Правителството дава 13 200 лв. за лечение на момиче

Средствата идват от върнатите бонуси
16 яну 2013 22:12,
6
Правителството дава 13 200 лв. за лечение на момиче
Снимка: архив Булфото

Министерският съвет отпусна с постъпленията от бонуси 13 200 лв. за лечението на 18-годишната Силвия Кирилова, съобщиха от правителствената пресслужба.

Средствата ще бъдат използвани за купуване в спешен порядък на медицински изделия, които не се заплащат от Националната здравноосигурителна каса и които са необходими за лечението.

През 2007 г. на момичето е проведено оперативно лечение, химиотерапия и лъчелечение. През 2012 г. изследванията отчитат данни за туморно обусловена сирингохидромиелия. Това налага провеждане на оперативно лечение с цел постигане на гръбначна стабилизация.

В началото на 2012 година се разгоря скандал с висши държавни чиновници, които са получили бонуси въпреки забраната на премиера Бойко Борисов да се дават ДМС-та.

Тогава той нареди всички министри, зам.-министри, членове на политически кабинети и ръководители в държавната администрация да върнат парите в специална сметка в БНБ. Тогава правителството обясни, че средствата ще бъдат използвани за социални дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Iwan преди 11 години
Ужас - отивам да се грумна да се спася... това ли веше извода от тази и другата новини :)
5
0
 
1
 
! Отговори
BAY HAP4O преди 11 години
OBIKNOVENO BACE DAVA, A SEGA IZVEDNAJ -PRAVITELSTVOTO !!! BACE STAVA CICIQ
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството дискриминира останалите спешно нуждаещи се с елементарна ПР акция със само половин от по-малките бонуси.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А останалите няколко хиляди? Да ***? Дали 13 бона и вече светци, то всеки може да краде и после да връща по някоя друга троха, дали 13 бона и вече цялата мара втасала, нищо че сме най бедните, глупавите, занемарените хора в европа... Една птичка пролет не прави...И кутев да вземе да отслабне малко, още малко ще се пукне...
2
0
 
2
 
! Отговори
Антон Кутев преди 11 години
Другари, какво да измислим да плюем тук бе? Айде, давайте идеи, бъдете по-креативни ако искате бонуси. Не искам само 2 коментара да стоят под такава убийствено възхваляваща ГЕРБ новина.
1
0
 
3
 
! Отговори
Доволен преди 11 години
БРАВО!