Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
16
 
! Отговори
Frank Zappa преди 10 години
Проблема е, че простащината и наглостта могат да се противопоставят на интелигентността само с НАСИЛИЕ!За съжаление това ще би била една тъжна развръзка...
39
3
 
14
 
! Отговори
нико111 преди 10 години
Да се направи нова партия на протестиращите, хората които уважават и зачитат всички!Толкова е просто и лесно, трябва повече последователи и ентусиазъм! Нова партия която ще бъде от нов тип, не социалистическо-популистка,нито националистическа.Партия в Центъра, на повечето хора, на справедливо и честно разпределение на благата, на война с корупцията!Партия която да е отговорна към всички български граждани, и която няма да търпи никой да е над закона!Партия България, на младите хора, на бъдещето на държавата!.........................................................................
38
3
 
26
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До Frank Zappa - Имам усещането, че БСП и ДПС не могат да разберат в какво се забъркаха...Но едва ли са толкова глупави! - Напротив, те са представители на най-глупавата и арогантна част на обществото. Българският Народ има поговорка: - "Дават ли ти - яж. Гонят ли те - беж".
37
2
 
24
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
За националните предатели Централен Софийски или Централни Софийски. НА НАС НИ ПИСНА ПОВЕЧЕ СМЕ И ОТ ПОЛИЦИЯТА И ОТ АРМИЯТА. ПРИЗАОВАВАМ ПОЛИЦАИТЕ КОЙТО ПРОСТО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА, ДА СПРАТ ДА Я ВЪРШАТ И ДА ДОЙДАТ ОТ ДРУГАТА СТРАНА, ВЪВ ВАШ ИНТЕРЕС Е.
36
21
 
14
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Бай *** от ХанойСлед тези разкрития дали пишман президентчето ще си подаде оставката ЕДВА ЛИ !Цецо ще му тропне със крак а Бойко ще се провикне дръж и мижътурката ще започне дискусия за политическите отговорности ... Без да му пука че е избран със манипулация на вота...
35
0
 
38
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Няма да забравя управлението на Царя, когато Еди сугарев пусна във В."Седем" секретна стенограам на министър Калчев с Черепа Божков, разговор за една площадак която черепа исакше да придобие на безценица и тъй като бе инвестирал няколкостотин милион в НДСВ и личон бе предложил калчев за министър оня се бе насрал. " да шефе....разибира се шефе...както кажеш шефе".... Ако още си мислиет, че България се управлява от партиите в паралмената- грешите, тя ес управлява от невидими олигарси.
34
2
 
46
 
! Отговори
5 преди 10 години
Тия още не могат да схванат, че хората са подивели от безобразията, търпени с години. Още не могат да осъзнаят, че каквото беше, беше!!!
33
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който не иска да се бори за България да си ходи в Анадола! Писна ми от безразлични "българи"! 18:30 пред МС!
32
32
 
12
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Защо никой не поставя реални искания, които парламентът да гласува???Защо? кой печели от една гола оставка???? Вижте седемте точки които Слави предложи вчера, да се направи група в фейсбук и да се обсъди!!!!!!!!!!!!
31
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако правителството остане протестите ще се утроят
30
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво искат тези хора всеки месец избори ли ?
29
23
 
10
 
! Отговори
трол преди 10 години
До Киро/Spiro кофражистаСпри се бе ***... Не мога да разбера тези от ГЕРБ по какъв метод си подбират ТРОЛОВЕТЕ ??? Мисля че критерия е да са на по ниско интелектуално ниво от Вожда Винету Банкянски :)) До сег искрено се съмнявах че има подобни индивиди но от ГЕРБ винаги могат да те изненадат :(
28
3
 
23
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До ForgetMeNot - Абе незабравко, кой досега толкова ясно и категрично е показвал арогантно в лицето на ВСИЧКИ, че се управлява в името на ОЛИГАРСИТЕ и те нареждат по постовете на държавата отявлени *** с откраднати от нас пари. *** от Раднево, които зщитиха Олигархическото прасе даже не му знаеха името, защото са купени за едно ядене.
27
5
 
14
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
истината е че и четирите партии в пармента са само фигуранти. те се управляват от олигархичните кръгове н КТБ и ***, както Кунева се управлява от Иво Прокопиев.. тези хора са дали МНОГО пари и са истинските господари на България, затоав сега на партиите им е трудон да дадат заден.
26
5
 
32
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Трябва да се протестира против "Атака", които влязоха с купените гласове. *** и бедните хора, които няма какво да ядат се продадоха на Волен Сидеров за 100 лв, за да гласуват за "Атака" и 50-100 лв на всеки протест в подкрепа на "Атака". Това са ***, ако на Сидеров не му е ясно, и той е *** !!!
25
3
 
11
 
! Отговори
neanonimen преди 10 години
До тук няма бъдеще 25Марш провокатор! Айде Терминал 2 или автобуса към Азия!
24
18
 
4
 
! Отговори
Eur0tica преди 10 години
До Анонимен 11И кой точно ще го вкара в затвора? Цацаров ??? Че нали той е човек на Пеевски !!! Защо ли не разсъждавате като пишете??? Не разбрахте ли ,че ДПС и Герб са комбина !!! И аз съм гласувал за ДПС не го крия , но как да кажеш на черното бяло ....
23
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали си знаете за днес! 18:30 пред МС!
22
31
 
14
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Росен Плевнелиев притежава огромни суми в офшорни сметки в Кипър. Това стана ясно късно снощи след като бяха публикувани факсимилета от документи, включително и личният му паспорт. Факсимилетата са публикувани и от варненския разследващ сайт Афера. Тази сутрин няколко български новинарски телевизии разпространиха новината.
21
12
 
12
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Абе ще кажа както казваха герберите НЯМА АЛТЕРНАТИВА НА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ !!!