Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск

ГЕРБ не стои зад избора ми на и. д. главен прокурор, твърди директорът на НСлС
Обновена: 18 ное 2012 11:58 | 18 ное 2012 11:58,
151
Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск
Бламирането на Марковска като конституционен съдия. Снимка: БТА

Чисто човешки морално може би е добре Венета Марковска да вземе по-дълъг отпуск докато нещата се изяснят. Така изпълняващият длъжността главен прокрурор Бойко Найденов коментира в "Тази неделя" по bTV скандала с подалия оставка като заместник-председател на Върховния административен съд магистрат, чието полагане на клетва като конституционен съдия бе бламирано от президента Росен Плевнелиев.

„Недейте на надценявате ролята на едно писмо, което ни вкара в една абсолютно ненужна спирала. То беше предоставено още при номинациите в парламента. Прокуратурата е работила по този сигнал, който е публикуван като разследване от ваши колеги и няма как да бъде анонимен. Друга тема е защо не е завършено две години. Колегите са прилагали средства и са водили разпити, които изискват повече време. До средата на декември ми се иска да направим сериозна проверка на изнесената информация“, заяви директорът на Националната следствена служба.

По думите на Найденов зад избора му за изпълняващ длъжността главен прокурор не стои „дългата ръка на ГЕРБ“. „Не искам да ме свързват с която и да е партия. С едни и същи отношения съм с всички политически сили. Ако утре дойде някое друго правителство, МВР и прокуратурата работят заедно“, обясни той.

Временният главен прокурор коментира още, че само за десетина дни на отговорния пост е видял неща във Върховна касационна прокуратура, които би променил.

„Когато временно си на едно място без определен мандат, не може да си особено полезен. От една-две седмици съм там и виждам, че трябва да се променят някои неща, най-вече в администрацията и структурирането. 3 пъти повече хора има. Не знам защо и нямам обяснения. Във ВКП са около 100 човека, които нямат много работа. В прокуратурата има настанени 50 прокурорски помощници плюс консултативен съвет от 30 души, които консултурат тези прокурори при положение, че самите обвинители нямат много работа“, заяви Найденов.

Той добави че у нас има над 1700 прокурори има – 3 пъти повече, отколкото в Италия, която пък е 3 пъти по-голяма от България по територия и 8 пъти - като население.

Така според Найденов на едно място някои прокурори остават ненатоварени, а липсата на работа води до пороци. На друго място пък обвинители били претоварени. „Този проблем трябва а се реши“, констатира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
2
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
До до 83Аааааааааа, не така!Недей да обиждаш хората! С агресия и злоба избори не се печелят! Мазно го карай, като Странишев.С памук вади душите на заблудените офци, които все още подкрепят крадците от БСП!
69
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До lamboСидеров е на среща с хората от Силистра, вчера Русе. Отвори страницата на Alfatv и гледай. АТАКА вече е на предизборна обиколка. Референдумът прз януари ще е тест за активността на нас българите, нищо че е с подменен текст и липсва Белене (която площадка единствено има лиценз от ЕК!).Вече ясно ли ти е защо част от депутатит на АТАКА не са в Парламента, умнико?!
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СОЦИАЛИСТ= БИВШ КРАДЛИВ КОМУНИСТ= СЕГАШЕН АЛЧЕН КАПИТАЛИСТ.
67
1
 
0
 
! Отговори
do 77 преди 11 години
БОЙКО БОРИСОВ НАИСТИНА Е ЯВЛЕНИЕ....МОЖЕ ДА БЪДЕ СРАВНЕН САМО И ЕДИНСТВЕННО С ЛЕВСКИ И БОТЕВ...---------------------------------Първият крадя по магистралите, като ограбваше чужденци а вторият грабеже направо от пощи и чорбаджии.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е преврат!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко, Бойко! Всичко, в тази България от три години става само с изричното одобрение на Председателя на политбюро на ГЕРБ другаря Бойко Борисов. Защо и ти смяташ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД за толкова ***? Приказвай си фантасмагорийките не ни пречиш, а само бъдиш съжаление...
64
2
 
6
 
! Отговори
ДО 83 преди 11 години
Браво за коментара. А аз искам да добавя, че Бойко Найденов започна да ми харесва и мисля, че не е лоша кандидатура за главен прокурор.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе к'во ни занимавате с младите *** от ГРОБ?!!!Само Лео Меси и братята Кличко бре! Велики!
62
3
 
