Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница

69-годишният мъж вероятно е получил инфаркт
Обновена: 1 дек 2012 18:32 | 30 ное 2012 21:08, Бойчо Попов
258
Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница
Снимка: архив Булфото

69-годишен мъж почина в линейка, след като в Националния кардиологичен център, бившата Трета градска болница, отказаха да го приемат с мотива, че пациентът не бил в техния район, показа bTV в централните си нови.

Мъжът е взет от дома му в столичния квартал „Обеля”. Той е бил в тежко състояние, най-вероятно след получен инсулт, са заявили пред телевизията от екипа на спешна помощ.

Медиците преценили, че случаят е спешен и го закарали в най-близката болница, а именно бившата Трета градска. Оттам обаче не само отказали да приемат пациента, но дори не го и прегледали.

Състоянието на мъжа рязко се влошило и въпреки молбата на лекарите от линейката от болницата не оказали помощ. Мъжът бил реанимиран от екипа, отзовал се на адреса му, който е бил подпомогнат от лекар от друга линейка. Въпреки това обаче минути по-късно мъжът е издъхнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
6
 
! Отговори
дo 143 преди 11 години
роднините да си наемат роми - те също са недосегаеми
117
2
 
5
 
! Отговори
666 преди 11 години
v bg lekari nqma,ima targovci.bashtami 4 meseca go lekuvaha za gastrit a toi choveka s rak.v germaniq za 3 dni diagnoza i lechenie mu izpisaha,za da zapochne na vreme himioterapiite v shumen ni poiskaha pari inache shteshe da pochne sled 2 meseca chak.nakraq poluchi infarkt v speshnoto v shumen pred doktora,i doktora izbqgal,ima 10 svidetelq,bez da mu okajat pomosht.i za kapak 1 den nemojem da namerim trupa,zahvarliligo v edna staq i go zabravili.nikoga nqma da se varna da jiveq v bg.
116
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега роднините на дядото нямат право да барат докторите от трета градска, защото ако ги барнат ги чакат дълги години затвор. Докторите вече са недосегаеми с новия закон.
115
3
 
9
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Борисов ко прайм? Тия докторя ли защитаваш със закон? Ами ако това се случи с мой близък, хем ще ги набия, хем полиция ще извикам, честно! Ти че няма да ги осъдиш е ясно...
114
3
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Няма да има наказание,само ще го порицаят,помнете ми думата,аз осъден лекар не съм видял нито съм чул да има в ***.
113
2
 
18
 
! Отговори
Loxy преди 11 години
Фашист не съм софиянец. От Варна съм. Не разсъждавам като софиянец, а гледам реално на нещата. И както 135 каза, това е човек, положил "Хипократова клетва" и по най-долния начин я потъпка. Щом ВМА може да приема простреляни крадци, престъпници, мафиоти и т.н.т. значи и Трета градска болница може да приеме, било то и извънредно човек получил инсулт (първоначално). Този "доктор" трябва да се съди не от съд, а от народа! Тогава и само тогава ще имаме истинска съдебна система!
112
1
 
18
 
! Отговори
5407 преди 11 години
Затвор за побой над лекар...а какво заслужават в този случаи лекарите?! Нека се изкажат нашите законотворци..Щото аз смятам, че са за убиване! Ей, само се пънат, а виждат всеки пациент като банкнота. Хайде, убедете ме, че е редно да плащам здравни вноски... Каква услуга получавам аз срещу тези пари?! Каква полза имам?! Гадно е, отвратително и жестоко!
111
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората масово умират в България като са в 60те си години , даже и да ги приемат в болница . Познавам 5 *** , на тази възраст ... Които починаха тази година на около 60.Но да не те приемат в болницата ... Не е ли доста жестоко ?? Ами ако се беше случило в провинцията ? - ще кажат да замине за София ли ? Какво е това здравеопазване ...
110
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
лека нощ ! не агитирам като 132 а действам тихо и "мирно" , отглас следва в медиите :) Желая здраве на всички БЪЛГАРИ ! Лека вечер ! С уважение ФАШИСТ !
109
1
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
да споделя част от моето житие - имам добри познати медици , по-малки на години от мен . Е , кекави са и това си му е ! Питам ги , защо са толкова слаби физически , когато те , пият "илячи " а аз на познавам що е лекарство ? Отговарят ми , че е въпрос на ген ? Аз им казвам , че е въпрос на МЪРЗЕЛ и пристрастеност към лекарствата ! На 72 години съм и не ми е проблем да се явя на олимпияда за 30 годишни спортисти в леката атлетика ! :)
108
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, за това ги бият лекарите, ама, явно, малко ги бият, крайно време е да гръмнат някого !!
107
2
 
