Нападнатият лекарски екип бил на адрес 5 минути след сигнала

Пациентката била 15-годишна с 4.32 промила в кръвта
25 май 2013 17:10,
206
Нападнатият лекарски екип бил на адрес 5 минути след сигнала
Снимка: архив Булфото

Спешният екип, пребит снощи в Овча Купел, е бил на адреса пет минути след подаването на сигнала, обясни зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.
По-рано днес стана ясно, че шестима души – петима мъже и една жена, са нападнали спешен екип, който се отзовал на сигнал за препила малолетна.

Днес, четири минути след полунощ на телефон 112 е получен сигнал за жена прекалила с алкохол. Справки от център 112, в Център за медицинска помощ /телефон 150/ и от дежурния Медицинския координационен център, показват, че линейката е пристигнала за пет минути на адрес ул."Босилек" 1 в Овча купел., разказа зам.-министърът.

Още по темата

По негови думи "посрещачите" свалят от линейката екипа и шофьора и ги пребиват. Това е станало преди екипът да стигне до момичето, което е било с 4.32 промила алкохол. Количеството алкохол в кръвта е установено в болничното заведение.

"Това не са нападатели, а терористи", заяви няколко пъти Ненков. Тези "светли личности и блестящи умове", които оставят 15-годишно момиче, да се напие до безсъзнание, нападат екипа още преди да му помогне. По-късно алкохолната проба показва, че момичето се е напило до степен, пробата й да покаже 4,32 промила алкохол, каза още той.

По негови думи парламентът трябва да довърши промените в Наказателния кодекс, така че нападатели над екипи на "Бърза помощ" да получават тежки наказания.  По думите му мярката с промени в НК ще даде задължително резултат. Тези хора сега вероятно ще получат малки присъди, смята Ненков. Той предлага в линейките да има паникбутон за бърза връзка с полицията.

Нападнатите и пребити медици са добре. Пияното момиче също е добре. В София трябва да има 30 екипи с по шест лекари, сестри и шофьори. Сега работят между 15 и 17 екипа, каза Ивелина Георгиева, директор на Дирекция "Медицински дейности" в Министерството. Хората от Бърза помощ работят за малко пари и без признание.

Никой не награди екипите на Бърза помощ след случая в село Бисер, добави тя. Сега вместо линейки и апаратура, ще се наложи да купуваме паникбутони, каза Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
2
 
! Отговори
ZAKON преди 11 години
SHTE VIDITE KAKVO SHTE GI NAPRAVI SHOPARA!!
114
2
 
27
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Защо не пращат по адресите екип от патрулка и линейка ... така ще е най-добре ...
113
3
 
37
 
! Отговори
Александър преди 11 години
Да гничт в затвора тия нещастници. А 15 годишната си е готова за ***.
112
2
 
7
 
! Отговори
BARZO преди 11 години
MAIA MANOLOVA VEDNAGA DA SEZIRA SHOPARA -TSATSARKA!
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Natural Dialectics Бе, то май показаха една от кифлите по ТВ., не изглеждаше да е ***?
110
2
 
37
 
! Отговори
@@@@ преди 11 години
Трябва да уважаваме лекарите! Те не са богове, но се борят за нашето здраве и живот. Би трябвало при опасни ситуации линеиките да се отзовават придружени с полиция, както е в много страни по света. Работата на диспечерите е освен да съберат данни за медицинското сьстояние на болния, да имат информация и за обстановката на мястото кьдето отиват.
109
10
 
4
 
! Отговори
ham преди 11 години
az pak ne vqrvam bez nishto da pochnat da gi biqt qvno ekipat e kazal neshto na tinovete estestveno tova ne gi opravdava za deistviqta im
108
10
 
6
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 11 години
*** са станали по-взискателни от обикновено и внимавайте какво дрънкате , че се тълкува като расизъм :)
107
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако това се случи в САЩ , познайте какво ще последва!
106
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама нападналите са българи лелеееее срам, а аз мислех че са ***. И как може 15 г. пръдла да пие като разпрана не ми е еясно тя сигурно и така се е ....... образова?
105
16
 
4
 
! Отговори
цирк преди 11 години
1. тя не била повръщала /2. момичето се е напило до степен, пробата й да покаже 4,32 / да пробва самия министър до 4,32 . 3. министър без признание / тоя е за цирка .щом министър си позволява да ръси глупости би трябвало да не е там или и този е "калинка".
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aman ot razni ustati, koito kazvat che barzata pomosht im vinovna za vsichko. Navsqkade v tazi darzhvava barzata pomosht ne dostiga, dori i v Sofiq. Ako iskate promqna zapochnete istinska reforma i brulene na tikvi v rakovodstvoto na bolnicite. Korupciqta e tam, a ne v lekarite, koito se trepqt da pomagat na horata. Skoro vreme barza pomosht ne samo shte se zabavq, ami izobshto nqma da q ima.
103
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
113 ей оли , ти не разбра ли че са си били българи а не *** , не ознаваш ли българи по бетер от *** , пълно е с *** около нас
102
2
 
43
 
! Отговори
Yordan преди 11 години
Слаби закони в държавата!!!! Как таке ще посегнат да бият лекарския екип? Белене им е малко! Не може това да продължава, демокрацията ни се *** в слободия!
101
18
 
16
 
! Отговори
Къде са американците преди 11 години
Пак циг*нски тормоз,а наглите американци не спират да обясняват,колко са притеснени за насилието срещу милите роми у нас,наскоро дори доклад писаха за това.
100
2
 
31
 
! Отговори
Вълк Единак преди 11 години
Ето до къде ни доведе либерализма ,чалга , наркомани, пияници и никакъв ред и дисциплина ,
99
5
 
6
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Това което си сложил за аватар доказва че си ***. Ти който се пишеш за ястреб, казва ми го турчин от газиантеп
98
8
 
6
 
! Отговори
До перушинестото преди 11 години
Кадъните поркат повече, а ти си станал днес с д/пето нагоре и понеже няма с кого да се караш у вас, пишеш щуротии по форумите.
97
10
 
4
 
! Отговори
поредната пъртенка преди 11 години
няма как момиче да изпие 2 литра марков спирт , още на 1 промил ще повръща и припадне , повръщането е естествена реакция на организма , другия път на лека дрога , дизепамче или други хапчета за тийн .
96
2
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 11 години
До of 97какви 72 часа ? съобщиха, че вече са освободени......