Солени глоби, ако не ваксинираме децата си

За първо нарушение – 50 лв., за второ – 100 лв.
23 апр 2013 08:05,
306
Солени глоби, ако не ваксинираме децата си
Снимка: архив, Reuters

Сериозни глоби заплашват родителите, които не ваксинират децата си. Глобата за първо нарушение е 50 лв., а за второ – 100 лв.

Годишно обаче в България се съставят само 10 акта на немарливи родители, пропуснали задължителните имунизации, съобщава bTV.

В рамките на Световната имунизационна седмица Световната здравна организация представя указания, свързани с имунизационните програми в България. Целта е те да станат разбираеми за различните групи от населението.

От организацията изтъкват, че имунизациите спасяват повече от три милиона живота в света всяка година. Ежегодно близо 10 милиона деца умират, преди да навършат 5 години.

Милион и четиристотин хиляди от тях са имали заболявания, които биха могли да се предотвратят чрез ваксини. Близо 20% от децата по света нямат достъп до имунизации, сочи статистика на УНИЦЕФ. Често това са деца, които живеят в бедни махали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: имунизация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
7
 
! Отговори
мим преди 11 години
До 268Казваш на фона на многото хора голяма работа като се затрие някое здраво дете заради ваксина. Ами ако това дете е твоето дали така ще реагираш?
186
0
 
7
 
! Отговори
JJ преди 11 години
Към онези, които се разпознаха с предния коментар и минусите. Докато си мажете децата с мас и газ ако обичате да не обиждате хората че били ***, че не искат да си ваксинират децата. Погледнете себе си що за радители сте и довечера сипете 50 грама на детето ракийка да ви прави компания. Оставете хората да избират дали да ваксинират или не децата си! Не сте им ги раждали вие и не ги гледате вие!
185
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Инжектирайте си децата със серуми от клетки на маймуни и умрели детски зародиши - това засега ще ви отърве от дискомфорта и досадата на детските настинки и няма губите работни дни (бизнеса също) да се грижите за болното дете. Пък след 20 години ако почнат да се раждат деца с рибешки глави и 7 пръста - е тогава кой ще ти мисли за ваксините.
184
7
 
3
 
! Отговори
До 268 преди 11 години
В кой от "професионалните коментари" видя да пише, че ваксините НЕ могат да причинят вреда? Никой не го казва това. Разбира се, че има хора, при които е имало негативни странични ефекти от ваксините. Но те на фона на общото население са много малко. За това не си струва да се рискува и да се пренебрегват ваксините.
183
4
 
0
 
! Отговори
JJ преди 11 години
263, засега държавата не може да се намесва твърде в отглеждането на децата, само в тежки случаи. По твоята логика какво да кажем за деца, на които им дават да си близнат ракийка (а те са на месеци), солят ги и ги мажат с мас, ако имат въшки ги мажат с газ, угояват ти, защото били слабички и само угоено дете е здраво дете. Некадърност и ограниченост има във всички форми, но всички родители си мислят, че са прави в отглеждането. А онези, дето са записали 5 годишни деца на 2 езика, пиано и цугулка
182
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Трябва да си изключително ***, за да си ваксинираш детето за щяло и нещяло, както правят доста хора пишещи в форума. От ваксините има полза, но има и вреди и човек трябва да се ограничи с някакъв минимум ваксини, който минимум е доста под задължителните ваксини в България. При това трябва много внимателно де се ваксинират децата и при първа проява на някакви странност в поведението на децата след ваксииниране, ваксините да се спрат изобщо, но обикновено вече е късно - детето е трайно увредено.
181
0
 
1
 
! Отговори
PINOCHET преди 11 години
А чаветата ?
180
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"мъртви детски ембриони..." абе хора вие изобщо знаете ли какви ги приказвате. За психиатър сте! Не се шегувам и не искам да обидя никого. Съвсем сериозно говоря!
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До JJсамо малко не съм съгласен. Не могат тъпите родители да поемат отговорност за децата си - децата какво са виновни че родителите им са нискообразовани ***?
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Спортистите, според теб не им трябват изкуствени тренировки и ще вдигнат 250 кила щанга от първият ден. Да ама НЕ, човешкото тяло има полза от тренировки за да увеличи способностите си, а ваксините са тренировачни щанги за имунната система."Айде, айде - хората не са толкова прости, за да продадат стоката съставена от клетки на мъртви детски ембриони които искат да инжектират в децата ни, тъговците на лекарства ще разпространяват какви ли не глупости. Дори учените не отрича, че ваксините съсипват имунната система, ваксините са само кратковременна мярка.
177
3
 
