TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"

След дърпането на шалтера операторът продължил да излъчва програмите й
Обновена: 14 яну 2013 16:32 | 14 яну 2013 16:32,
326
TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"
Снимка: архив, Dnes.bg

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

Жалбата на телевизията срещу „Булсатком“ е резултат от конфликтните търговски взаимоотношения между тях. В петък миналата седмица TV7 преустанови подаването на сигнал в мрежата на оператора, защото двете страни не достигнаха до взаимен компромис и диалог и не подписаха договор за текущата 2013 година. Същевременно, въпреки че телевизията спря сигнала, „Булсатком“ продължи да излъчва програмите й в продължение на още над 12 часа.

Още по темата
„Към момента "Булсатком" няма договор за разпространение на притежаваните от TV7 програми. Въпреки това на 11-и януари след 00:00 ч., когато законосъобразно беше преустановен сигналът, предоставян на "Булсатком", служители на TV7 са констатирали, че "Булсатком" продължава да разпространява телевизионните програми на TV7 и Super 7, без да притежава права и разрешение за това“, посочва се в жалбите до ГДБОП и Софийската районна прокуратура.

Руси Алексиев, говорител на Софийската районна прокуратура, коментира пред Investor.bg, че ще е нужно административно време, в което жалбата да бъде придвижена и предоставена за разглеждане от прокурора.

„Би трябвало в следвашите 2-3 дни вече да бъде разгледана, а според административните в 30-дневен срок прокурорът да се произнесе по жалбата“, обясни Алексиев.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: БулсаткомГДБОПTV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
1
 
! Отговори
до 174 преди 11 години
поръчковата помия на ьтв и тв7 с която ни заливат години наред надминава всякакви граници! а сега заради тяхната алчност искат да бъдат вдигнати таксите ни! защо да не кажем какво мислим?! нека сте в отделен пакет, бе политически слугинчета - да се види истинския ви рейтинг! ама, не ви отърва, нали?! аз съм доволен от булсата, не гледам Ьтв и бюрековите провинциЯлни напъни, както явно и всички, които наричаш ''платени'', защо заради алчни некадърници да плащаме повече?!
167
0
 
1
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
БТВ мога да ги сравня с търговец, който е опаковал едно ла.но, опаковано в целофан и упорито се опитва да убеди клиентите, че това под целофана не мирише на ла.но, а на прекракен новоизпечен кейк.
166
0
 
0
 
! Отговори
werti преди 11 години
Не знам, какво става, *** Ушев е налазил сайта. Или Днес.бг е самият той :/
165
0
 
0
 
! Отговори
Stoyan Milev преди 11 години
Все пак не само между бтв и булсат има договор клиентите на булсат също са подписали договор и в него едни канали ги е имало при сключването му, а сега същите просто изчезват. Значи булсат не успя да изпълни договореното с 35% от потребителите на кабелна телевизия в България нито договора си с бтв за 2012, защото не са им плащали навреме. Аз договор с Булсат никога не бих сключил! Не знам какъв мобилен оператор ще става след тези издънки
164
0
 
1
 
! Отговори
memo преди 11 години
Във Факти.бг може да се плюе само Борисов .Не искат да пуснат коментар в който няма обиди,но е споменава истинските собствениците на БТВ/Гергов-комуниста/ и ТВ7 /Доган-турчина/ като им спомена имената и--- ЦЕНЗУРА.
163
1
 
0
 
! Отговори
нтгжо преди 11 години
мaрa денчевa, пародия е най-големият оператор в България да спре излъчването на най-голямата телевизия! Това на нищо не прилича! Малките оператори успяват да си задоволят клиентите и да им предложат всички български канали, а Булсат не можа! Разбирам, че и с ТВ7 не са се договорили, значи и тях не можа да опази...
162
0
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Естествено, че ефирните тв трябва да плащат на доставчиците. Откъде накъде доставчиците ще предоставят техническия си ресурс на безплатни ефирни тв. Ефирните тв получават основния си доход от рекламодатели. Доставчиците помагат на съответните тв да достигнат до съответните потребители - зрители и съответно ефирните тв е логично да дадат някакви отчисления от приходите си от реклама на кабелните оператори.
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работата е там, че когато тръгне цифровата телевизия, може нещата да се обърнат - телевизиите да плщат на операторите на комуникационни мрежи и затова е сега ритането по кокалчетата.
160
0
 
0
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
До анонимния, който обвинява всички несъгласни с него, че били платени! Единственият платен тук си ти. Моят съвет е да предадеш на работодателите си да те сменят с някой по-кадърен, че така само настройваш хората срещу тях. Не, че те не са насторени и без това срещу БТВ де:)
159
0
 
0
 
! Отговори
UGU преди 11 години
Анонимен, е ти верно ле сравни ефирно излъчване с сателитно или кабелно? само да ти кажа, че в чужбина (Европа и САЩ) доставчиците дават до 50% от таксите на абонатите са телевизиите, а в България - 20%Булсат не се налапаха! То бива ли да си толкова алчен....
158
0
 
0
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
171 и 172,ти да нямаш ментални проблеми?!Булсатком печелели на "гърба на производителя и твореца":))). Кой е "твореца"?Ти наясно ли си със семантиката на тази дума?И как така БЕЗПЛАТНА телевизия,която има лиценз за безплатно ефирно пиремане и по презумпция печели от рекламодатели ще иска такси от оператори.Напротив,операторите трябва да искат такси от БТВ и ТВ7, че тези две телевизии им ползват техническия ресурс, за да стигнат до зрителите.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че бтв и тв 7 нали са ефирни и безплатни , кви пари искат
156
3
 
0
 
! Отговори
нтгжо преди 11 години
Булсатком не е оператор, а пародия! НЕКА ГИ СЪДЯТ! НЕКА ОТИДАТ В ЗАТВОРА!
155
0
 
2
 
! Отговори
н преди 11 години
бТВ и ТВ7 са обслужващ персонал на ГЕРБ. Булсат посече лакомията и високомерието им. Няма да загубим нищо, ако не гледаме двете помиарски телевизии.
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 174много лесно се разкри че ти си платения на бтв и тв7
153
0
 
0
 
! Отговори
Велтори преди 11 години
Парите света въртят, те комисии подкупват, сателити взимат и кой знае колко още неща, така е да се корумпиран като булсат-а
152
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до защитниците на Булсатком - кой, колко и кога ви плати да защшитавате Булсатком? Вярно ли е, че всеки ден Булсатком губят хиляди абонати?Mайната им и на Битиви, но тях никой не ги защитава, а вие нападате настървено - значи сте платени
151
0
 
0
 
! Отговори
Какаду преди 11 години
От кога народът е в услуга на оператор. Не бях чувал за подобно нещо никъде по света. Нали точно хората ги хранят и те трябва да измислят всевъзможни начини, за да ги задържат като клиенти! Какво става в този случай, таксите се вдигат (но не от БТВ, а от Булсат), канали липсват, имат крилото на властта... Това не може да е истина. Май храни куче да те лае си остава актуално
150
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето, че Булсат и тук са платили на писачи да ги защитават и то дори не са адекватни към текста в статията по-горе. Аз смятам, че спорът е принципен и не е редно разпространител да печели на гърба на производителя и твореца! Практиката в БГ е порочна и трябва да бъде променена!Подкрепям БТВ и ТВ7, че се опълчиха на безобразията на Булсатком!
149
2
 
0
 
! Отговори
Зузка преди 11 години
Първо БТВ прецакаха, а сега продължават наред. Да не говорим как се гаврят с народа тези от Булсат