БСП е против нови промени в Закона за здравното осигуряване

Мая Манолова: ГЕРБ се готвят пак да пренебрегнат съсловните организации
Обновена: 16 дек 2012 19:15 | 16 дек 2012 19:12,
156
БСП е против нови промени в Закона за здравното осигуряване
Мая Манолова. Снимка: Bulphoto

Държавата абдикира от свои основни задължения към българските граждани и ние категорично възразяваме срещу това поредно прехвърляне на отговорности. Това заяви депутатът от ПГКБ Мая Манолова в Пловдив, цитирана от пресцентъра на БСП.

След като Българският лекарски съюз отказа да подпише новия рамков договор, управляващите от ГЕРБ се готвят за пореден път да пренебрегнат съсловните организации. На извънредно заседание на Комисията по здравеопазване, свикано за вторник, ГЕРБ внасят промени в Закона за здравното осигуряване, посочи Манолова.

Тя обясни, че предложението на управляващите на практика ще легализира финансирането на дейности от НЗОК, които до този момент се поемаха от министерство на здравеопазването. Така редица дейности ще преминат към Националната здравноосигурителна каса и ще се заплащат от здравноосигурителните вноски на всеки един осигуряващ се българин.

„От ангажимент на държавата тези дейности се превръщат в ангажимент на всеки един от нас“, подчерта депутатът от ПГКБ. Манолова изтъкна, че ако това решение се приеме, всички допълнителни дейности, невписани в рамковия договор, ще могат да се включват само с решение на надзорния съвет на НЗОК по предложение на неговия управител.

Според левицата това ще ограничи достъпа на лицата с прекъснати здравноосигурителни права до тези услуги. БСП категорично възразява срещу този подход, защото това е и дискриминиране на българските граждани, подчерта Манолова.

„ГЕРБ изключва Българския лекарски съюз от вземането на решения, касаещи пациентите и работата на лекарите. ГЕРБ дойдоха на власт с предизборно обещание за диалог със съсловните организации, но и това тяхно обещание се спука като балон“, категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
14
 
! Отговори
коко преди 11 години
До 61 Грешиш,приятелю!Тази жена е умна и ако ти дойде в леглото на тъмно ще я харесаш повече от 20 годишно кьорпе!Всичките елитни курвета наречени плейметки могат само вода да и носят.,Все още става не само за минали 50 години пръчове като мене.Само че е объркала Партията...Това е лошо!
60
2
 
1
 
! Отговори
61 преди 11 години
по-голем *** от теб има ли бе ***
59
1
 
9
 
! Отговори
коко преди 11 години
тази има хубави устни за.......
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** които правят реформи,простено им е гадини
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ Много герберасти бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ГЕРБ за тази промяна. Отказвам моите пари от данъци и здравни, да отиват за безплатното лечение на ***, а аз реално пак да нямам никакви облаги от тези мои осигурвоки. БСП какво искат, да продължаваме ние да плащаме и *** здравна помощ ? Няма да стане. Който няма здравна, няма здравна помощ. А сега какво ? Даваме пари и пак нямамае. Подобре тези пари да идат по друго предназначение.
55
0
 
5
 
! Отговори
милко калайджиев преди 11 години
Дърта парцуца със заучени мурафети..искам я за 3 дни в съсловието
54
2
 
7
 
! Отговори
бачкатор преди 11 години
Като бях малък,баба ми ме плашеше с таласъми/дяволи/.Аз си ги представях като тая на снимката.Вече видях таласъм на монитора,дано не ми се присъни и санувам кошмари.
53
10
 
12
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
Е*АСИ И ГРОЗНАТА *** , И СЕ МИСЛИ ЗА НЯКАКВА ВЕЛИКА ДЪРЖАВНИЧКА , А В СЪШНОСТ Е НЯКАКЪВ ЦАРВУЛ!!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След един час ще дават Михаил Билалов по канал 1 в предаването "нощни птици"Най-големият наш актьор.Българският Ал Пачино!.
51
2
 
12
 
! Отговори
антикомунист преди 11 години
Искаме референдум за лустрация на БСП комунисти,които закопаха майка България.Да се забрани подобно на фашистката да участват в управлението на страната и пълна ревизия на имуществото на всички депутати от бандитския преход.Народа ни е отчаян,психясал,безработен,безпаричен на кредит.Не може да участва в програми на ЕС,тъй като няма пари за самоучастие.Парите-милионите влизат пак в джобовете на комунистите.А що се отнася за тая,не и се връзвайте на изказванията.Каквото и кажат,това говори-безочие
50
2
 
5
 
! Отговори
РЕАЛ преди 11 години
Аман от съсловия и безполезни лапачи !!!!!!!!!!
49
4
 
11
 
! Отговори
nqkoi_si преди 11 години
Малко лирическо отклонение! Тоя *** колко ли пиш*ки е лапал да стане главно кречетало на БКП...? Със сигурност недостатъчно, че да е като Илиянка Секса евродепутат... А чакай, тя го лапаше на Гоце, а СерГЕЙчовата булка е Винегин...или е братното...?
48
1
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
Много са.И не само съпартийци.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая с кого от любимата си партия имаше любовна връзка под носа на мъжа си ??
46
10
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 години
До Стига червени пачи!Герберите какви са?????????????????????????
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не подписаха , защото Дянков иска някои лечения да минават по здравна каса, а не както досега да плащаме луди пари в джобовете на няколко клиники. усетиха някои лекари че няма да дърпат безконтролно хиляди левое и вендга нададоха вой. Става дума за инвитрото
44
0
 
4
 
! Отговори
велев преди 11 години
Как ли ще събере очите, а...
43
3
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Нито имам портмоне, нито портфейл, нито съм *** или ***...просто съм си естесвен....и такива жени като Мая го усещат, защото аз не харесвам други, а харесвам Качествени като нея макар и за нищо не ставщи като политици-понеже спазват партийната доктрина.. Понял?
42
0
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
Ако имаш дебел портмоне и си поне кмет на някой град, може и да имаш шанс.Маца депутатката отдавна се отказа от *** и прошляците.