Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница

69-годишният мъж вероятно е получил инфаркт
Обновена: 1 дек 2012 18:32 | 30 ное 2012 21:08, Бойчо Попов
258
Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница
Снимка: архив Булфото

69-годишен мъж почина в линейка, след като в Националния кардиологичен център, бившата Трета градска болница, отказаха да го приемат с мотива, че пациентът не бил в техния район, показа bTV в централните си нови.

Мъжът е взет от дома му в столичния квартал „Обеля”. Той е бил в тежко състояние, най-вероятно след получен инсулт, са заявили пред телевизията от екипа на спешна помощ.

Медиците преценили, че случаят е спешен и го закарали в най-близката болница, а именно бившата Трета градска. Оттам обаче не само отказали да приемат пациента, но дори не го и прегледали.

Състоянието на мъжа рязко се влошило и въпреки молбата на лекарите от линейката от болницата не оказали помощ. Мъжът бил реанимиран от екипа, отзовал се на адреса му, който е бил подпомогнат от лекар от друга линейка. Въпреки това обаче минути по-късно мъжът е издъхнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
14
 
! Отговори
kukuf преди 11 години
Чета обобщаващите коментари и се чудя.Спешната са събрали две линейки на едно място и са опитали да направят нещо.Ама"лекари-убийци"Този конкретният,отказал хоспитализация е прав,че не трябва на никого,освен на ръководството на болницата да дава обяснение.Това ръководство,заедно с министерството е написало безумните правила за прием.Сега ще си измият ръцете с дежурния лекар и ще бъдат много състрадателни на думи.На практика лекарят е постъпил така,като искат от него управляващите от минздрав...
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Оттам обаче не само отказали да приемат пациента, но дори не го и прегледали....Състоянието на мъжа рязко се влошило и въпреки молбата на лекарите от линейката от болницата не оказали помощ"" Тия в тая 3-та градска защо са още на работа?
136
0
 
1
 
! Отговори
до 150 Корифея преди 11 години
Ами направи нещо, де! Започни го първи, кво само пишеш!!!
135
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега разбрахте ли, защо искат законът да ги защитава от бой?!
134
0
 
9
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Държавният геноцид в действие!
133
0
 
12
 
! Отговори
&&&& преди 11 години
да съвсем скоро и аз имах премеждия със спешно отделение отидох там с остра болка в гърдите и със задух следствие на което не можех да дишам. Д-р Салиев както се представи ми постави диагноза невралгия че съм се бил ядосал за нещо да ама не.На следващия ден след консултация с невролог бях изпратен за болнично лечение с диагноза среднотежка пневмония.Аз питам такива ли трябва да бъдат лекарите в спешното
132
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доктор Йотов, неврологът, върнал пациента, отказа да даде обяснение защо дори не е прегледал пациента."Не съм длъжен да ви дам обяснения", обърна се към екипа на медията Йотов и поясни, че ще обяснява само на ръководството.+++Даже на ръководството не требе да се обяснява ! Над лекарите е само Бог и то не винаги. Нагли пациенти ! Да пукнат и да не притесняват Негово Величество Лекаря!
131
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ги бийте лекарите ! Въобще даже ! Те са невинни! Ние просто си умираме, щото лекарите са невинни.
130
1
 
21
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Еееее,там щяха да го помъчат и после да го "уморят".Бог да го прости човекът.Спестил си е страданието.На докторите в България да не им падаш в ръцете.
129
1
 
16
 
! Отговори
миро преди 11 години
Този въобще доктор ли е?Дано на него да се случи нещо подобно,че тогава да разбере за какво иде реч.Жалка ***.А как бяга и от журналистите.Позор.
128
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как да не утепаш някой лекар после?
127
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво се чудите бе ....всички кадърни лекари са вече на запад или близкия изток ...тук останаха само некадърниците ! а закона който го предлагат е затвор за побой на лекари когато са на работа ....а те все пак не са постоянно на работа и след работно време могат да ядат бой ...а този *** казва се Йотов си заслужава боя
126
11
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Дядо клати баба и е полов атлет. Тоз дядо взел, дал - жаминал....
125
1
 
1
 
! Отговори
kap.LAKOV преди 11 години
Dano samo da ne e otnashite,ako e bil ot sinite sam si go e napravil,
124
3
 
3
 
! Отговори
До125 преди 11 години
Ти какво правиш във фашисткият запад бе "Родолюбец"? Защо не отиде в северна Корея или в Куба?
123
0
 
8
 
! Отговори
denzoko преди 11 години
абсолютно същия случай в Свищов преди седмица....
122
0
 
26
 
! Отговори
Корифей преди 11 години
Хора, ние сме напълно деградирала нация, морални *** и изверги, щом търпим и мълчим и така поощряваме всичко това.Обречен народ сме ние.
121
2
 
6
 
! Отговори
NIGERIA преди 11 години
sajelqvam che ot nashata mila rodina ne ostana nishto,tova ne e darjava,kamoli europeiska.tova go nqma dazhe i v afrikanskite izostanali darjavi
120
1
 
2
 
! Отговори
ostavka преди 11 години
ribata se vmirisva otkam glavata,pravitelstvoto e vinovno za vsichko.ne gi interesuva nishto drugo osven da kradat.v bg ni trqbva nqkoi lud da vleze i da gi izbie v parlamenta
119
1
 
22
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Така значи, "дядото" на 69 години, едва ли не, хубав човек беше, ама за там си беше! Какво да го правиш, старец. Умрял. Така ли е, дами и господа от радакцията, писали статията?