Жълтите павета се окървавиха (18+)

Орлов мост отново е блокиран от протестиращите
Обновена: 19 фев 2013 22:26 | 19 фев 2013 20:11, Бойчо Попов
1362
Жълтите павета се окървавиха (18+)
Снимка: Булфото

До сблъсъци между полиция и протестиращите срещу високите цени на електроенергията в София се стигна, след като пред полицаите на Орлов мост бяха хвърлени бомбички и димки.

За поне петима ранени предава БНТ. Движението на „Цариградско шосе“ бе блокирано в 19.50 часа, след като преди това протестиращите се отправиха и към парламента. Полицията се опитваше да направи блокада, с която да спре блокадата на булеварда. 

В телевизионни предавания бяха показани мнозина протестиращи с разбити глави, а самитеучастници твърдяха, че са били налагани с палки и после им е била отказана медицинска помощ, а линейките не се допускат в района на стълкновенията. На една от показаните полицейски кола се вижда и голямо количество кръв, текло на предния ѝ капак.

Доста хора бяха бити и блъскани от полицията, предаде и "Фокус". В момента голяма част от протестиращите се колебаят накъде да продължат и скандират на място "убийци". 

Хората скандират "оставка" и "мафия", както и "Българийо, събуди се". Протестиращите издигат и плакати с надпис "За чиста и свята република" и снимки на Васил Левски и Христо Ботев. 

По бул. "Цар Освободител" и в района има доста хвърлени предмети, остатъци от дрехи, обувки, счупени щитове на жандармерията. Полицията и жандармерията бяха атакувани с димки и пиратки, както и с камъни, бутилки, буркани и др.

Същевременно от другата страна на парламента шествието на националистите от "Атака" се придвижва с факли към паметника на Васил Левски. 

Към 21 часа в района на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен" протестиращите са счупили полицейска патрулка. Жандармерията е излязла в гръб на протестиращите, които са блокирали напълно движението при Моста на влюбените. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движеха по пътя. Към 21,25 протестиращите се изтеглят към паметника на Патриарх Евтимий, като по пътя с камъни и ритници обръщат и контейнери за боклук. 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не забавно да бъдат арестувани всички подписали тези даговори ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА
7
9
 
60
 
! Отговори
varg преди 11 години
Свършено е с герб.Всички в затвора.
6
12
 
70
 
! Отговори
Срам и позор ! преди 11 години
Бойко Борисов опозори България !Утре ще бъдем на първа страница по всички световни медии с кървавите сцени.Това ли е демокрацията на големия демократ Бойко Борисов ?
5
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Канал 3 излъчва на живо. Живеем в на*ана държава с гадни политици.
4
18
 
62
 
! Отговори
УБИВАТ БЪЛГАРИ преди 11 години
6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ 6ОЙКО УБИЕЦ
3
49
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
другаря Станишев в акция.
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VSEKI DEN SHTE E TAKA DOKATO MUTRATA OT NAI VSOKA KLASA BOIKO BORISOV NE SI PODADE OSTAVKATA I NE OSVOBOD BALGARIQ I BALGARINA OT SVOETO GNUSNO PRISASTVIE.
1
6
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кукуте са слоги на монопола за това бият протестиращите.

Спонсорирани публикации