Прокуратурата иззе от МВР спецтехника за наблюдение

Цветанов вече дал обяснения за подслушванията
56
Прокуратурата иззе от МВР спецтехника за наблюдение
Сотир Цацаров. Снимка: Архив Булфото

Прокуратурата е иззела от МВР транспортна техника и техника за наблюдение във връзка с проверката по сигнала за незаконно подслушване, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

"Днес транспортна техника, заедно с техника за наблюдение, е иззета от Министерство на вътрешните работи и ще бъде докарана на терен на прокуратурата, за да се извършат необходимите анализи и тестове", обясни Цацаров.

Той увери, че прокуратурата няма да скрие нищо от хората, но подчерта, че не е възможно да се публикува целия доклад от проверката на случая със сигналите за незаконно използване на техника за наблюдение.

Прокуратурата извършва разследването, без да използва ДАНС, от което по думите на Цацаров следва, че установят ли се нарушения, проверката ще влезне и в ДАНС.

Започнатата проверка ще приключи на 12 април, а прокурор Роман Василев обясни, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече е дал обяснение по случая. Освен него бивши и настоящи ръководители в МВР също вече са разпитани.

Още по темата

Същевременно стана ясно, че срещу бившата шефка на Инспектората на ВКП Малена Филипова, за която се твърди, че е покровителствала бившия земеделски министър Мирослав Найденов, е образувано дисциплинарно производство със заповед на главния прокурор.

Проверката срещу Филипова стана особено актуална, след като се оказа, че делото срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов е отлежавало с години. Отговор дали срещу Малена Филипова може да бъде образувано наказателно производство за възпрепятстване на правосъдието все още обаче не може да бъде даден.

"Ако трябва да кажа какво ще направя, то мисля, че е ясно - ще отправя предложение до ВСС за налагане на дисциплинарно наказание", посочи Сотир Цацаров.

Срокът за приключване на проверката е 12 април, като до 16 април проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подслушване е имало,има ,и ще продължава да има ,...ТАКА Е В ЦЕЛИЯ СВЯТ ,САМО ЧЕ ТАМ НЕ СЕ ВДИГА ТОЛКОВА ВРЯВА !"Под ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА ,ИМА АПАРАТУРА И ПЕРСОНАЛ ,...КОЛКОТО ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА /от предаването на Милен Цветков ,го каза един специалист---снощи/"!
22
4
 
17
 
! Отговори
Апартаменти,ментииии преди 11 години
Роман Василев ,който потули апартаментите на Цецо....Не е много трудно човек да се досети човек как Роман Василев ще "разследва". И след 3-4 години ще се окаже ,както при Миро Найденов, че някакъв прокурор спирал разследването . Ей тия съвсем се самозабравиха
21
1
 
10
 
! Отговори
"УЛИЧНИК" преди 11 години
До САМО ТАКА: ЗАЕДНО С ТЕХНИКАТА ТРЯБВАШЕ ДА ПРИБЕРЕ БОКО БИРАТА И ЦВЪЦКО АПАРТАМЕНЧЕТО ! ТЕЗИ ЛЮДЕ ,ДЕТО УЛИЦАТА ГИ ИЗХВЪРЛИ ,СЕ КАНЯТ ПАК ДА НИ " УПРАВЛЯВАТ" ! ДО СЕГА ,НАЙ НОВАТА НИ ИСТОРИЯ НЕ ПОМНИ ТАКИВА ДЕБЕЛОГЛАВИ ДЕМАГОЗИ ! НАИСТИНА ИМАТ ГОЛЯМОТО ЖЕЛАНИЕ ДА ИМ ОТНЕМАТ ВЛАСТТА САМО С КРЪВ ! ДРУГОТО Е ПРЕСТРУВКИ НА БОРИСОВ !
20
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Роман Василев е разпитал Ц.Цветанов на Другарска Вечреря,в един от Апартаментите на Цецко
19
0
 
6
 
! Отговори
Здрав Разум преди 11 години
И като са иззели техниката от МВР какво ще я правят ... тя става само за подслушване ... значи ще подслушват. Евала на прокуратурта! Вместо да кажат ясно и простичко имало ли е незаконни подлушвания или не и ако е имало кой ги е разпореждал и въпросния да бъде въдворен на съответното място, те се занимават с изземване на спецтехника от МВР. Че къде да бъде тая техника освен в МВР - там й е мястото.
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лов на вещици....Що ли играят по свирката на БСП се чудя....Отчитат дейност явно..И да са подслушвани политици, лошо няма. То от там трябва да се почне, с подслушването на политици..Щото 99% са долни ***.
17
4
 
