Събраха над 12 000 подписа за "Стара планина" на ген. Делов

Внасят ги утре в Националния комитет за честванията на Балканската война
Обновена: 29 окт 2012 22:39 | 29 окт 2012 22:38, Красимир Ангелов
100
Събраха над 12 000 подписа за "Стара планина" на ген. Делов
За седмица бяха събрани над 12 000 подписа. Снимка: БТА

Повече от 12 хиляди души са се включили в националната подписка на инициативен комитет от Кърджали за удостояване ген.Васил Делов с орден "Стара планина" - първа степен, с мечове, обяви председателят на инициативния комитет Цвета Караянчева.

В подписката са се включили над 10 града от цялата страна. Събраните подписи само от Кърджали надхвърлят 7000 хиляди, уточни народният представител.

Караянчева допълни, че продължават да пристигат допълнителни екземпляри от подписката, която ще се събира до края на деня. Утре всички събрани подписи ще бъдат внесени в Националния комитет за честванията по случай 100-годишнината от Балканската война.

Dnes.bg припомня, че подписката стартира преди седмица в Кърджали. Акцията е дело на инициативен комитет, сформиран след отказа на Общинския съвет на Кърджали да удостои със званието "почетен гражданин" освободителя на Кърджали ген. Делов, навръх 100-годишнината от Освобождението на града.

Още по темата

Председател на инициативния комитет е народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, а сред членовете са областният управител Иванка Таушанова, общественикът Георги Акабалиев и художникът Джемал Емурлов.

Скандалът се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като освободителят на града - генерал Васил Делов, не беше обявен за почетен гражданин.

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали.

От ГЕРБ и БСП отговориха с бойкот на тържествата по повод 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен imame istoriq prevzehme odrin na noj
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До do 52 istoriq imame sled kato vi prevzehme odrin kato na6ega
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен danapravim predlojenieto ti vsenarodno gabrovo te podkrepq
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Турция защо няма град с името на Христо Ботев или на Георги Раковски?Сменяйте ши*аното име на града!ГЕНЕРАЛ ДЕЛОВО.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо са само 12000?
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нечувана наглост на турците! Така е като им дадохме сами толкова права и свободи. И още ще има! Държавата да си застане на мястото, а не да изчаква разни подписки, митинги и т.н.!
74
3
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
не бойте се,те и за БЕЛЕНЕ събраха подписи,че били фалшифицирани,че преименуваха въпроса,та за един орден няма да прецакат нещата,важното е на киртаците антибг дипломати да се дават,а за героите-тънат в забрава и са отричани-гейберите поставиха въпроса за ботев и левски да се махнат та за войници...кво очаквате от хора дето откриват джамии-с рязане на лентички,и са през ден по турско, и албанско...
73
5
 
7
 
! Отговори
АРКАН преди 11 години
*** и турцизацията у нас е факт!Редно е генерал Делов да бъде удостоен за почетен гражданин на всеки един български град ,да му бъде издигнат 30 метров паметник над водното огледало,а тези *** от общинския съвет в Кърджали да бъдат строени на публично място , след което да бъдат изхвърлени от всички политически ,държавни и общински постове заедно с останалата *** която членува в тази антиконституционна партия!
72
3
 
8
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
По-добре да прекръстят Кърджали на негово име - този орден е само символика !!!
71
2
 
0
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Ха ти си бил голям *** шаран,Волен да поведе,овцете ли?
70
4
 
7
 
! Отговори
поправка № 1 преди 11 години
Изборния закон да се редуцира: съветниците да се назначават от спечелилата партия на изборите! Какви са тия държави в държавата! Кърджали е едно село и не може да решава нищо!
69
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АТАКА, Волене повеждай
68
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога вече БСП и ДПС на власт
67
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кърджалии, настоявайте да се промени името на града ви!
66
4
 
21
 
! Отговори
Булгаристан преди 11 години
Доживяхме и това ДПС и турците да решават кой е български герой и заслужава да е почетен гражданин на един БЪЛГАРСКИ град, и кой не е достоен! Браво на нас! Сега ще правим подписки! Да продължаваме да спим, ще видим докъде ще стигнем. Утре ДПС може да реши да предприеме и други важни крачки за утвърждаване на своята / по-скоро на Турция/ воля. А ние ще си се подписваме ли, подписваме.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България е пълна *** ама викаме да живее България!
64
3
 
8
 
! Отговори
касапин преди 11 години
Трябва да се изколят незабавно тези брадати пръчове!Давайте сигнал да ги почваме!
63
4
 
11
 
! Отговори
дон КИКОТ преди 11 години
Турците са подло племе, трябва да им наритаме задниците. Каква анексия, по-скоро те подло анексираха земите отсам линията Мидия-Енос, както беше прието при капитулацията им в Балканската война! Много наши земи са в територията на Турция, против договорите. Кога ще ги върнат? Трябва да вземем от Русия много атомни ракети и да им връчим ултиматам да ни върнат земите! Иначе БУМ-БУМ!
62
7
 
13
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Ами да се промени името на града на Деловград.
61
2
 
14
 
! Отговори
читател преди 11 години
Според турските форуми из кърджалийско, не е имало особождение, а анексия на чужда територия.Това е продукта на ДПС, слюбезното съдействие на една дружелюбна съседка.А щом има анексия, за какво почетно гражданство става дума?Ислямистите генетично са предразположени към промиване на мозъка.