bTV срещу „Булсатком” – проблем на гражданското общество

Търговският спор за излъчване на сигнал накърнява интереса на гражданите
Обновена: 9 яну 2013 07:36 | 9 яну 2013 07:36,
349
bTV срещу „Булсатком” – проблем на гражданското общество
Снимка: ЕК

Търговският спор за излъчване на телевизионен сигнал накърнява интереса на гражданите, особено във времето на информационно-разяснителната кампания за провеждането на националния референдум. Това коментира за БТА Мехти Меликов, изпълнителен директор на Асоциацията на българските радио- и
телевизионни оператори /АБРО/.

От декември 2012 г. "bTV Медиа Груп" и "Булсатком" не могат да се споразумеят по условията за нов договор и това доведе до спиране на каналите на медията до абонатите на сателитния оператор от новата година.

Мехти Меликов каза, че в много индустрии търговски спор между контрагенти може да остави потребителите без определен продукт или услуга. Продуктът на медиите обаче е информацията, добави той. По думите на Мехти Меликов правото да се търси и получава информация е в основата на информирания избор на гражданите, т.е. е елемент на демокрацията.

Според него в този случай търговският спор е съществен проблем на гражданското общество и единственото, което можем да направим, е да създадем нетърпимост към всяка форма на ограничаване на правото на информация и на медийния плурализъм.

Още по темата
 Меликов заяви, че АБРО не може и не следва да участва в търговските взаимоотношения на независими предприятия.Като представителна организация на радио- и телевизионните оператори в България ние се интересуваме от медийната среда, а тя се характеризира с дълбоко навлизане на кабелните и
сателитните платформи за пренос на сигнал (80 процента от домакинствата приемат телевизия чрез пакетите на платформените оператори), отбеляза той.

В тези условия достъпът на телевизиите до тяхната аудитория е опосредстван от технологични платформи, което означава, че между онзи, който иска да каже нещо и другия,който иска да го чуе, има предприятия, от които зависи осъществяването на тази комуникация, заяви Мехти Меликов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
22
 
! Отговори
УДАРИ ПОД КРЪСТА преди 11 години
Видях в друг сайт (който по мое мнение е доста по-обективен от настоящия), по повод полицията в ТВ+, която пък е част от Булсатком следния коментар:"В България има свобода на словото колкото в Северна Корея!"
248
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Служители на Икономическа полиция" са влезли днес в офиса на телевизията на оператора "Булсатком" ТВ Плюс".В медията има засилено полицейско присъствие. В момента проверяват документите за самоличност на хората, работещи в студията.++гадините от БТВ пуснаха тежката артилерия ...
247
0
 
17
 
! Отговори
БТВ не гледам преди 11 години
1.Търговският спор не накърнява интересите на зрителите, защото БТВ е ефирна телевизия и се хваща свободно със стайна антена, а също е свободна за гледане онлайн2.Това е най-обикновен търговски спор, а не проблем на гражданското общество 3.В управителния съвет на АБРО е Вики Политова, която е главен оперативен директор на bTV и Васил Димитров, който е от мениджмънта на bTV.4. БТВ по официални данни запазва най-високия си рейтинг(как?), т.е. няма спад на гледаемостта5. Какво е гражд. интерс?
246
0
 
26
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Полиция нахлу в телевизията на "Булсатком"Арестувана е телевизионна водеща от ТВ+, проверяват документите на служителите. Знаех си, че е прекалено хубаво за да е истина и още в началото на конфликта предвидих, че Бойко ще се задейства! Та сега Правителството взема страна в един най-обикновен между фирмен спор, а после бтв не била про правителствена телевизия! намесата на Бойко и Цецо е заради липсата им през телезяпа чреж услужливите журналисти в 35% от българските домакинства, тоест губят рейтинг, а след него и нерви, започва да си проличава, че вълка козината мени, но нрава никога не! Е на това му казвам полицейски произвол!Между другото спомних си още един факт, водач на листата в ГЕРБ за Стара загора е Цветан Цветанов на следващите избори, акцията явно е заради това...
245
0
 
18
 
! Отговори
до 287 преди 11 години
Не може да използваш държавните интституции за разрешаване на бизнес спор! Връзката е пряка и видима! Нещо за правова държава да си чувал? Как така пък съвпаднаха нещата?
244
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 284 Какво като прибират печалби , нали дават заплати , плащат осигуровки , данъци и тн Нима като си плащаш тока някои не прибира колосална печалба ?
243
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси! Точно като в криминален филм или бананова република!
242
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе къде го търсите Гергов бе..................с пари в тази държава всичко става!!! Мамаичката ви БТВ, продажна телевизия скапана! Втрещен съм направо.
241
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като полиция е нахлула в офисите на Булсат - за какво говорим изобщо ! Сега само остана да подарят неудобния оператор на някои по удобен и всичко да стане цветя и рози Нямам думи
240
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквам с нетърпение същата съдба да сполети и TV 7 ( на *** Бареков ) !
239
0
 
9
 
! Отговори
Емо преди 11 години
Не зная каква пиар кампания ще извади БТВ от омразния образ на алчни манипулатори,който си изградиха,важното е сега Булсатком да компенсира абонатите си,за да ги запази.
238
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, това за полицията в Булсатком и аз го прочетох в Блиц.
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от сайта на блиц.бг 14.57
236
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
274 това истина ли е ? Ако е истина това означава че като държава вече ни няма
235
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бтв препоръчваха да се прмине на близу или на вива Значи имам прятел които е на вива и ми каза че е средна работа и ми изброи доста канали които ги няма ,освен това били доста мудни в обслужванетоБлизу (бил съм на тях ) на стария си адрес ,нямат дискавъри-та ,които пък аз доста си гледамТака че за мен няма дилема от тази гледна точка
234
0
 
3
 
! Отговори
отговора на БТВ преди 11 години
Служители на икономическа полиция нахлуха в офиса на телевизията на оператора "Булсатком" ТВ+. Това става дни, след като скандалът на компанията с bTV достигна кулминацията си и излъчването на 7-те програми на bTV Media Group беше прекратено.По предварителна информация е арестувана телевизионна водеща. В медията има засилено полицейско присъствие. В момента проверяват документите за самоличност на хората, работещи в студията.
233
0
 
10
 
! Отговори
VIP YE преди 11 години
Az sam na bulsata i gledam samo Hustler Tv kvi sa tea btv i gluposti ...
232
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 266Не си прав ! Днес ходих да си платя таксата към Булсата и ми казаха че ще ми пуснат НВО,НВО комеди и синемакс мисля Малко по късно звъннах на детето да провери дали са пуснати и ми каза че всичко е ОК За мен тази компенсация е повече от достатъчна
231
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми, да - проблем на гражданското общество са, след като в държавата на Бойко рекетът стана законен. и аз като част от гражданското общество казвам,че от БТВ няма нужда. платената журналистика вън от живота ни!!!!!
230
1
 
3
 
! Отговори
Абонат на ВИВАКОМ преди 11 години
Имам питане !?!Виваком излъчва ли БТВ, че не съм забелязал и мога ли като абонат на Виваком да си избера да гледам и да плащам телевизии само които ми харесват ? 5 - 6 канала са ми достатъчни. Хистори, Дискавари, БНТ, НВО и 2 спортни програми.