Четирима загинали и 18 ранени в катастрофи за денонощие

Двама от ранените са с опасност за живота
Обновена: 16 дек 2012 10:09 | 16 дек 2012 10:09,
44
Четирима загинали и 18 ранени в катастрофи за денонощие

Четирима са загинали и 18 са ранени в 19 тежки пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха от Съюза на българските автомобилисти, позовавайки се на информация от Агенцията за пътна инфраструктура.

Има опасност за живота на двама от ранените.

В района на София са били регистрирани 150 леки и 5 тежки пътно-транспортни произшествия с петима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, посочват от СБА. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места заснежени и частично заледени, почистени и обработени.

По пътищата в област Велико Търново има заледени участъци и водачите трябва да бъдат изключително внимателни, информираха от Областно пътно управление. Валежите и ниските температури от -6 до -1 градуса обледяват настилките и машините не успяват да почистят. Закъсали автомобили има на много места, включително и на главен път София-Варна в района над Стражица.

Най-тежко е положението по второстепенните и третостепенните пътища. В Прохода на Републиката е съсредоточена много техника и засега няма задръствания.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и Печинско и по пътя Батак - Доспат, Гоце Делчев - Доспат и Сърница - Доспат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
25
 
! Отговори
Учител преди 11 години
Ами така ще е, като само двойкаджии по физика си купуват мощни коли.