4
 
! Отговори
JJ преди 11 години
Ако някой иска да не си ваксинира детето или то да ходи на училище у дома това си е негова работа. Децата не са на държавата, а на родителите. Ако държавата нареди всички новородени да бъдат отглеждани до 2 години в държавни институции и после да се предават на родителите, няма ли да се противопоставите? 247, прав си обаче, че с поемането на определи рискове родителят трябва да поеме и отговорност. Деца без ваксини примерно да не могат да ходят на държавни детски градини.
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Точно така - имунната система ако е силна може да се справи и с мутиралите вируси. Но с ваксината имунната система се съсипва и трябват все нови и нови ваксини за мутиралите вируси което води но нови и по-големи печалби за фармацевчичните фирми."Спортистите, според теб не им трябват изкуствени тренировки и ще вдигнат 250 кила щанга от първият ден.Да ама НЕ, човешкото тяло има полза от тренировки за да увеличи способностите си, а ваксините са тренировачни щанги за имунната система.
175
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Хахаха *** долни и 1000 лв. да е голбата пак няма да тровим децата си!"Супер, оставете ги да мрът. И без това като гледам родителите им ще бъдат идиотчета с умствена недодтатъчност.
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Чумата в Испания всъщност е била грип, да те светна."Ако трябва и хемороиди ще ще изкара пропагандата чумата в Испания от която са умрели 5 милиона, само и само да се продават ваксините и фармацевтичните фирми да печелят. Хора, ваксинирайте си децата, иначе милони деца ще измрат - ваксинирайте си децата или искате да ви умре детето. 50 милона деца са умрели по време на епидемията в Испания 1981 година, ваксинирайте си децата!
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" фармацевтичните компании никога (или в обозримо бъдеще) няма да умрат от глад, Нали разбираш, вирусите мутират и се налага изнамирането на нови лекарства, защото старите не работят."Точно така - имунната система ако е силна може да се справи и с мутиралите вируси. Но с ваксината имунната система се съсипва и трябват все нови и нови ваксини за мутиралите вируси което води но нови и по-големи печалби за фармацевчичните фирми.
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От изказването на коментар 241 си личи какъв е морала на българските лекари - алчни печалбари, с претенции, които само се оплакват като че ли в България само те са зле и са готови за пари да спекулират с мъката на страданията на хората.
171
1
 
4
 
! Отговори
JJ преди 11 години
Не е коректно. Има хора, които отказват да ваксинират децата си и това е тяхно право. Ваксините са опасни и въобще нищо не спасяват. Те просто са част от индустрията.
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Е докторите какво биха помогнали на човек в такива ситуации дето ти ги изброяваш? Нищо. Затова укрепването на имунната система не пречи, само помага."Пречи, и то много пречи имунната система - пречи на печалбите на лекарите и на фармацевтичните фирми. Печалбата е двигателят на прогреса за обществото - следователно имунната система е враг на общесвения ред. Следователно имунната система трябва да се регулира и замени с ваксини и за това ще бъдат въведени глоби и закони за задулжително ваксини.
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Явно лекарите много се радвате на рака, катастрофите, потрошените органи, диабета и спина - хората страдат и идват при вас, няма къде да ходят, а вие добри печалби правите от това."Кой се радва бе ***?! Ходе на майната си като искаш... Или вземи стани лекар и лекувай с магии или както намериш за добре.Много лесно е да се говори отстрани във форума (щото и нашите лекари са зле), ама не ви стиска да станете лекари и да работите както трябва нали.
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А от какво умират останалите 8,6 милиона?"Сърдечен удар, Рак, Инсулт, катастрофи...

Спонсорирани публикации