TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"

След дърпането на шалтера операторът продължил да излъчва програмите й
Обновена: 14 яну 2013 16:32 | 14 яну 2013 16:32,
326
TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"
Снимка: архив, Dnes.bg

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

Жалбата на телевизията срещу „Булсатком“ е резултат от конфликтните търговски взаимоотношения между тях. В петък миналата седмица TV7 преустанови подаването на сигнал в мрежата на оператора, защото двете страни не достигнаха до взаимен компромис и диалог и не подписаха договор за текущата 2013 година. Същевременно, въпреки че телевизията спря сигнала, „Булсатком“ продължи да излъчва програмите й в продължение на още над 12 часа.

Още по темата
„Към момента "Булсатком" няма договор за разпространение на притежаваните от TV7 програми. Въпреки това на 11-и януари след 00:00 ч., когато законосъобразно беше преустановен сигналът, предоставян на "Булсатком", служители на TV7 са констатирали, че "Булсатком" продължава да разпространява телевизионните програми на TV7 и Super 7, без да притежава права и разрешение за това“, посочва се в жалбите до ГДБОП и Софийската районна прокуратура.

Руси Алексиев, говорител на Софийската районна прокуратура, коментира пред Investor.bg, че ще е нужно административно време, в което жалбата да бъде придвижена и предоставена за разглеждане от прокурора.

„Би трябвало в следвашите 2-3 дни вече да бъде разгледана, а според административните в 30-дневен срок прокурорът да се произнесе по жалбата“, обясни Алексиев.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: БулсаткомГДБОПTV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
0
 
! Отговори
white.jack преди 11 години
До black.jack а знаеш ли, че единствената ти българска компания в бранша има капитали в Гърция? А и същата българска компания спира на клиентите си точно българските канали?
187
0
 
2
 
! Отговори
Нели преди 11 години
най после се отървах от Босфор ТВ и телевизията на властта начело с ***
186
1
 
0
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
212...Булсатком няма право да излъчва извън територията на България.К'во плачеш за законност, като си нарушител.
185
6
 
0
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 11 години
Булсактом не ми осигурява свободен достъп до каналите на бтв и тв 7! Булсатком навлиза в личното ми пространство и ограничава правото ми на избор. Булсатком не заслужава да им бъда повече абонат!
184
0
 
3
 
! Отговори
black.jack преди 11 години
Изедниците искат да ликвидират единствената българска компания в бранша. Тия изедници са кликата около Цв. Василев, Карасимир георг. и ГЕРБ. Тия притискат всички печелифши компаний до стената направо да им подарят бизнеса или използват държавна намеса, като НСБОП или ДАНС..... , за да ги опрат до стената. Цвет. Василев ще стане като берлускони!!!
183
2
 
0
 
! Отговори
blizzi преди 11 години
Не смятам да си сменям оператора аз съм на Близу и съм много доволна! Изключително коректни са и досега не са правили такива мизерии да ни спират канали заради техни неуредици с дадена телевизия! Ето ви пример за оператор, който държи на клиентите и прави така, че те да са доволни и да не са лишени от програми, които гледат!
182
2
 
0
 
! Отговори
бебс преди 11 години
до къде я докарахме, да се молим на компания, която уж за нас работи, да ни върне нещо, за което плащаме.бЕЗСРАМНИ СА бУЛСАТКОМ
181
4
 
0
 
! Отговори
пебка преди 11 години
върнете си ни БТВ, бе хора, че ще ви сменя и аз и то никой не остана на ваша страна
180
3
 
0
 
! Отговори
ogledalen svqt преди 11 години
Булсат най-много ощети своите клиенти, които не са на територията на България! Хайсе тези тук ок, ще пуснат бтв със стайна антена, докато чакат спора да се реши и да им го пуснат отново по кабелната, но хората в чужбина? На тях им спряха най-голямата българска телевизия и възможността да гледат сериалите, които се произвеждат у нас.
179
2
 
0
 
! Отговори
potrebitel преди 11 години
Заради драмите между големите страдат потребителите! Ето това е положението в Бг и не само в този случай, ами за всичко! Едни решават какво да стане и хоп хиляди хора стават потърпевши! Каква е гаранцията, че Булсат няма да се изпокара и с другите телевизии? Как ще гарантират на абонатите си коректност, като очевидно нямат и представа какво означава тази дума!
178
1
 
0
 
! Отговори
зафт преди 11 години
иначе големите спекулации правят булсат, че бтв иска още пари, ама истината да кажат, в никой случай
177
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
аноне, как да им е жал.Ти не виждаш ли какво правят, само цуцат и после някой друг им винове.А,че хората си искат БТВ, тях какво ги бърка
176
0
 
0
 
! Отговори
добрА преди 11 години
200vessi Веселинчо, ти ли си мама, що не спиш?
175
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До RujaЧестита Нова Година и на теб. Нека да е жива и здрава за всички. Дано имаме повече късмет тази година.
174
0
 
0
 
! Отговори
аноне преди 11 години
сагата с парите на Булсат стана по-голяма и от сериалите срещу които техните платени лица плюят.те,че плащат за всичко то това е ясно, ама не им ли е поне малко жал за народа
173
0
 
0
 
! Отговори
до 178 преди 11 години
не е пародия булсата, колкото и да ти е мъчно. има кораби под европейски флаг, с български екипажи, които са абонати на булсата.
172
0
 
0
 
! Отговори
Желко преди 11 години
за сериалите по бтв ли почнахте, какво им е. Щом знаете за тях, май и вие ги гледате. Какво ви пречи, че народът си ги харесва
171
0
 
0
 
! Отговори
vessi преди 11 години
Заради драмите между големите страдат потребителите! Ето това е положението в Бг и не само в този случай, ами за всичко! Едни решават какво да стане и хоп хиляди хора стават потърпевши! Каква е гаранцията, че Булсат няма да се изпокара и с другите телевизии? Как ще гарантират на абонатите си коректност, като очевидно нямат и представа какво означава тази дума!
170
0
 
0
 
! Отговори
200 преди 11 години
Ако би ти ви раздели ефирната си телевизия от другите и развали пакета, тогава нека и кабелните оператори да разделят програмите си така, че зрителят сам да си ги избира и да решава какво го устройва и какво не? Напомням ви, че в интервюто си Генчев (шефа на Булсат) потвърди, че имат техническа възможност да го правят това нещо. Ами елементарно не ги устройва, защото така ще се види колко от каналите им всъщност се гледат и печалбите им драстично ще намалеят!
169
2
 
0
 
! Отговори
Който преди 11 години
Бтв си остава най-гледаната телевизия