Четирима загинали и 18 ранени в катастрофи за денонощие

Двама от ранените са с опасност за живота
Обновена: 16 дек 2012 10:09 | 16 дек 2012 10:09,
44
Четирима загинали и 18 ранени в катастрофи за денонощие

Четирима са загинали и 18 са ранени в 19 тежки пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха от Съюза на българските автомобилисти, позовавайки се на информация от Агенцията за пътна инфраструктура.

Има опасност за живота на двама от ранените.

В района на София са били регистрирани 150 леки и 5 тежки пътно-транспортни произшествия с петима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, посочват от СБА. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места заснежени и частично заледени, почистени и обработени.

По пътищата в област Велико Търново има заледени участъци и водачите трябва да бъдат изключително внимателни, информираха от Областно пътно управление. Валежите и ниските температури от -6 до -1 градуса обледяват настилките и машините не успяват да почистят. Закъсали автомобили има на много места, включително и на главен път София-Варна в района над Стражица.

Най-тежко е положението по второстепенните и третостепенните пътища. В Прохода на Републиката е съсредоточена много техника и засега няма задръствания.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и Печинско и по пътя Батак - Доспат, Гоце Делчев - Доспат и Сърница - Доспат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
2
 
! Отговори
Шофьоп от 40 години преди 11 години
Сваляте налягането в гумите до 1,5 атмосфери и получавате гуми с 5% разлика от зимните. Не давайте пари за глупости.
20
4
 
6
 
! Отговори
знаещ преди 11 години
а бе,отворковци,много сти наясно с милилитрите,километрите и т.н.....преди два дни една тиква даже апелираше да не се карало със зивни гуми,щото само се давали грешни пари и пълнили нечии джобове и дава съвет да се карало с 1,5 атм. налягане в летните гуми и....готово-никакъв проблем!!!!! А да ми кажете сега колко гориво повече ще изгори тая тиква????? И едва ле ще пълните нечии джобове,а гробищните парцели....*** народ,ей!!!!!
19
1
 
3
 
! Отговори
иван преди 11 години
този естествен подбор не трябва да ни плаши....*** намалява за сметка на качествения материал...
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Карането на фарове увеличава разхода със 100 до 300 мл на 100км в зависимост от двигателя, на година ако средно изминава 10000км сердно по 150мл/100км това е 15 литра на година, при 100 000 коли, това си е 15 000 000 литра, по 2,50 на литър => 37,5 млн. левагруби сметки
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И СЪС КОЛКО НАМАЛЯХА КАТАСТРОФИТЕ ОТ КАКТО КАРАМЕ НА ПРОЖЕКТОРИ ДРУГАРИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ? КАТО ГЛЕДАМ ВМЕСТО ДА НАМАЛЯВАТ ТЕ СЕ УВЕЛЕЧАВАТ. ДА ОБАЧЕ ОБОРОТА НА МУТРЕТАТА СЕ УВЕЛИЧИ ДЕСЕТОРНО. ПРОДАВАТ КИТАЙСКИ МЕНТЕ КРУШКИ ЗА ПО 20 ЛЕВА БРОЙКАТА И СЛЕД 20 ДЕНА ОТИВАШ И ПАК КУПУВАШ. АКУМУЛАТОРИТЕ СЕ СКАПВАТ НА ВТОРАТА ГОДИНА. ТОВА Е РАВНОСМЕТКАТА ОТ ВКЛЮЧЕНИТЕ ПРОЖЕКТОРИ. ТО ТОВАЕ И ЦЕЛТА НА ЗАНЯТИЕТО ДА СЕ ПРАВИ ОБОРОТ НА МУТРЕТАТА. НАЛИ ТАКИВА СИ ГИ КАЧИХТЕ НА Х.Я ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Пит Брат Съдията пиянде си има съставен акт за нарушение на ЗДП. С нищо не е по-различен от останалите над 50 човека хващани ежедневно да карат поркани. Щеше да е скандал ако не му бяха съставили акт. ГЕРБ имаха 3 години да поменят ЗДП така че при над 1,2 промила да се конфискува колата на място, а пияндето няколко месеца да работи санитар в спешното или да поядисва пешеходни пътеки, а при повторно хванат поркан освен предишното - да си губи книжката завинаги.
15
1
 
