Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск

ГЕРБ не стои зад избора ми на и. д. главен прокурор, твърди директорът на НСлС
Обновена: 18 ное 2012 11:58 | 18 ное 2012 11:58,
151
Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск
Бламирането на Марковска като конституционен съдия. Снимка: БТА

Чисто човешки морално може би е добре Венета Марковска да вземе по-дълъг отпуск докато нещата се изяснят. Така изпълняващият длъжността главен прокрурор Бойко Найденов коментира в "Тази неделя" по bTV скандала с подалия оставка като заместник-председател на Върховния административен съд магистрат, чието полагане на клетва като конституционен съдия бе бламирано от президента Росен Плевнелиев.

„Недейте на надценявате ролята на едно писмо, което ни вкара в една абсолютно ненужна спирала. То беше предоставено още при номинациите в парламента. Прокуратурата е работила по този сигнал, който е публикуван като разследване от ваши колеги и няма как да бъде анонимен. Друга тема е защо не е завършено две години. Колегите са прилагали средства и са водили разпити, които изискват повече време. До средата на декември ми се иска да направим сериозна проверка на изнесената информация“, заяви директорът на Националната следствена служба.

По думите на Найденов зад избора му за изпълняващ длъжността главен прокурор не стои „дългата ръка на ГЕРБ“. „Не искам да ме свързват с която и да е партия. С едни и същи отношения съм с всички политически сили. Ако утре дойде някое друго правителство, МВР и прокуратурата работят заедно“, обясни той.

Временният главен прокурор коментира още, че само за десетина дни на отговорния пост е видял неща във Върховна касационна прокуратура, които би променил.

„Когато временно си на едно място без определен мандат, не може да си особено полезен. От една-две седмици съм там и виждам, че трябва да се променят някои неща, най-вече в администрацията и структурирането. 3 пъти повече хора има. Не знам защо и нямам обяснения. Във ВКП са около 100 човека, които нямат много работа. В прокуратурата има настанени 50 прокурорски помощници плюс консултативен съвет от 30 души, които консултурат тези прокурори при положение, че самите обвинители нямат много работа“, заяви Найденов.

Той добави че у нас има над 1700 прокурори има – 3 пъти повече, отколкото в Италия, която пък е 3 пъти по-голяма от България по територия и 8 пъти - като население.

Така според Найденов на едно място някои прокурори остават ненатоварени, а липсата на работа води до пороци. На друго място пък обвинители били претоварени. „Този проблем трябва а се реши“, констатира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Найденов какво се прави на ударен . На поста , който заемаше досега е пряк участник при формирането на бюджети на прокуратурата и знае щатното разписание там и даже кои " работят " т. е получават огромни заплати за своето бездействие и некадърност . Ако по места няма съгласуване и приятелски отношения между прокурори и съдии , нещата ще са страшни по отношение на поръчковите дела . Всички се крият зад фразата за " личното убеждение "
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази работа не може току така да се замаже. Трябва да се разследват всички обвинения и да се конфискуват "подарените" имоти на госпожата и възлюбления й.
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А според мен, е редно да си вземе полагаемата и пенсия!!!!
87
0
 
2
 
! Отговори
eli преди 11 години
nikoi li ne vijdaaaaaaaaaaaa,4e tazi kurvoletina,e prototip na tania stoeva ot 7 4asa razlika,abe slepi li ste
86
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
за госпожата е ясно че трябва да се оттегли..но и господина който изказва мнение и препоръки..също има трески за дялане през годините..помним всички..то бяха гимнастики и интриги в тая гилдия..какво ли не беше..ако питате мен..трябва да бъдат всички до един изметени от там и сложени ниви и не компрометирани личности..иначе както се казва..пременил се Илия..погледнал се в огледалото..и видял че е пак в тия
85
0
 
2
 
! Отговори
до 112 преди 11 години
До До:Ciganina 102 Не коментирам българите в Мюнхен.Явно спорим за различни случаи.Не съм *** и се срамувам, че ни отъждествяват с ***.Жив и здрав бъди!
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интеграционните курсове, с които германското правителство така се гордее, също не са алтернатива. По принцип те са замислени предимно за гражданите на страни извън ЕС. Но дори Христо да е в състояние да си плати интеграционния курс, струващ малко над 100 евро, сам той не би се справил. Защото страницата на Федералната служба за миграцията и бежанците не е преведена на български, само отделни текстове се предлагат на турски или английски език.
83
0
 
