БСП е против нови промени в Закона за здравното осигуряване

Мая Манолова: ГЕРБ се готвят пак да пренебрегнат съсловните организации
Обновена: 16 дек 2012 19:15 | 16 дек 2012 19:12,
156
БСП е против нови промени в Закона за здравното осигуряване
Мая Манолова. Снимка: Bulphoto

Държавата абдикира от свои основни задължения към българските граждани и ние категорично възразяваме срещу това поредно прехвърляне на отговорности. Това заяви депутатът от ПГКБ Мая Манолова в Пловдив, цитирана от пресцентъра на БСП.

След като Българският лекарски съюз отказа да подпише новия рамков договор, управляващите от ГЕРБ се готвят за пореден път да пренебрегнат съсловните организации. На извънредно заседание на Комисията по здравеопазване, свикано за вторник, ГЕРБ внасят промени в Закона за здравното осигуряване, посочи Манолова.

Тя обясни, че предложението на управляващите на практика ще легализира финансирането на дейности от НЗОК, които до този момент се поемаха от министерство на здравеопазването. Така редица дейности ще преминат към Националната здравноосигурителна каса и ще се заплащат от здравноосигурителните вноски на всеки един осигуряващ се българин.

„От ангажимент на държавата тези дейности се превръщат в ангажимент на всеки един от нас“, подчерта депутатът от ПГКБ. Манолова изтъкна, че ако това решение се приеме, всички допълнителни дейности, невписани в рамковия договор, ще могат да се включват само с решение на надзорния съвет на НЗОК по предложение на неговия управител.

Според левицата това ще ограничи достъпа на лицата с прекъснати здравноосигурителни права до тези услуги. БСП категорично възразява срещу този подход, защото това е и дискриминиране на българските граждани, подчерта Манолова.

„ГЕРБ изключва Българския лекарски съюз от вземането на решения, касаещи пациентите и работата на лекарите. ГЕРБ дойдоха на власт с предизборно обещание за диалог със съсловните организации, но и това тяхно обещание се спука като балон“, категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
до141 преди 11 години
Ами нали знаеш-това става по споразумение.За опит пари се не дават,така,че опитай.Опитване му е майката!
120
0
 
2
 
! Отговори
527 преди 11 години
BSP e antibulgarska partiq tq za6titava *** - bulgarite da pla6tat le4enieto, toka , vodadata im i da im osigurqwat prili4ni dohodidi ot socialni pomo6ti, BSP se krepi na ciganskiq vot sledovatelno tq opslujva antibulgarski interesi
119
0
 
2
 
! Отговори
734 преди 11 години
Vsi4ki or BSP imat 4astni kliniki i bolnici MiMI Vitkova , prof Gaidarski - ,,za6toto sa scialisti ,,DDD
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пояснение :Пост 139 се отнася за пост 125 а не за 126. Sorry.
117
1
 
0
 
! Отговори
До 126 преди 11 години
До Анонимен 126Браво, много качества притежаваш - истински вундеркинд. Иначе от къде ще ги знаеш. И знай - хората от зелена тиква семе не искат.
116
0
 
2
 
! Отговори
До 123 преди 11 години
До american boyАми питай младоженика Найденов или другите преди него. Но иначе ако покриеш лицето и с *** - горе-долу става. Корнелия Нинова си е съвсем друга работа - грешка няма бояджийката.
115
0
 
2
 
! Отговори
do 136 преди 11 години
Ne obijdai milite jivotenki-ovcete, kato gi sravnqvas s Maicheto.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Индивидуални партиди за всички, кой колкото плаща толкова да получава. Членовене на едно семейство да имат право да си прехвърлят партидите когато се касае за по-скъпо струващи процедури и е необходимо доплацане за да се извършат. Иначе все едно да отидш в магазина със 100 лв, а друг с 10 и двамата да си тръгнете с покупки за по 55 лв. Аман от солидарност.
113
2
 
4
 
! Отговори
бай пешо преди 11 години
тая моа и да е изпращя ко доде у нащо село
112
2
 
3
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Ще стане като предния път. Ще направят промени в закона, ще вземат пари от касата, КС ще обяви промените за нарушение на конституцията и промените ще се анулират, но...Дянков няма да възстанови парите на касата.
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Според левицата това ще ограничи достъпа на лицата с прекъснати здравноосигурителни права до тези услуги." Еми по логично то това здраве му кажи. Не може 2.5 млн. да плащат, а всички да ползват по равно. Аман от солидарност. Значи аз плащам върху осигурителния максимум и имам същите права като трайно-безработнната-социално-слаба-многодетна-ман*алка без нито едни ден трудов стаж пенсионирана като нивалид, без нито едни лев платени данъци и осигуровки. До кога?
110
3
 
8
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
Тази Мая е някакъв вундеркинд, от всичко разбира и във всичко е компетентна. Приказката я знаем за този който може всичко!!!!!!!!!
109
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен=А според теб ,кого да изберем,?Може би ГЕРБ ,сегашните гробари на българите.?
108
4
 
8
 
! Отговори
Беловласов преди 11 години
Съвсем в реда на нещата е бсп да е против всичко. Нали тя по генетичен път никога не греши, а само знае как да руши още от шумкарския период пък и много преди него. Нищо ново под слънцето. Рушеше съзнанието на хората 45 години, продължава и сега. Спиране няма до като има заблудени, но "модерни леви" беловласи подръжници.
107
4
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
МАЯ и ИСКРА СА КАТО ОГЪН И ВОДА- В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДВЕТЕ ВЪН.
106
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мая е от маите и техния "календар".С БСП към края на света...само пак ги изберете.
105
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО ЛИЦЕМЕРНО ГАДНО УРОДЛИВО ЗАВИСТЛИВО НЕПОЧТЕНО
104
15
 
9
 
! Отговори
pornox преди 11 години
С двете ръце гласувам за Майчето!
103
1
 
15
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Според вас Майчето дали е шумна?
102
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
veche sam ubedena che povecheto tuk kadeto pishete posledovatelite na Gerb ste edni bezmozachni tvari.cql jivot ste bili podlogi na nqkoi i taka shte si ostanete,bez sobstveno mnenie.za BSP neznam dali sa komunisti,no Gerb sa fashisti napravo.obrekoha bg naroda na genocid