Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
47
 
! Отговори
ТОВА Е ! преди 10 години
Не е проблема Пеевски. Не е проблема в беднотията и цените - и с това сме свикнали. Проблема е, че българският народ бе публично третиран като рая, като ***, като дас. Хората, които работят и на практика издържат цялата държавна администрация, социална и пенсионна система и МВР/ДАНС бяха унижени. