60 000 руснаци "изгорели", купувайки имот в България

Страната ни посочена и като такава с най-високи комисиони
Обновена: 6 дек 2012 19:01 | 6 дек 2012 19:00, Елка Василева
88
60 000 руснаци "изгорели", купувайки имот в България
Снимка: архив, Reuters

Около 60 000 руснаци са изгубили вложените пари, купувайки недвижим имот в България преди финансовата криза от 2008 г., като този имот и до момента не е построен. Това заявява  Игор Индриксонс, цитиран от руското специализирано издание russianrealty.ru.

Можеше да се предположи, че след като пострадаха от мащабните финансови пирамиди пред 90-те години в родната си страна, руснаците са се научили да разпознават измамата. Самоувереността им обаче им струва скъпо, пиши изданието в материал за петте страни, в които руснаци са „изгорели“, инвестирайки в недвижими имоти. На първо място е посочена България, следвана от Египет, Испания, Дубай и Италия.

Още по темата

В публикацията се казва още, че България е начело в класацията и на страните с най-висок комисион за брокера на недвижими имоти и за разходи за маркетинг, които в структурата на цената достигат до 45%. Тоест при цена от 1000 евро за квадратен метър купувачът дава 450 евро непосредствено за реклама и за уменията на брокера.

В България руснаци са пострадали и от много случаи на двойна продажба: в страната правото на собственост се оформя окончателно, след като обектът е построен на 80%, пише още russianrealty.ru.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Bvtnj преди 11 години
Тези хотели в България ли са??? Мръсни * - руснак за Българина - враг номер едно
70
1
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
питай хора от туристическия бранш-"най- благодатните туристи са руснаците".
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"при цена от 1000 евро за квадратен метър купувачът дава 450 евро непосредствено за реклама и за уменията на брокера" - това може да го напише или тотален ***, или човек, решил да прави черен ПиАр. Според официални данни на НСИ средната цена на жилищата в България е точно 881 лева, което е точно 451 евро за квадрат. Комисионната на брокера се движи около 4-6%. Понеже мисля, че човек не може да е толкова ***, то остава черния ПиАр.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой купува още имоти в Мордор?
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
астмпопмпопм
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бълха ги ухапала тези 60000 руснаци.не ги мислете отначало за себе си помислете че България тъне в бедност.
65
0
 
2
 
! Отговори
Нанко Нанев преди 11 години
супер луксозни комплекси има.Който има пари харесва си апартаментче плаща и си получава ключовете имат си пазачи ето Кемал е пазач там само на руснаци! Отеба се на рускини хаха кои са тия измамени руснаци няма такива неща по св.влас който чужденец има пари е добре дошъл тук може да си купи всичко и не на зелено да чака да му го построят всичко е готово в наличност да заповядат руснаците да оглеждат !!!
64
0
 
24
 
! Отговори
до 62 преди 11 години
Аз работя с Руснаци в Сл.бряг и наистина някои от тях се държат все едно сме им роби, особено Москвичите, те забравиха как до преди 20 години ядяха богарскии перец, пиеха най-скапаното ни вино и куриха най-гадните ни цигари а за кока-кола не бяха и чували а сега всички станаха големи отворковци. Но е факт, че те са важно перо в икономиката на страната и най-голям пряк инвеститор, налял в държавата над 5 милиарда евро, в иначе скапаните ни недвижими имоти. Аз им се радвам!
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не съм нито русофил, нито англофил, но печеля парите си, благодарение на точно тези хора. Уважавам и едните и другите, но чувствам руснаците по близки.
62
2
 
4
 
! Отговори
Кой е русофобът? преди 11 години
Естествено е, че най-големите русофоби ще са крадците и измамниците, които са измамили не само руснаците, но и всички чуждестранни инвеститори. Те най-много ще грачат, страхувайки се да не им потърсят сметка. Учудвам се, че при такъв голям брой потърпевши руснаци, Руското правителство не се е заело да осъди България заради толерирането на тези мошеници. Пък те нека си грачат, колкото си искат.
61
0
 
15
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
абе вие чували ли сте че в западните страни, както и много други, да си интернационална държава, както и града в който живееш да е интернационален е предимство, особенно в привличането на инвестиции? нима в Ню Йорк, Париж, Лондон, Шанхай и навсякъде по света не искат руснаци, англичани, дори и граждани на много по-малки държави? защо някои хора плюят по всичко и всички??? какво печелите от това? вместо да се мисли как да се решат проблемите, някои хора гледат да измислят нови
60
7
 
14
 
! Отговори
Костов - изрод преди 11 години
От 2010 г. лично Иван Костов е избрал екип от няколко доверени лица, които изградиха 23 души за коментатори в сайтовете, срещу коментар се плащат по 50 ст, зависи от силата му и от одобряващите го плюсове. Тук хората са подложени на тотално промиване на мозъци, както става и от страна на ГЕРБ. За разлика от тях СДС не разчитат на мръсотии и удари като тези на Костов. Пак Ви предлагат да плюете по СДС, защо, защото се махна от него, той е ЗЛО, нека и младите го знаят, Костов е деспот, вредна гад
59
2
 
18
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Статията е пълна глупост със цифри изсмукани от пръстите на поредния нашмъркан "журналист". Каква е тая глупост с 45% комисионна или каквото и да е там дето надува цената. Кой балък ще купи имот с 45% комисионна, освен ако не иска да си пере парите ? Как да си изгубили парите точно ? Набутали са се, че са си купили имот ли ? Те така се набутаха и в Щатите и в Испания.. и къде ли не. Цените бяха надути, стига с тия глупави статии това дори бабите го видяха и разбраха.
58
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
60000 руснаци си изгубили парите?!!???!!??!!?!?айде стига глупости ! едва ли и 6000 са си купили имоти и не са си изгубили парите ,а а си ги ИЗПРАЛИ... имам съседи Руснаци ,идват си за лятото и толкова, никои не си е изгубил парите. на всеки е ясно, че като отмине това, на което викат "криза" цените на имотите бавно, но сигурно пак ще тръгнат нагоре.
57
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само Герб !
56
2
 
7
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
64 , де да беше това проблема ха ха ) плащате ли , плащате комисионна на скапаните ви правителства неграмотници ,*** чалгари
55
18
 
7
 
! Отговори
GOOD NEWS преди 11 години
Рашки, GO HOME! Не ни трябвате. Не искаме да живеете тук, да станете граждани на БГ и ЕС и да гласувате у нас за проруски партии като БСП, Атака и Кунева. Не искаме руския език да стане втори официален език, както стана в Украйна.
54
22
 
18
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Чудесна новина! Братушки, стойте по-далеч от България, моля ви:))
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не ми се вярва тези 60 000 да са пострадали само от нас. Ако беше така, грам газ нямаше да получим, и офиси щяха да горят, и предприемачи щяха да дават фира преждевременно. Пак манипулиране с невярна информация.
52
1
 
26
 
! Отговори
Човек преди 11 години
Руснаците изгоряха един път,ние горим всеки ден!