"Пайнер" покорява пазари и вдига рейтинг с близо 2 млн. лв. европари

Телевизиите на Митко Пайнера се финансират по програма "Конкурентоспособност"
Обновена: 15 яну 2013 14:44 | 15 яну 2013 11:05,
298
"Пайнер" покорява пазари и вдига рейтинг с близо 2 млн. лв. европари
Снимка: архив, Булфото

Родната чалга, която напоследък позалязва, се опитва да възроди имиджа си със свежи пари от Брюксел.

1 918 233 безвъзмездна финансова помощ ще получи “Пайнер Медиа“ ООД, става ясно от справка в сайта на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България. Информацията беше подадена от читател на Dnes.bg в рубриката мРепортер.

Общата стойност на проекта е 3 197 324 лева, като 1 630 498 се отпускат по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", 287 735 идват от национално финансиране, а останалите трябва да бъдат осигурени от компанията.

До момента “Пайнер Медиа“ ООД все още не е получила плащания по проекта, а датата му на приключване е 23.04.2013 г.

Благодарение на безвъзмездната финансова помощ музикалната компания цели “устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия Планета се излъчва“.

Посочва се още, че изпълнението на проекта ще повиши качеството на продукта, ще привлече значителен брой нови зрители, ще вдигне рейтинга, а това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама.

“Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика“, се казва още в описанието.

“Пайнер Медиа“ ООД е собственик на три музикални канала, по които се излъчва поп-фолк и фолклор - Планета HD, Планета Фолк и ТВ Планета.

Управител на дружеството е Митко Трендафилов Димитров, а съдружници – пак Митко Димитров, Марийка Димитрова и Харалампи Янакиев.

По Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" средства са отпуснати и на големи продуцентски къщи, сред които “Dream team“ на Евтим Милошев, “Global films“ на Магърдич Халваджиян и “Междинна станция“ на Иван и Андрей.

“Dream team“ получават 461 084 лева за закупуване и внедряване на снимачна и монтажна техника.

Проектът на “Междинна станция“ също е за техническо обновяване и е на обща стойност 679 244 лева, като 475 471 лева от тях са безвъзмездна финансова помощ.

"Камера" ООД на Димитър Митовски, който продуцира "Стъклен дом" и "Под прикритие", спечели през 2011 г. проект на обща стойност близо 1,5 млн. лева, от които 1 млн. е безвъзмездна финансова помощ.

Информацията за финансирането на "Пайнер Медиа" по европрограми предизвика силна реакция в интернет. Част от потребителите на социалните мрежи не можеха да повярват, че чиновниците са одобрили проект на компанията, други открито нападаха идеята за проекта, а трети поглеждаха ситуацията с хумор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не милионер а милиардер го направиха Митко Пайнера
166
0
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
НО годините на ппреход и на криза доказаха, че чалгата най върви с мутрите, тоест мутра без чалга певачка покрай него каква мутра е?Всяка уважаваща себе си и колегите си мутра трябва да подкрепя чалгата, защото само с черни дрехи, големи синджири и джипове не става, друго си е да запее Лепа Брена или Лиляна, Пърдяна и т.н.Нали така другари герберасти?
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бих се радвал , ако Лили Иванова кандидатства по тази програма , но като знам , че не иска да дава процент на композиторите на свойте песни, което на практика е кражба на техният интелектуален труд , но за това не ревете.
164
0
 
1
 
! Отговори
Pff преди 11 години
Пожелавам на Германците да им превземе чалгата и техния музикален пазар благодарение на тази субсидия и да им се напълни държавицата със смърдящи полухора, които пътеводната светлина в живота да им е престъпност, проституция и евтин алкохол!!!
163
0
 
2
 
! Отговори
фру преди 11 години
Европа дава на умните и можещите!!!
162
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и чалгария-това е бъдещето,уви!
161
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
po golemo padenie ot tva zdrave mu kaji..pred nacionalna katastrofa e balgaria..
160
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора ние българите сме само един експеримент на Европас нас си правят опитиискат да видят един народ колко *** и невеж може да стане
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази Европа май го кара на упадък.Това не е нормално.Това доказва,че и там е гнило като тук.
158
2
 
1
 
! Отговори
дядо преди 11 години
любимата музика на Боко Кратуня се спонсорира,нима забравихте кой му пее на ушенце-все сръбски и български турбофолк " диви",това дами и господа е манталитета на една *** мутра!!!Това не е най-страшното,май-страшното е ,че има още *** да му вярват!!!
157
1
 
1
 
! Отговори
EEEEUUUUUUUU преди 11 години
Noment.umispublic.minfin.bg/srchProjectInfo.aspx?org=beneficient&id=68435
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAK E ZALIAZAL RIM ? PO TOZI PAT VARVI I EU. KOGATO VOLIATA ZA RAZVITIE I PROSPERITET BADE ZAMENENA OT KORUPCIA I ALCHEN MATERIALIZAM,OBSTESTVOTO SE PREVRASTA V UNISTOZITELNA KONSUMATORSKA MASHINA(SKAKALCITE).
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз нямам думи
154
0
 
1
 
! Отговори
Чалганистан преди 11 години
Сега разбрах и на Бойко посланието за лошия материал.Имал е точно това в предвид.Тук са останали само тези дето нямат начин да избягат и да спечелят и ***.Способните напускат страната и се заселват в нормални общества.Европа отпусна пари да им свири музика на простаците и елементарните,които разбират само жаргонни думи,намекващи за леко поведение и охолен живот.Лош материал,лош....
153
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече никой не се съмнява че Европа иска да унищожи България
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами *** народ -слаба държава
151
1
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 11 години
плащаш данъци за да може държавата да ги подари на някакви си частни фирми да станат още по печеливши, да си купят още по големи мерцедеси с още повече охрана.
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИЛИ,.....РОДНИ,....Бг-КАРТИНКИ! РОМ,***,РОМ,***,РОМ,*** ,.....И Т.Н. .....23г.
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 173:Също така да улесните МВР да Ви информира колко сте лоши също като оня от Варна със снимките на кмета.Трябва да се бяга от тая Африканска държава (не искам да обидя никой)
148
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сага Пайнер ще пуснат нова програма която ще се казва ,КРИВОРАЗБАНАТА ЦИЛИВИЛИЗАЦИЯ,

Спонсорирани публикации