7
 
! Отговори
Време е преди 11 години
Абе хора защо не си признаете. Да се извиним на Иван Костов за многото лъжи по негов адрес и да го помолим да оправи нещата !
61
2
 
5
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
До Анонимен ООО малоумний и слабоумни. УО. -умствено ограничени . Характерно за герберасите. Вие герб не сте по -различни нито от БСП , нито от крадливия мадридси нито от червените *** от СДС. Вие всички сте от котилото на БКП. Там сте били за келепира, сега сте в герб пак за келепира. Червени мекерета долни. Народа не е сляп. Всички сте маскари.
60
2
 
6
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Стига сте ни занимавали с тази чапла. целта е отвличане на общественото мнение. Тази марковска явно не е " чиста паница". Всички пардът в едно гърне и ..
59
3
 
15
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
БОЙКО НАПУСНА ЛИ ИПОН А ЦВ ЦВ ВЪРНА ЛИ АПАРТАМЕНТИТЕ А КАЛИНКА ВЗЕ ЛИ ДИПЛОМА А ЛЪЧКО ВЪРНА ЛИ ТЕЛЕФОНИТЕ А ЛЕЧКОВ ВЪРНА ЛИ ОТКРАДНАТОТО ФИДОСОВА И ЦВ ЦВ ПРЕЛОЖИХА МАРКОВСКА СМЯТАЙ НА КОГО Е ЧОВЕК
58
2
 
7
 
! Отговори
ИНФО преди 11 години
Ахмед Доган беше оневинен от съда за хонорара от 1,5 млн. лева, които получил от проекта на хидровъзел Цанков камък. Въпреки че не успя да докаже, че е хидролог, магистратите прецениха, че няма достатъчно доказателства за конфликт на интереси.ТОВА Е ЕДНА ОТ ЗАСЛУГИТЕ НА МАРКОВСКА, ЗА ДА БЪДЕ ИЗДИГНАТА КАНДИДАТУРАТА Й ЗА КС.В ОСНОВАТА НА ЦЯЛИЯ ТОЗИ ЦИРК СТОИ ДОГАН И СЪЗАКЛЯТНИЦИТЕ МУ ОТ БСП!ГЕРБ ИЛИ СА СЕ ВКЛЮЧИЛИ В ИГРИЧКИТЕ НА ДОГАН, ИЛИ ИЗОБЩО НЕ СА В ЧАС.
57
5
 
11
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
НИЩОЖЕСТВО, НЕ СРАВНЯВАЙ ТАЗИ ТИКВА С НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН - ВАСИЛ КУНЧЕВ. ЛЕВСКИ НИКОГА НЕ Е КРАЛ, НЕ Е ОРГАНИЗИРАЛ МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ, А СЕ Е БОРИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ
56
2
 
9
 
! Отговори
недоволна преди 11 години
Крайно време е да има реформа в правосъдието.Не може да храним вече толкова много маймуни неполезни на клона.Стига с многобройната чиновническа *** нищо не вършешта .само паразитираща на гърба на народа.
55
2
 
14
 
! Отговори
да не се връща преди 11 години
Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск и да не се връща на работа!
54
0
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Ама много ки просД! Във ВАС не се постановяват присъди, това е административан съд, който се произнася с решения!
53
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО МАРКОВСКА ДА Е КАПАН НА БСП, НИМА ГЕРБ НЕ ГЛАСУВА ЗА НЕЯ?!НИМА Г-ЖА ФИДОСОВА НЕ НАПИСА ПИСМО В НЕЙНА ЗАЩИТА ДО ЕС?!ХАЙДЕ СТИГА С ЛЪЖИТЕ, НЕ СМЕ СЛЕПИ!!!!!!!!СТИГАТ ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЛЪЖИ !!!!!!!!!
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На ГЕРБ изобщо не им трябва опозиция 3ри години и половина сами действат срещу себе си........такъв цирк, такава излагация просто никога не е имало!!!Елементарни хора! А Марковска беше просто поредния употребен човек от ГЕРБ!
51
3
 
11
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
ИМА ЛИ ДЕН БЕЗ ГАФ НА ГЕРБ ???ПРОСТО ТИЯ НЕЗАБАВНО ДА ПОДАВАТ ОСТАВКА ЦИРКА Е ПЪЛЕН.