Това е молитва, а не обвинения в заблуда!

Мюфтийство се извини за Абдуллах, но смени само заглавието на публикацията
4 дек 2012 20:38,
126
Това е молитва, а не обвинения в заблуда!
Атанас Михайлов избра да бъде Абдуллах. Снимка: Главно мюфтийство

Главното мюфтийство се извини за публикацията на сайта за бившия свещеник Атанас Михайлов, който решил да приеме исляма и станал Абдуллах.

Мюфтийството признава, че заглавието на публикацията „Свещеник прие исляма“ от 28 ноември 2012 г. е неточно и го коригира на „Бивш свещеник прие исляма“.

Последното изречение от статията обаче, което разгневи Видинската митрополия, остава непроменено. Заради него вчера митрополията отказа да участва в празнуването на мюсюлманския ден Ашура.

Последното изречение - „Молим Всевишния да ни напътва по правия път и да не ни оставя да бъдем от заблудените!“, не конкретизира определена религия, категорични са от Главното мюфтийство.

Видинската света митрополия определи вчера тези думи като оскърбителни и призовава всеки един православен християнин да не участва в предстоящия празник Ашура като свидетелство и позиция, че религиозните права и чувства по никакъв начин не трябва да бъдат накърнявани.

Още по темата
„Молитвата, отправяна към Всевишния „да ни предпази от заблудата“, обхваща не само религиозното убеждение и вярата, а и  житейски ситуации, свързани с всяка една личност, независимо от неговата религиозна принадлежност. Това е ежедневна молитва, която се отправя от мюсюлманите към Всевишния, целяща напътствието на самия молещ се, а не обвинения на някой в заблуда“, обясняват обаче от Главното мюфтийство. 

Главното мюфтийство винаги е подкрепяло и съблюдавало активния диалог между религиите и открито заявява, че чрез публикуваната новина не е имало за цел да накърни нечии религиозни убеждения, нито пък да се конфронтира с християнската или друга общност в страната, се посочва още в съобщението. 

Ръководството на Главното мюфтийство единодушно е решило да не дава други изявления по темата „с оглед предотвратяването на спекулации, както и избягването на доктринални спорове за това коя религия е правилна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
гадна 57 преди 11 години
гътни го
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва много да се внимава с тия мюсюлмани, опитът им да създават конфликти по целия свят е много богат, финансират се и от Саудитска Арабия и знаят по един или друг начин как да създават конфликти и после да обират дивиденти. Тези ислямски лидери са изключително опасни за мирът и националната сигурност. Тия са обучени да инжектират конфликти и да подиграват демокрацията която защитава малцинствата.
53
3
 
1
 
! Отговори
Saray преди 11 години
The Law came with Moses, but the Grace came with Jesus Christ (means anoited one). In Christ there is no nationality (Jews nor Gentiles), no gender, but all parts of the body united in Him. And whomever confeses that Jesus is Lord is from Above and no man say that Christ is Lord but the Holy Spirit. One can have a soul (unbelievers), but not the Holy Spirit.
52
4
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Присъщо за мюсюлманите е и лицемерието така както ти се мазнят зад гърба ти призовават са джихад!Да не се заблуждаваме толерантност от *** не чакайте за съжаление ни се налага да съжителстваме заедно!
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя от дясно на снимката има изключително смирен поглед и облик.
50
4
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Колко ли кинти е взел този Будалах? И защо изведнъж някой взе да плаща на *** да се правят на араби?А за мюсюлманите е ясно,който е чел корана знае че те са нетолерантни и враждебни към всички религии!
49
5
 
5
 
! Отговори
ЧЕСТИТА ВИ КОЛЕА ХРИ преди 11 години
честита ВИ Коледа Християни ,Успех и на другите религи
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Държавен служителАми никой не ти пречи, грабвай черджето и стане ли време за молитва надупвай се до бюрото и започвай да се молиш. Мюсюлманска молитва не се пропуска на точно определения час.
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип не мисля че мюсюлманите имат капацитета да говорят за мир и равеснство, или толерантност. Това се доказва направо от главното мювтиство със тези провокативни послания "Молим Всевишния да ни напътва по правия път и да не ни оставя да бъдем от заблудените! Моля ви, само заблуден ще повярва на това нетолерантно отношение.
46
0
 
