Общо 5 лева се откъснаха от сърцата на депутатите за "Белене"

Младежи с маски събираха пари от обявилите се "за" новия АЕЦ
Обновена: 17 яну 2013 12:48 | 17 яну 2013 12:21,
186

Снимка: ЕНП
Общо 5 лева и 5 стотинки дариха депутатите, поддръжници на строежа на АЕЦ „Белене“. Акцията по събирането на средствата беше организирана пред Народното събрание от инициативен комитет „Беля НЕ“ и младежи от Единна народна партия на Мария Капон.

Участващите в акцията искат от депутатите, които подкрепят проекта „Белене“, да докажат, че думите им могат да бъдат последвани от дела. Инициаторите на събитието приканиха депутатите от БСП и „Атака“ да извадят средства от собствения си джоб, с които да се финансира строителството на новата ядрена централа. Младежите, които събираха парите, носеха маски на политици, обявили се "за" "Белене".

„Думите  и подписите трябва да бъдат следвани от дела и личен пример, така както лично всеки български гражданин ще обеднее с хиляди левове за направата на тази централа“, твърди Анатоли Асенов, член на комитет „Беля НЕ“.

В края на акцията участниците са установили, че събраната сума от депутатите не е особено висока – 5 лева и 5 стотинки. Сумата ще бъде описана в протокол и дарена на Националната електрическа компания по банков път, в качеството й на фирма-партньор на „Атомстройекспорт“.

Според комитета „Беля НЕ“ сумата между 23 млрд. и  5,05 лв. ще бъде събрана от българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е да дойдат танковете
6
0
 
3
 
! Отговори
Боб Марли преди 11 години
Чудно ми е тия "младежи", а и изобщо хората в България кога ще разберат, че за да се случва нещо в тая дръжава всеки трябва да извади пари от собственият си джоб.
5
2
 
3
 
! Отговори
lyudmil stoyanov преди 11 години
Жалка акцийка на жалка партийка.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Касова бележка или разписка ако не дават най-вероятно са измамници.
3
1
 
3
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Вчера Червената Мая говореше на примитивно ниво ... Учудвам се, че човек като нея използва думата ' далавера ' пред други депутати и медиите !?Но като гледаме нейния съпартиец Запалката какви ' стихове ' за Куйович редеше , то какво тогава да се учудваме ?Каквото повикало при тях, такова се и обадило ...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали ги събират за АЕЦ или за дискотека довечера да ги арестуват за измама.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво младежи. Възхищавам ви се. Дано никога не преживеете руско иго и комунизъм.