Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!

"Нечовешко е хората да палят цигара навън на минус 10 градуса"
Обновена: 5 юни 2013 20:13 | 5 юни 2013 20:11,
252
Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!
Снимка: архив, Reuters

Външният ни министър Кристиан Вигенин извади революционна идея за законови промени, които да облекчат забраната за пушене на закрито.

"Гледам дебата за тютюнопушенето по БНТ (вчерашният "Референдум" бистреше пушенето в баровете – бел.ред). Аз съм против вдигането на забраната. Но като разумен компромис предлагам да се разреши пушенето в отделни помещения от 1-ви ноември до 1-ви март - все пак е нечовешко хората да пушат навън на минус 10 градуса", написа Вигенин в страницата си в социалната мрежа.

Снощи в яростен спор по държавната ни медия уж непримирими партийни врагове се разделиха на пушачи и непушачи.

Още по темата

Бившата шефка на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова настоя забраната да остане, тъй като това е европейското бъдеще на България.

Деница Сачева от гражданската инициатива "България без дим" я подкрепи, че забраната на пушенето на закрито не бива да бъде отменяна, но пък се съгласи с аргументите на представителите на рестораньорския и хотелиерски бизнес, че законът не се спазва поголовно от заведения и барове.

Точка на спора им сложи професор Станислав Станилов  от "Атака", който обяви, че в крайна сметка всичко ще бъде решено от депутатите, които в този казус ще гласуват не по партийна повеля, а в качеството си на пушачи и непушачи.

Дали "компромисът" на Вигенин ще стане факт предстои да научим в близките дни.

Два законопроекта, подготвени от БСП и "Атака", отлежават за разглеждане в НС. Те предвиждат отново да се пуши в нощните заведения. За ресторанти и кафенета пък регламентът ще е както преди - със зали за пушачи.

Предвиждат се обаче завишени глоби за собственици, които не спазват ограничениетна или допускат вътре в баровете деца - до 20 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
под нашия апартамент има *** кръчма,винаги се пуши,деноношно,никакви забрани,щом си отворим терасите отдолу смрад,,СЕВЛИЕВО ,СРЕЩУ ГРАДСКИЯ ПАРК,СОБСТВЕНОСТ НА ПЛАМЕН МАРКОВ
129
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вигенин, като ти се пуши на топло - *** на топло.
128
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее свободата, да живее пафкането! Долу талибаните от българските кръчми! Кръчмата е кръчма, щото се порка и се пафка, в болницата не щем да пушим!
127
4
 
49
 
! Отговори
DA be DA преди 11 години
Значи през зимата пушачите да са на закрито, а ние-хората да стои навън и да не смеем да влезем вътре, а през лятото те да се кефят на открито (на нас ще казват, нали не пушиш, защо заемаш място на открито) и да заемат всички маси, а ние (да, хората, защото пушачите не са пълноценни) да се свираме вътре.Акъл бе!
126
2
 
42
 
! Отговори
Smaiki преди 11 години
С цигарите навън, не искам ме тровят, мама им комунисти, да си пушат у тях, като им е студено, цял свят прав, ние пак наопако
125
2
 
41
 
! Отговори
Без компромис преди 11 години
Не може да се иска толерантност към нещо което е зло , вредно, опасно - тютюнопушенето , за сметка за здравето на невинните, чистите хора, непушачите. Кой би толерирал , подкрепил някой да му причинява зло?
124
3
 
62
 
! Отговори
psn преди 11 години
Аз съм заклет пушач и ми е неприятно да пуша на студа. Но в същото време през зимата не пуша и у дома, излизам на студа на терасата. Готова съм да се съглася с този дискомфорт, тъй като смятам, че реалният качествен ефект от забраната ще се усети в бъдеще. Възпитавайки култура на непушене на държавно ниво, създаваме основна предпоставка да намалим броя на пушачите в бъдещите поколения. Това е държавническо мислене! А не компромисите в полза на рева на ресторантьорския бранш!
123
2
 
24
 
! Отговори
анти преди 11 години
*** защо не си гледа външно че да не му стане вътрешно,имам чувството че не си е пил всичките хапчета защото освен червени има и сини и розови и зелени хапченцаааа???? що ми се струва че горкият *** не знае колко време ще бъде на поста сииии ??? така че да си пази билетчетата от самолета, следващото правителство за КОЛЕДА ще му ги проверяват и да гледа сегашното правителството как се подава молба за сваляне на имунитета защото ЗНАЕШ ЛИ???
122
0
 
