Прокуратурата иззе от МВР спецтехника за наблюдение

Цветанов вече дал обяснения за подслушванията
56
Прокуратурата иззе от МВР спецтехника за наблюдение
Сотир Цацаров. Снимка: Архив Булфото

Прокуратурата е иззела от МВР транспортна техника и техника за наблюдение във връзка с проверката по сигнала за незаконно подслушване, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

"Днес транспортна техника, заедно с техника за наблюдение, е иззета от Министерство на вътрешните работи и ще бъде докарана на терен на прокуратурата, за да се извършат необходимите анализи и тестове", обясни Цацаров.

Той увери, че прокуратурата няма да скрие нищо от хората, но подчерта, че не е възможно да се публикува целия доклад от проверката на случая със сигналите за незаконно използване на техника за наблюдение.

Прокуратурата извършва разследването, без да използва ДАНС, от което по думите на Цацаров следва, че установят ли се нарушения, проверката ще влезне и в ДАНС.

Започнатата проверка ще приключи на 12 април, а прокурор Роман Василев обясни, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече е дал обяснение по случая. Освен него бивши и настоящи ръководители в МВР също вече са разпитани.

Още по темата

Същевременно стана ясно, че срещу бившата шефка на Инспектората на ВКП Малена Филипова, за която се твърди, че е покровителствала бившия земеделски министър Мирослав Найденов, е образувано дисциплинарно производство със заповед на главния прокурор.

Проверката срещу Филипова стана особено актуална, след като се оказа, че делото срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов е отлежавало с години. Отговор дали срещу Малена Филипова може да бъде образувано наказателно производство за възпрепятстване на правосъдието все още обаче не може да бъде даден.

"Ако трябва да кажа какво ще направя, то мисля, че е ясно - ще отправя предложение до ВСС за налагане на дисциплинарно наказание", посочи Сотир Цацаров.

Срокът за приключване на проверката е 12 април, като до 16 април проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
От спътника (2) преди 11 години
...Петрохан тръгнете наляво. С. Шума. Най-западната махала. Единствения басейн. Е, те това е реновираната къща на Ц.Ц. Вижда се и незаконната постройка, и барбекюто. Плюс 6 апартамента в София. Дай Боже, всекиму за 4-5 години да свърши толкова титанична работа! И то с пари, икономисани от гевреци и милинки! На на НЯКОИ българи това им харесва. НА МЕНЕ - НЕ! И ще агитирам срещу партията на Бойко и Цецко! На мен ми писна и "АЗ!" и подгласника му с устичка като кокошо д...
42
0
 
3
 
! Отговори
От спътника преди 11 години
Значи сте готови да простите на ТЕЗИ подслушвачи? А защо, пиленца, толкова се гневите на едни предишни лоши ченгета? При това онези я са били, я не са били подслушвачи и доносчици. Защото на някои им беше много удобно да смесят понятията! А КАТО ПРАВИЛО доносчици са били тези, които сега най-много пищят! Ун. Сега две думи за Ц.Цветанов. Веднага минимизирайте, влезте в Гугъл.Земя, излезте от София и тръгнете за Гинци, Петрохан. Преди Малкия....
41
1
 
5
 
! Отговори
outsider преди 11 години
"делото срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов е отлежавало с години". Сега се вижда колко струват приказките от ГЕРБ, че делото срещу бившия земеделски министър е политическа предизборна акция.
40
3
 
0
 
! Отговори
Berlin преди 11 години
Не съм чел статията, отворих я само за да се полюбувам на Сотир Цацаров.
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БравоАбе, бате, у ред ли си? Кво ми дреме как се облича тая? И ти ли искаш нови парцалки? Не те разбирам?
38
2
 
6
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Премиершата Цветелина Бориславова харчи на година приблизително 1 млн. лева за обзавеждането на гардероба си с най- новите модели на световноизвестни дизайнери. Откакто Бойко Борисов е на власт, Си банк се изстреля до второ място в класацията на банките, които държат парите на държавата. Така че за Бориславова едва ли е проблем да да дава баснословни суми за луксозни парцалки.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото напускане на Гей от политическата сфера в Бг, може да се осъществи само по руско нареждане.
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се докаже, че Цецо е невинен, Уотъргеят кво ще прави? Ще абдикира или ще измисли нещо ново?
35
10
 