0
 
! Отговори
Saray преди 11 години
Pirvo Poslanie na Timotey 4 Glava 1-vi stix e napisanoa: A Duhit izricno kazva, che viv vremena, koito idvat, nyakoi shte otstipyat ot vyarata i shte slujat izmamni duxove i besovski uceniya.
45
6
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Грехът това е нарушение на християнския нравствен закон(ОСОБЕНО ПО ВРЕМЕ НА ПОСТИ), непослушание на вярващия към словото Божие. Св. Нил Синайски казва: Който злопаметствува по отношение на демоните, той не е злопаметен по отношение на хората. И тук възниква въпроса: разгневения видинската митрополит вярващ ли е?
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те мюсюлманите като се молят с лицето към земята, най вроятно се опитват да целунат дявола и да покажат *** си на господ бог...ама не го знаят, заблудени са, и затова все нещастия им се случват.Мюсюлманите проповядват мир, обаче този мир е само за между тях самите, (даже и там липсва), а не е мир за всички, това е терикатщнината, трябва да разбираш илсяма за да не го приемеш..
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направете едно просто сравнение между молещите се и ще откриете разликата между християнство и мюсулманство. Докато при християните всичко е възвишено, красиво, има икони, свещи, носят се аромати на восък и тамян, то при другите виждаш как лягат на земята и се надупват към небето. Дори не знаят на какво се молят, защото техния Бог дори не ги е удостоил със своя образ, както е направил Христос с иконите.
42
2
 
5
 
! Отговори
ВЛЪХВА преди 11 години
ЕДИН РИЖАВ КЬОСОВЕЦ ,НЕ МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛИ......
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип само бедните пиемат исляма, а бедните са най заблудени, постоянно им се привиждат разни странни неща в пустинята, някой пъти уазиси и вода други пъти господ, девственици и т.н. По принцип мюсюлманите не мисля че имат капацитета да говорят за мир и равеснство, или толерантност. Това се доказва направо от главното мювтиство със тези провокативни послания Молим Всевишния да ни напътва по правия път и да не ни оставя да бъдем от заблудените!
40
5
 
15
 
! Отговори
Ненка преди 11 години
Винаги ми е било смешно, когато прочета че мюсулманската религия проповядвала ценности. По-скоро проповядва вредности. Винаги, когато мюсулманин стане християнин преоткрива света, а обратното е невъзможно.
39
5
 
2
 
! Отговори
Ангел В. преди 11 години
До Чарли ЧТи смяташ, че индианците са индийски *** преплували океана и създали над 500 племена на територията на днешна Северна И Централна Америка!!!!!!*** *** *** *** ***
38
14
 
6
 
! Отговори
Държавен служител преди 11 години
И аз бих се писал Абдулах, ама с тая репресивна вътрешна политика в България веднага ще ме изритат от работа.Християнството е само парадиране на лицемерна доброта с пркрит расизъм.Исляма е вяра " да ни предпази от заблудата
37
2
 
11
 
! Отговори
Чарли Ч преди 11 години
Преди два дена гледа как един БГ мюсюлманин исе възприема за индианец. Индианците ( индийските *** ) пък се мислят за римляни. Македонците се мислят за първосъздатели на материята. Сега някакъв психясал от глад *** е приел исляма. Така де, света се върти...и всички психари в него!
36
4
 
8
 
! Отговори
do 41 преди 11 години
По моята логика, нефта който го имат скоро ще спре, и сами ще се избият. Балонът им ще се спука, просто в такъв период от време живеем. А че господ им е дал нефт, малко като за подигравка, щото както виждате, нефта помага на "безверника" да се разива и технологично и културно, а арабите с парите от тоя нефт нищо не правят освен джамии и бурки за жените си...такаче не се притеснявам, този тест е само временен.