6
 
! Отговори
Патиланец преди 11 години
До darcasС риск да увелича параноята ти...и обущарското лоби ше намаже покрай ходенето на кръчма все пак и обувки се търкат...
121
2
 
16
 
! Отговори
Без компромис преди 11 години
Всяко нещо каквото и да е то, има хора които го одобряват, подкрепят и обратно, които го оспорват, отричат.Конкретно с темата за пушенето в заведенията , много повече са фактите, аргументите, сведенията , че забраната не трябва да пада! Не може да се прави компромис със здравето на хората. Пушачите имат право на избор , но само на регламентирани места. Заведенията не са сред тези места.
120
1
 
6
 
! Отговори
Патиланец преди 11 години
До КОШМАРАЗдрасти! Виждам пак си пропуснал да си пивнеш хаповете...нищо, позитивното е, че ще е бая забавно с теб наоколо. :)))
119
2
 
3
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Зимата щом мръзнеш да идеш до кръчмата, ще мръзнеш и да пушиш. А пък така и фармацевтичното лоби ще намаже от продажба на лекарства
118
2
 
11
 
! Отговори
Патиланец преди 11 години
До ЛъчоАз къде на майтап, къде сериозно почнах се оглеждам за легална емиграция. Аз, жената, 2 момчета и щерката = минус 5 чиляка с които партията "столетница" да си прави *** в бъдеще. :))))
117
1
 
9
 
! Отговори
Losho преди 11 години
Maleeee prost narod... Tozi e za AnagolaGospod gleda!
116
0
 
0
 
! Отговори
Мадуро преди 11 години
До Mnogo_madar_starecмадурски думи!
115
4
 
18
 
! Отговори
ЛОШО НАЧАЛО преди 11 години
ТОКУ ЩО РАЗБРАХ ЧЕ ТОВА НЕЖНО МОМЧЕНЦЕ, Е ЗАЯВИЛО ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧЕ ХИЗБУЛА НЯМА НИЩО ОБЩО С АТЕНТАТА В БУРГАС !!!! ВЪПРЕКИ ЧЕ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ АНТИТЕРОРИСТИЧНИ СЛУЖБИ ПРЕДПОЛАГАТ ЧЕ ИМЕННО ЛИВАНСКАТА ГРУПИРОВКА СТОИ ЗАД АТЕНТАТА. ПО ТОЗИ НАЧИН ЗЛЕПОСТАВЯ И БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ. А КОЛКОТО ДО ПУШЕНЕТО, В КАМЧАТКА ПУШАТ НА ВЪН ПРИ МИНУС 40-50 ГРАДУСА. ЛИЧНО АЗ СЪМ ПУШАЧ И ЩА НЕ ЩА ПУША НА -10 ГРАДУСА И ДАЖЕ Е ПО ПРИЯТНО.
114
1
 
4
 
! Отговори
Mnogo_madar_starec преди 11 години
Хора послушайте мадурите ми думи! С годините мадурите увисват и стигат до 60% от нормалното си състояние.
113
2
 
9
 
! Отговори
грам преди 11 години
В следващият парламент да не влизат комунисти,турци,пушачи,*** със картончета от дс,със руски имена и фамилии и *** от кариеристи.Когато бях дете и кажеха за някого че е иванкин или невенин беше срам за цялата рода,защото не се знаеше кой е бащата,а майката на детето живееше в срам цял живот,а сега е като дрес код???Забрави да Ви споделя,че днес в градската баня някой каза че бесипето много ги било яд,че внукът на пеко таков не влязъл в парламента ама хайде не се нажалявайте..........
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това правителство може би ще направи и едно много хубаво нещо - ще сплоти българите и ще вдигне избирателната активност драстично на следващите избори....дано да са по-скоро.
111
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забраната за пушене на обществени места да остане!!! Аз съм пушач, но когато ми се пуши, излизам навън или не излизам, ако е студено.Тъкмо хората свикнаха с това и сега ново двайсе. Никъде в цивилизования свят не се пуши на закрито.