Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!

"Нечовешко е хората да палят цигара навън на минус 10 градуса"
Обновена: 5 юни 2013 20:13 | 5 юни 2013 20:11,
252
Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!
Снимка: архив, Reuters

Външният ни министър Кристиан Вигенин извади революционна идея за законови промени, които да облекчат забраната за пушене на закрито.

"Гледам дебата за тютюнопушенето по БНТ (вчерашният "Референдум" бистреше пушенето в баровете – бел.ред). Аз съм против вдигането на забраната. Но като разумен компромис предлагам да се разреши пушенето в отделни помещения от 1-ви ноември до 1-ви март - все пак е нечовешко хората да пушат навън на минус 10 градуса", написа Вигенин в страницата си в социалната мрежа.

Снощи в яростен спор по държавната ни медия уж непримирими партийни врагове се разделиха на пушачи и непушачи.

Още по темата

Бившата шефка на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова настоя забраната да остане, тъй като това е европейското бъдеще на България.

Деница Сачева от гражданската инициатива "България без дим" я подкрепи, че забраната на пушенето на закрито не бива да бъде отменяна, но пък се съгласи с аргументите на представителите на рестораньорския и хотелиерски бизнес, че законът не се спазва поголовно от заведения и барове.

Точка на спора им сложи професор Станислав Станилов  от "Атака", който обяви, че в крайна сметка всичко ще бъде решено от депутатите, които в този казус ще гласуват не по партийна повеля, а в качеството си на пушачи и непушачи.

Дали "компромисът" на Вигенин ще стане факт предстои да научим в близките дни.

Два законопроекта, подготвени от БСП и "Атака", отлежават за разглеждане в НС. Те предвиждат отново да се пуши в нощните заведения. За ресторанти и кафенета пък регламентът ще е както преди - със зали за пушачи.

Предвиждат се обаче завишени глоби за собственици, които не спазват ограничениетна или допускат вътре в баровете деца - до 20 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
21
 
! Отговори
men преди 10 години
Как в чужбина могат, че и на повече от -10, а тук не..?
149
2
 
18
 
! Отговори
s преди 10 години
егати простотиите!
148
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето това е външен министър от класа. Първата му грижа е да одими България по всички кюшета и да отврати и отблъсне туристите, които идват в "свободна от дим" страна. Абе тоя освидетелстван ли е? Въобще "кабинетът" е с оценка слаб 2+. Плюсът е, че се крепи някакси по столовете. Работата му обаче е чисто 2. Толкова си може, така че никой отникъде няма други очаквания.
147
5
 
30
 
! Отговори
До 157 - !! преди 10 години
Господите това да пушите или не и на каква температура си го избирате ВИЕ и само ВИЕ. Но не правете избора и на ОКОЛНИТЕ дали да ви дишат дима! Освен това темепературите в България не са толкова често под -10, вече има направени полузакрити места където е позволено пушенето така, че не сте чак за оплакване, дори и отопление слагат хората само и само да стоите по заведенията. А вместо това да вземете и да работите ще по-добре за всички вместо да пълните заведенията.
146
2
 
11
 
! Отговори
Nobody преди 10 години
Еха, ама пуснете нещо за тутуня и айде 15 страници коментари... Ще речеш, че на тая държава само пустите пушачи са й проблема, всичко останало е да й завидиш направо.
145
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С празни,бетонни КРАТУНИ ,не се излиза на глава...Целия ресторантьорски бизнес е техен,така,че е нормално да са на негова страна...
144
15
 
8
 
! Отговори
!! преди 10 години
Няма угодия за непушачите... Да пушим навън - ОК. Ще им струваме повече, заради (в последствие) влошеното здраве - ОК. Ама че ни хваща грип като пушим на -10, пак харчим от хазната... Да не си пушач в наше време :)
143
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам чувството, че ни управляват ***! Всеки ден някой от новоизбраното правителство сътвори някой бисер. Лошото е, че не им се пишат оценки по литература а от това зависят животите на много хора в мястото наречено държавата България. Тъкмо хората свикнаха с забраната и тук там наистина се спазва и сега давай да я сменяме. Вие като казвахте че ще правите обратното на правителството на ГЕРБ едва ли някой си е мислил че е толкова буквално. Не пипайте забраната!
142
2
 
17
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Пак по български - една крачка напред, после- много крачки назад.Да си пушат вкъщи при децата си и да похарчат парите си за цигари, а не за книги и курорти.Това пушене се превърна в крайъгълен камък на държавната политика ! А има толкова по-важни проблеми. И еднствено разрешеното пушене на обществени места у нас е белег за демокрация, блазе ни ! Зависимостта на пушачите не е по-невинна от тази на зависимите от леката дрога.
141
4
 
15
 
! Отговори
юнака преди 10 години
направете ги цигарите 10 лв най евтините
140
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам що за племе сме, обаче сме единствено по рода си. Бил съм в заведения в чужбина, които се намират на главни улици, и ВИНАГИ има отделения за пушачи И за непушачи. При положение, че тук НЯМА такова нещо, е неправилно да караш едните да се съобразяват с другите и да мръзнат на студа. Били се тровели! Ами тогава спрете да карате коли бе, аз си ползвам велосипед и не искам да ми минавате по 1 човек в кола и да ме тровите, нали сте много загрижени за здравето си?
139
3
 
20
 
! Отговори
А децата ни?!? преди 10 години
Абе нали децата ни ще се научат да пушат по този начин още по-лесно! Помислете за тях... Скапана държава...Защо още се мъча тък се чудя...
138
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не са управници, а криминална сбирщина. Така ще е докато няма възмездие, а то се раздава от потърпевшите. Само хора с достойнство могат да защитят правата си. Овчата сбирщина я стрижат и доят докато трябва да я заколят.
137
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе то е нечовешко и да умреш от рак като пасивен пушач, ама се случва...според мен да умреш си е по-голямо прецакване, отколкото да стоиш на студа 5 мин.. но те комунистите ги разбират по-добре тези работи...
136
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOVA SA NASHITE UPRAVNICI...I NIE SME EVROPEYSKA DURJAVA,,,CELIA CIVILIZOVAN SVYAT ORGANI4AVA PUSHENETO. ..A TE ISKAT DA GO VAVEJDAT OTNOVO...TOVA SA NASHITE UPRAVNICI...SRAM !!!OH MY GOD, PLEASE SAVE BULGARIA !
135
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименi inspektori da izvikash bate vse taia parata vurti vsichko nie obiknovennite hora samo go iadem
134
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тос вигенин горе долу ми беши симпатичен но вечи край и с негу ДОЛУ ЧЕРВЕНИТЕ,МИРИЗЛИВИ БАБИЧКИ С ФАСОВЕ В ЖЪЛТИТЕ СИ ЗЛОБНИ УСТИ,ДОЛУ!
133
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук се създава впечатлението, че непушач = ***, ретрограден, зъл, ограничен и истерясал вегетарианец-импотент. Абе хора, никой пушач не иска да контактува с подобни типажи, живуркайте си здравословно! Просто ние ще имаме нашите кръчми, вие - вашите! Къде ви е проблема, по-добре си вижте празните джобове след патетичното царуване на Тиквата!
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ok niama problem da vidish che i az sum chovek na -10 narkomana moje da me trovi i men i sebe si da trovi niama problem pich
131
4
 
27
 
! Отговори
един преди 10 години
Единствената държава сме която не признава нищо.И още 100 г няма да се оправим.Олигарсите си купиха парламен и се започна .