0
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
доLoxy 122- С уважение ! Не бих спорил с Вас ако "говореше духа на БЪЛГАРИНА " - обикновеният ЧОВЕК извън софия , разсъждава по друг начин ! Намерете "пътя " да разберете душата на БЪЛГАРИНА , не на софиянеца ! Не сме Ви дали право да изказвате мнението от името на БЪЛГАРИЯ ! Вие сте софиянец и е типично мнението Ви на софиянец ! С уважение ФАШИСТ !!!
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само в БГ.това се случва
105
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не лекари ами ***... Ми освен да вземем да им увеличим заплатите...
104
0
 
6
 
! Отговори
Една116 преди 11 години
до Фашист:Възмущавам се от невъзпитаното отношение към Човека изобщо у нас. Докато не започнем да се уважаваме помежду си, така ще ни търкалят и ще се гаврят с нас по болници, администрации и т.н. Между свои всичко може. Дядо, баба чичо, момче някакво си там - какво ще му се церемониш толкова!Забележката ми към списващите сайта е иронична. Дядо е интимно домашно обръщение. Починалият господин е бил на обществено място, обкръжен от служебни лица.
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТОЯ ЛЕКАР КЪДЕТО Е ВЪРНАЛ ЧОВЕКА КАКВО ДА ГО ПРАВИМЕ.....ТОЯГАТА И В ДЕРЕТО.ЗАКОНА ЩЕЛИ ДА СМЕНЯТ.....
102
2
 
9
 
! Отговори
Loxy преди 11 години
Cat (107) ти имаш ли причина да викаш на баща си - дядо? Искаш ли да споделиш нещо с всички останали тука? Знаеш ли дали човека от статията има или няма внуци? Знаеш ли, че в момента, в който дъщеря ти или жената на синът ти роди ставаш дядо? Нещо от написаното познато ли ти е? Как има 17 "харесвания" на поста ти незнам.Бог да прости човека. До вчера се рева, че линейките закъсняват, а като дойдат на време не искат да приемат пациента в болница. Ей т'ва е България - всеки мисли само за себе си!
101
1
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
до Една 116 - с риск да Ви опонирам с негативно настроение , не е необходимо да е " ОПРЕДЕЛЕНА ЖЕРТВАТА " на " НАШ " или " ВАШ" - ТОЙ е ЧОВЕК - ЖЕРТВА НА медиците в БЪЛГАРИЯ !!!
100
0
 
19
 
! Отговори
Една преди 11 години
А Такааааааа...., от Националният кардиологичен център, или бившата 3-та градска многопрофилна болница нещо взеха да се взимат МНОГО НАСЕРИОЗНО! Един човешки живот, е по-ненужен, от тяхната ненужна компетенция, че не е от района! От КОЙ РАЙОН да попитаме тези ***? Заплатите ли са им малки, та да делят хората на райони? Или просто не им се занимава със спешни случаи? Надявам се, на ***, решил случая с отхвърляне и връщане на пациента, да му свършат дните като Лекар ЗАВИНАГИ!
99
1
 
9
 
! Отговори
Дянко преди 11 години
Лека му пръст! Нали си е платил осигуровките, време му е да си ходи. Каквото можахме, взехме от него - едно гърло по-малко на пенсионната хранилка.