8
 
! Отговори
Пит Брат преди 11 години
Що никъде не пишат за съдията пиянде от Бургас/поне името му да знае раята/?
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 681 И аз помня времето когато при 9 милионна България имаше 1,3 милиона лични автомобила, ама това време мина. И понеже не може да отчуждим домовете на хората че да правим 4 лентови булеварди навсякъде - се налага някаква организация че да може да се придвижваме нормално и единия начин са еднопосочните улици и забраната на левите завои. Другия вариант е на такива тесни места да се допускат само коли с евро 3 и нагоре (както е в нормалните държави) - ама тогава електоратът ще ореве оратлъка
13
1
 
5
 
! Отговори
681 преди 11 години
До Анонимен 14Какви конспирации те гонят "заядливо човече"? Да съм споменал тази дума или нещо подобно?Помня времето , когато в София всички улици бяха двупосочни и въпреки това нямаше проблеми с шофирането. Сега улеците са еднопосочни ,защото половината улица е паркинг и няма как да се разминат две коли. Този проблем се решава градоустройствено с изграждане на паркинги. Такива бяха думите на СОС по време на кметуването на Янчулев , преди да направят първете еднопосочни булеварди.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 681 А като завиеш напряко и 10 мин се чудиш как да се разминеш с някои дето ти идва насреща - хич не харчиш гориво, нали умнико? Сигурно в Австрия, Германия, Чехия (и там в старите центрове на градовете, поне в частта където може да влезеш с кола уличките са еднопосочни) - Златев им плаща че колите да горят повече.... Ами ако нямам пари за бензин - каква е файдата на Златев? Аман от *** теории за конспирации!
11
1
 
6
 
! Отговори
Майна преди 11 години
До от ПеУникТи луда ли си ***?? Че москвича е преустроен Т-34!!
10
7
 
2
 
! Отговори
иван преди 11 години
този естествен подбор не трябва да ни плаши....*** намалява за сметка на качествения материал...
9
5
 
17
 
! Отговори
681 преди 11 години
Ако говорим за по-големи печалби на Нефтохим и Златев , то еднопосочните улици носят по-голям разход на гориво и от фаровете. Пътуваш към домът си например и вместо да завиеш вдясно и да спреш пред гаража , продължаваш напред до следващата пряка , завиваш по нея , караш до следващата разрешена. Завиваш отново вече по твоята улица и след като си изминал излишните 600-700 метра спираш пред дома си. Ако се замислим годишно навъртаме по няколко хиляди километра в повече!!!!
8
7
 
3
 
! Отговори
от ПеУник преди 11 години
Това е ГОЛФ ! Фолксваген ГОЛФ 3 !Как може да го бъркаш с Москвич. При такъв удар москвича нямаше да го има .
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя москвич много яко са му смачкали фасоня.
6
2
 
10
 
! Отговори
Европиец преди 11 години
Най- големия смях - понеже електромобилите са съвсем безшумни, като нищо ще се наложи да караме и на клаксони...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко са, разрешете им и да се зомбират с марихуана, та белким ги докараме до 10-15 на денонощие! Парцуцата спря да върши работа!
4
10
 
16
 
! Отговори
Неразбрал преди 11 години
Как така загинали??? Нали фаровете спасяват живота??? Нали затова унищожаваме природата и чистия въздух, карайки с включени светлини??? А резултата - все повече загинали...
3
9
 
20
 
! Отговори
Нефтохимик преди 11 години
До СалахадинОколо 80 тона гориво продава Лукойл на ден само от пуснатите фарове. С толкова скочиха продажбите след промяната.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормален ден в България, тук реалната скорост градско е 70, извън градско е 120, а по магистралите 160 минимум. Голяма част от 18-27 годишните карат дърти бмв-та или а3-ки, което ги прави почти безсмъртни, имат само едно ограничение - цената на бензина тъй като повечето считат, че средното образование ги прави твърде квалифицирани за работа със заплащане от 400лв., затова не работят.