9
 
! Отговори
ADAM преди 11 години
ПЪРВО ГО ДОКАЖЕТЕ,ПЪК ТОГАВА СЕ ДРИЩЕТЕ СМОТАНИ КОМУНИСТИ!!!!!!!!!!!!!!!
34
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като излезе резултатът от проверката, която 100% ще докаже, че не е имало нищо незаконно /един специалист от службите обясни преди два дена по БНР,че сигналът е смехотворен така, както е написан и си личи,че е работа на непрофесионалисти/, лично Гея да вземе да плати хилядите, които се харчат в момента заради тоя украински селянин.Похарчи 20 мил. за смотания референдум,сега занимава държавата с параноите си, кой плаща за това, всички ние, не този нагъл и крадлив комунистически принц.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕЦОМОБИЛ
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любопитно ми е кого трябва да наказва смолянският директор, пък виждаш ли не го направил.
31
7
 
30
 
! Отговори
УЖАС преди 11 години
100 милиона на година за подслушване!!!!!А НАРОДА НЯМА ХЛЯБ ДА ЯДЕ!!!ТОВА Е ПРЕСТЪПНА БЪЛГАРИЯ!!! И ПАК ИСКАМЕ ВЛАСТА СРАМ СРАМ ЗА РОДИНАТА НЕ!!!!
30
6
 
18
 
! Отговори
Утопист преди 11 години
Подобни разкрития разтърсиха света през 60-те с аферата Уотъргейт. Последваха незабавни оставки на президента Никсън и отговорните за тази свинщина! В България изглежда сме 50-години назад и някой хора се изживяват като достойни заместници на Сталин и Берия но са се маскирали на демократи и ни парщат да садиме картофи!!!
29
1
 
13
 
! Отговори
zzsfs преди 11 години
да бяха я иззели преди седмица още преди новината за скандала да плъзне по медиите,тогава по -можеше да открит нередности, сега е вече след дъжд качулка
28
2
 
15
 
! Отговори
КАРАТИСТА преди 11 години
Като частна структура, ползвана в подслушванията може да бъде ровена и ЧЕЗ, където пък скандално-известният, близък до Румен Пашата и Бойко Борисов Митко Каратиста, е назначил 8-9 човека, бивши служители на ДОТИ, днешното СДОТО.Защо точно специалисти от ДОТИ в МВР са били нужни на ЧЕЗ, нека разследва прокуратуратаСпецовете са категорични, че незаконното подслушване в големия си обем е осъществявано точно от частни фирми и няма никакво частно ГДБОП, а на практика частната фирма БМВ на МВР е осъществявала паралелния контрол над неудобните за властта на ГЕРБ.
27
3
 
11
 
! Отговори
с.Шума /Шопско/. преди 11 години
Струват няколко милиона комплект. Внесоха ги от Щатите. Техниката е на Motorola/USA/. Но май я ползват не за бандюги. Добре е, че има и съвестни колеги в ДОТИ /Дирекция за Оперативно техническа Информация/ и ДОИ/ Дирекция Оперативно Издирване/. Явно им е писнало от тия незаконни действия на момчето от Банкя и другото от с.Шума /Шопско/. Служителите просто изпълняват заповеди.Според брилянтни източници на АФЕРА, БМВ е закупувала подслушвателна техника на части, маскирани уж като резервни части, след което те са сглобявани.
26
2
 
12
 
! Отговори
МИТКО КАРАТИСТА преди 11 години
Тогава изнесохме, че: Има една фирма на МВР. Нарича се БМВ /Безконтактни мултиплексорни вериги/. Тя е собственност на МВР. Там е ключа от бараката. Това е паралелната структура в самото МВР, овладяна от Цецко и Бойко. Всичко това, което казва Станишев е много малка част от тази афера. Това е технология и специален софтуер, при който мобилният апарат може да премине в режим на включен без това да се разбере и да се слуша в помещението.Няма ограничение къде е обекта из Европа. Това става и при напълно видимо изключен апарат. Спасението е само с извадена батерия от апарата. Тия Ванов
25
0
 
8
 
! Отговори
МИТКО КАРАТИСТА преди 11 години
НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА! МИТКО КАРАТИСТА НАЗНАЧАВА 9 ЧОВЕКА ОТ БИВШЕТО ДОТИ В ЧЕЗ. ФИРМАТА БМВ КУПУВА НА ЧАСТИ ПОДСЛУШВАТЕЛНА ТЕХНИКА!На 29 март т.г. единствена АФЕРА алармира прокуратурата, че ключът от бараката в скандала в подслушването е заровен в частната фирма на МВР БМВ. Брилянтни източници на АФЕРА разкриха, че точно тази фирма е купувала подслушвателна техника на части
24
1
 
18
 
! Отговори
ТЪПЧО преди 11 години
НАЙ ТЪРИЯТ ПОЛИТИК НА ЕКА ЗА БЪЛГАРИЯ Е;Цветан Цветанов нещо не виждано до сега в Бъгарската Политика!!!!!