Нападнатият лекарски екип бил на адрес 5 минути след сигнала

Пациентката била 15-годишна с 4.32 промила в кръвта
25 май 2013 17:10,
206
Нападнатият лекарски екип бил на адрес 5 минути след сигнала
Снимка: архив Булфото

Спешният екип, пребит снощи в Овча Купел, е бил на адреса пет минути след подаването на сигнала, обясни зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.
По-рано днес стана ясно, че шестима души – петима мъже и една жена, са нападнали спешен екип, който се отзовал на сигнал за препила малолетна.

Днес, четири минути след полунощ на телефон 112 е получен сигнал за жена прекалила с алкохол. Справки от център 112, в Център за медицинска помощ /телефон 150/ и от дежурния Медицинския координационен център, показват, че линейката е пристигнала за пет минути на адрес ул."Босилек" 1 в Овча купел., разказа зам.-министърът.

Още по темата

По негови думи "посрещачите" свалят от линейката екипа и шофьора и ги пребиват. Това е станало преди екипът да стигне до момичето, което е било с 4.32 промила алкохол. Количеството алкохол в кръвта е установено в болничното заведение.

"Това не са нападатели, а терористи", заяви няколко пъти Ненков. Тези "светли личности и блестящи умове", които оставят 15-годишно момиче, да се напие до безсъзнание, нападат екипа още преди да му помогне. По-късно алкохолната проба показва, че момичето се е напило до степен, пробата й да покаже 4,32 промила алкохол, каза още той.

По негови думи парламентът трябва да довърши промените в Наказателния кодекс, така че нападатели над екипи на "Бърза помощ" да получават тежки наказания.  По думите му мярката с промени в НК ще даде задължително резултат. Тези хора сега вероятно ще получат малки присъди, смята Ненков. Той предлага в линейките да има паникбутон за бърза връзка с полицията.

Нападнатите и пребити медици са добре. Пияното момиче също е добре. В София трябва да има 30 екипи с по шест лекари, сестри и шофьори. Сега работят между 15 и 17 екипа, каза Ивелина Георгиева, директор на Дирекция "Медицински дейности" в Министерството. Хората от Бърза помощ работят за малко пари и без признание.

Никой не награди екипите на Бърза помощ след случая в село Бисер, добави тя. Сега вместо линейки и апаратура, ще се наложи да купуваме паникбутони, каза Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
13
 
19
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 101 - Това само доказва, че дори ц 500 годишна специализация не може да це промени характера на едно оскотяло племе! Мат'рялът е лош, за нищо не става!
94
2
 
6
 
! Отговори
до 102Стига глупости преди 10 години
Прекалявате с непотвърдени изказвания и тази ваша ненаказана безотговорност доведе до тези изстъпления........Ето и админа не цензурира такъв тип клевети?!? Ще се сетите за пропусната възможност ,когато и журналистите минете под този знаменател!
93
10
 
2
 
! Отговори
системата функционир преди 10 години
В 'белите страни" системата функционира и не те гледат в ръцете!!!
92
3
 
20
 
! Отговори
ППП преди 10 години
До Защов другите страни лекари не ходят по адреси, това е лукс...има парамедици ;-)
91
3
 
18
 
! Отговори
of 97 преди 10 години
защото хората в "белите страни" имат разум .А ако така продължава със 72 часа арест само на извършителите ,скоро няма да има кого да биете ,но и от един апандесит ще се умираХора мислете!
90
31
 
7
 
! Отговори
Мафията преди 10 години
Мафията с белите престилки, те гледа в ръцете и ако не дадеш веднага си заминал!
89
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Перушинестият коментатор да не забравя при кого сме специализирали почти 500 г.
88
4
 
31
 
! Отговори
Решение на проблема преди 10 години
Побойниците - с присъди от по 20 год.принудителен труд при строг режим, без право на обжалване.Преди да влязат в пандела,всеки един от тях да бъде "съветван" как да се държи занапред, а "съветниците" да се подберат сред най-яките старшини и да се оборудват с по-яки бичове и с подковани ботуши.Алкохолизираната пациентка няма професия,затова - от болницата, направо на магистралата, под надзора на някой по-строг сводник.Докато изобщо става за нещо, да заработва за обезщетение на пребитите лекари.
87
8
 
33
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Бантустанска идилия! 15 годишна пикла, поркана като ***! А това е само един случай, отразил се по медиите. Иначе, големите градове особено, гъмжат от такива малолетни ***, поркащи като руски казаци! Деградирано общество без бъдеще стана това бантустанско племе!
86
2
 
17
 
! Отговори
D преди 10 години
безобразие....в най-скоро време няма да има дори кой да кара линейките....Респект към хората работещи при тези условия!
85
6
 
8
 
! Отговори
Защо преди 10 години
Защо, не бият лекарите и екипите в "белите страни"???
84
5
 
2
 
! Отговори
varg преди 10 години
До ER_DrЗаминавай и ти ве да те няма за кога седиш тука *** долен.
83
6
 
1
 
! Отговори
До91 преди 10 години
" тук е пълно с ***" Да и ти си един от тях!!!!!!!!!!
82
11
 
2
 
! Отговори
супер Пуйку преди 10 години
Жена да бие лекари е почти невероятно ,ще е интересно да се чуят всички версии.На мен ми прилича,като да търсиш някого много и да ти падне на плесниците случайно
81
3
 
31
 
! Отговори
коко преди 10 години
Да се линчуват тези нагли пияни ***!!!
80
3
 
29
 
! Отговори
коко преди 10 години
Биячите дали са платили поне един лев здравни осигуровки???И няма ли кой да им начупи празните тикви?То държавата отдавна вече гледа сеир,а раята е разделена на нашите и вашите...
79
10
 
5
 
! Отговори
Жо до № 87- 123456 преди 10 години
СЪГЛАСЕН СЪМ с теб и съм написал в пост 84 "За да пристигне линейката за 5 минути до този адрес, трябва да е била някъде наблизо в квартала, а такова нещо зам-министърът не съобщава". Никъде в многобройните статии и коментари, които изчетох за този случай не се споменава, че линейката случайно се е намирала наблизо.
78
2
 
11
 
! Отговори
123456 преди 10 години
До ЖоНе е задължително линейката да тръгва от Сточна гара. Може да е била наблизо за друг случай.
77
4
 
41
 
! Отговори
Дъжд преди 10 години
Първо напоркали до безсъзнание кухата пръчка, после и пръснали пърдялника и викнали линейка гадовете, за да оправят докторите золумите им. После взели, че набили и хората, които дошли да им спасяват оаканите ануси!!! Трябва тия *** да бъдат изкарани голи на площада и всички да им шибнат по пет пръчки на голо!После да ги вкарат в пандиза и там *** да им сцепят филиите за наказание!
76
5
 
33
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Ах, пак ли прочутата улица Босилек- кой ли в Овча Купел не я знае; и не смее да мине по нея вечер.....Вместо да са благодарни че ги настаниха там директно от катуна насред полето, те бият лекари.Май ще стана расист вече.....