0
 
! Отговори
До:Ciganina 102 преди 11 години
По данни на германския синдикат Ver.di около 300 са българите, работещи в момента на парче в Мюнхен. В тази сметка влизат обаче само онези от тях, които членуват в синдиката. Предполага се, че реално броят им е поне двойно по-голям - мъже на възраст между 30 и 70 години, готови на всякаква работа, независимо от заплащането. Те прекарват часове на улицата с надеждата някой да ги наеме. Ако имат късмет, попадат на добронамерен работодател.Като Христо, който от 1 година припечелва по този начин в Мюнхен. Последният път бил нает от някакъв турчин да подрежда плодове и зеленчуци в кашони. Срещу 10 евро за 5 часа работа. Това прави по 2 евро на час. Досега е работил какво ли не - опаковал е резервни части за автомобили или телефони, сортирал е ***, поставял е фаянсови плочки. Понякога дори си е получавал парите. В брой. Често обаче е бил лъган. Веднъж Христо увиснал с цели 840
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкани и мамени: българските черноработнициТе съществуват, не живеят. Паркът е спалнята им, пейката - леглото. Гладуват, студуват, мизерстват в името на един по-добър живот, който обаче се оказва истинска катастрофа. Те са армията от български надничари в Мюнхен.
81
0
 
1
 
! Отговори
синдикати в България преди 11 години
Обезкуражените българи са вече цяла армия. Става въпрос за всички онези млади хора, които са умни и образовани, но без работа. С други думи: безработицата в България става все по-образована и все по-градска. Млад, необразован, ром - допреди две години това беше комбинацията, която гарантираше изритване от българския пазар на труда. Днес нещата изглеждат другояче.Работа за 270 лв? Не, благодаря!
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Yohoho i butilka Rom!
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До do:Ciganina 102Четох голяма подробна статия в друг сайт , където подробно описват случая. Става въпрос за *** фамилии, които германците се чудят как да интегрират или прогонят. Имало и турски семейства. Това е истината - българи няма.
78
1
 
0
 
! Отговори
do:Ciganina 102 преди 11 години
ot koga Balgarite sa *** , tva ne go znaeh do den dne6en
77
0
 
2
 
! Отговори
до 103 0т 98 преди 11 години
До до 98аз съм от Атака, драги ми Смехурко!И не искам такива като тебе да отблъскат избирателите с агресията си.А Човек съм повече от тебе.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българското гражданство като билет за чужбина Всъщност България явно не е лишено от привлекателност пространство - като се имат предвид хилядите подавани молби за гражданство, повечето от които се удовлетворяват."За тях има закон, ред и процедури", изтъква бившата правна министърка. Но се съгласява, че в ситуацията има нещо парадоксално: "Лошото за мен е, че получавайки българско гражданство, тези хора не се установяват трайно в България, а много скоро с европейския паспорт заминават за други държави от Европейския съюз"."Трябва да построим по-правилно представите си за феномена "българско гражданство" - кога, на кого, защо, как, с какви последици, защото гражданството е свързано с трайната и тясна принадлежност на индивида с дадената държава", казва Маргарита Попова. Според нея е необходимо да се направи нова добра стратегия за българското гражданство. "Само тогава ще можем да бъдем убедителни, да стоим добре и да регулираме по най-полезния за ЕС начин тези важни процеси, които са особено актуални в момента", убедена е вицепрезидентката.
75
1
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
Че ти човек ли си за да не те обиждам? Ти си пълен гробаджийски ***.
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До dw.deВСИЧКИ ТЕЗИ СА *** И ТУРЦИ!
73
0
 
1
 
! Отговори
dw.de преди 11 години
България продължава да "изнася" свои социални проблеми в чужбина. Репортаж на Дойчландфунк наскоро обрисува ужасяващата картина на мизерия, експлоатация и безнадеждност в един германски град, залят от мигранти. Манхайм, квартал Некарщат. Там живеят около 3000 българи. Немски не говорят, не знаят и почти нищо за страната, в която са пристигнали. Повечето от тях обаче разполагат с един адрес, който обещава помощ - легална или нелегална. Получили са го още в родината си. И в Манхайм има достатъчно от т. нар. "сдружения за приятелство". В тях се говори на български или турски и всичко се предлага "на черно"- работа, жилище, та дори и жени - казва Петер Албрехт - началник на полицейския участък в Манхайм, Некарщат.Според неговите данни има около 100 жени, които си създават необходимите контакти, включително и в сдруженията за приятелство, за да "обслужват" после клиенти срещу заплащане. Парадоксално е, че тъкмо тази "услуга" дава на жените легално право на престой. Много от тях изкарват по този начин прехраната на цели семейства.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До средно интелегентенТи си средно интелигентен и политически напълно заблуден, съдейки по последното ти изречение.
71
2
 
2
 
! Отговори
средно интелегентен преди 11 години
Призовавам във форумите да се спазва добрия тон. Призовавам да не се копира аругантното поведение и тон на ПРЕМИЕРА и неговото ниско интелегентно обкръжение. Нестига, че УПРАВЛЕНИЕТО ни обижда ежечасно, а и във форумите четем копия на жалкото им поведение. Бъдете Човеци, бъдете Българи, уважавайте се, не подръжавайте на ПРЕМИЕРА ни с ниско интелектуално развитие. Бог да пази България. п.с. за създалата се идиотска ситуация, колкото и да е неприятно само и единствено БСП е спасението и то със самостоятелно управлвние!