това, което османската империя направи в източна тракия с българското население. ако бяхме прочистили етнически българия, доган нямаше да се развява и да приказва лъжи. и като говори за прочистване, да вземе да осъди турция за арменския геноцид.
579
6
 
15
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Бай Тошо добре беше започнал възродителния процес, но трябваше да го довърши до край. Абсолютно всички турци трябваше да изсели, нали те затова милеят, за Турция.Те се чувстват турци, а не българи, тогава какъв беше проблема да си отидат в любимата Турция? Турците в Турция, българите в България, толкова ли е трудно да се проумее?
578
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Доган е ***, умствено изостанал човек от циганскотюркски произход. Той е без средно образование, а е "завършил" философия по турска линия, когато комунистите ги лансираха за бъдещ ръководен кадър, - дойде му времето.
577
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквато е физиономията му, такава му е и душата - *** и черна!
576
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция трябва да се разруши! Turkia delenda est! (по Марк Порций Катон - когато мнението му се искало по какъвто и да е въпрос, той неизменно завършвал с думите И освен това смятам, че Картаген не трябва да го има.) Турция също не трябва да я има!
575
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нашите *** управници да продължават да подкрепят тоталитарна Турция в Европейския съюз - една все по-ислямизираща се псевдодържава, която рано или късно трябда да бъде унищожена!
574
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Винаги когато се замисля за ***, се сещам и за турчина. Колкото и да е странно това, то все пак си своето оправдание. Въпреки че възможностите за сравнение между *** и турчина не са особено големи, те все пак си приличат в известен смисъл, приличат си поне по това, че световното мнение гледа и на единия и на другия като на хора, които почти са си изпели песента...: когато става дума за турчина, едва ли някой го нарича иначе освен болния човек..." Карл Май
573
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
На прав път си Догане,изкара всички крастави кучета на мегдана на компа.
572
1
 
7
 
! Отговори
от Чехия преди 11 години
Добър вечер на всички.Току що включвам компа и първото, което забелязвам са многото премахнати коментари. Какво става с тоя сайт?По темата всичко е ясно. Доган не че не знае истината, но върти, сучи, все гледа да спомене Възродителният процес. Това е неговият начин на "втвърдяване на електората" преди избори.
571
2
 
13
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
ако е имало етническо прочистване-ЩЕШЕ ЛИ ДА ИМА ФЕСОВЕ И ***???НЕ!!ЗНАЧИ?
570
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.....ИМААА ЛИИИ БЕ НАААЦИООНААЛОИИСТИИ ТРАКОЦИОНАЛИСТИ КАРИЕРИСТИ ТРАКОЛОЗИ МИЗИИЦИ МАИНИ МАКЕДОНИСТИ ТУРКОЛИЗЦИ БУФОСИНХРОНИСТИ ФАШИСТИ КАМИОНИСТИ БАЦЕФИСТИ МОРАЛИСТИ АНАРХИСТИ ХИГИЕНИСТИ КЛОШАРИ И АЛКОХОЛИЧАРИ ...?...АКО ИМА СВЕТО Е ВАШ...!...ДАВАМ ВИ ГО...!
569
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обръщам се към своите сънародници, от които това зависи в много по-голяма степен, отколкото от който и да било друг народ в Европа, да изискват и настояват пред нашето правителство да промени своята едностранчива позиция и да насочи в съзвучие с европейските държави цялата си енергия към премахването на турското управление в България. Нека турците сложат край на своите безчинства по единствения възможен начин, а именно като сложат край на собственото си присъствие.... Уилям Гладстон
568
0
 
8
 
! Отговори
А бре Доганчо! преди 11 години
Всички знаем за двойката, която си изкарал навремето на кандидатстудентския изпит. Всички знаем как и защо впоследствие са те записали студент.Ами да се беше постарал малко да учиш, бе човек! Тогава нямаше да пишеш такива глупости!
567
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На едно място ни показаха къща, където двайсет души били изгорени заедно; на друго място десетина момичета били изклани до едно, след като се скрили - изобилно свидетелство за което са останалите там кости. Навсякъде - ужас след ужас... Това също може да залегне в "новата" история за турските зверства
566
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Турските престъпления са толкова гнусни и свирепи, че сърцето отказва да си ги представи, а перото да ги опишe" Уйлям ГладстонТова може да е първото изречение в "пренаписаната" история на България
565
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Между другото нашите управляващи изказаха ли се по темата, Боко, Цецо, взеха ли отношение. Това плиткоумно словоблудство на Доганя е скандално! А няма ли да направим нов прочит на историята и на Турция с участието на другите балкански държави. Кой знае какви глупости пише из техните учебници.
564
1
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
За да говори,някои му е дал гаранция за живота и този някои е в сянка.Затова този *** ,има смелостта да говори.Друг е въпроса,че ако каже това в Сърбия или Гърция,просто ***,щеше да е с една глава по къс.Друг е въпроса,защо ние мълчим и си траем.
563
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако продължават турците да нахалстват, да наглеят и да ръсят простотии, ще ги изгоним един ден всичките от Майка България, веднъж и завинаги, та тази свещена и благословена земя да си отдъхне от поганското присъствие! *** читак татарин ще пренаписва историята!!! Гледай да не ти пренапишем гънките на мозъка, миризлив ***-***!
562
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадец долен,рекетьор живеещ на гърба на българските граждани получаващи субсидии за отглежане на тютюн!!!Вън от България *** такъв!!!
561
0
 
12
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 11 години
Да се забрани двойното гражданство в БГ;Това ще позволи най-после да се преброим и сами да определяме съдбата си;а не това да става отвън;