24
 
! Отговори
емо преди 11 години
и бойко и цецо и цялото им правителство са пр4естъпници
16
4
 
21
 
! Отговори
Крадат бе братче преди 11 години
До 4А преди 3.5 години фискалния резерв беше 7.5 млрд...и Боко и Цецо преди оставката го бяха докарали до 2 млрд.Като видяха дебелия ,че трябва да подават оставка,взеха заем и го оставиха около 4 млрд с около 2 млрд заем от тия 4 млрд....Всички Крадат бе братче
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От това , нищо ням,а да излезе!"Каквото не може да се купи с пари , може да се купи с много пари!"
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦецУ-кумецУ ще се проклина че го сложи този за гл.Прокурор.Само гледайте сеир.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех,български политикани.Майката му е не да подслушваш,а да се вслушваш.Не да дереш врагове,а да създаваш съмишленици.
12
0
 
4
 
! Отговори
poma преди 11 години
Смолянският Деректор на МВР гн Кирил Хаджихристев,какво е разкрил досега няма наказани негови подчинени до сега теса недосегаеми.Неговото обкръжение е от най старото КГБ.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Vesso .... Момче ти добре или само се правиш на луд? Не е важно кой я е купил, а кой я е ползвал незаконно!!!! Дай боже всеки ден да се купува нещо ново катотехника...но тази техника да се използва за да спрат безобразията в държавата ни!
10
1
 
2
 
! Отговори
4 преди 11 години
Иван Пушкаров.1992. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 2 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация,никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович Иван Костов и БКП, бог да ги прости, бяха наистина гениални злодей.
9
1
 
6
 
! Отговори
Диляна Маркосян преди 11 години
До 12 Анонимен За Вас г-не или г-жо може и да са празни приказки, но Вие имате правото да си мислите така! Аз имам правото да говоря, но със сигурност е една шокираща истина. Дала съм си сметката след, като открито излизам с името си, а не както ВАС. А що се отнася до това, че неприемате разказа ми, щом така го разбирате - ИСКАМ РАЗСЛЕДВАНЕ И ЗА МЕН И ЗА ПОЛИЦИЯТА, НО ПОСЛЕ ИСКАМ И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА, КОЯТО СЕ БОРЯ ТРИ ГОДИНИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧАДЪРЧЕТО НА ЦВЕТАНОВ СЪМ В ПАРАГРАФ 22 !
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Диляна приказки от хиляда и една нощ мисля че всеки може да разказва!!! Ако толкова си убедена трябват и ДОКАЗАТЕЛСТВА и да ти кажа форум на Днес не е мястото за обръщение към главния прокурор!!! За това си мисля че си поредния човек с празни приказки!!!
7
3
 
29
 
! Отговори
Диляна Маркосян преди 11 години
ОБРЪЩАМ СЕ ЛИЧНО КЪМ Г-Н ЦАЦАРОВ !!! Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР, АКО ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПОЛИЦИЯТА И СПЕЦИАЛНО ЗА ЧАДЪРИТЕ, КОИТО РАЗПЪВАШЕ МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ, МОЛЯ ВИ ПРИЕМЕТЕ МЕ НА РАЗГОВОР ЛИЧНО ПРИ ВАС И ЩЕ ВИ РАЗКАЖА УЖАСЯВАЩИ НЕЩА, КОИТО ВЪРШИ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ! НЕ СЕ СТРАХУВАМ И ИЗЛИЗАМ ОТКРИТО С ИМЕТО СИ! СЪЩОТО ИМЕ Е И НА ПРОФИЛА МИ ВЪВ ФЕЙСБУКА! ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЯ СЪМ! ПО-БЪРЗО ДА СЕ РАЗСЛЕДВА И ДИРЕКТОРА НА ОДП ВРАЦА! АКО ТОЙ НЕ СИ ПРИЗНАЕ, АЗ ЩЕ МУ ПОМОГНА!
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре приказва гл.прокурор, ама само да не стане като проверката на 6-те апартамента на ЦЦ! Всъщност, има един резултат от нея - за благодарност шефът на НАП е в изборните листи на ГЕРБ!
5
11
 
3
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Тогава и гея ще си подаде оставката.
4
1
 
22
 
! Отговори
dimolarev преди 11 години
Много ми е интересно кой ще се произнася по въпроса дали с тези мобилни устройства са правени закононарушения. До колкото ми е известно има само една лаборатория която е оторизирана по въпроса, но за съжаление тя е под шапката на МВР и на Цветанов. Така че ми писна да гледам разкази с очакван край. В следващия ВСС и този главен прокурор ще го намърдат и народа пак с пръст в уста нали?

Спонсорирани публикации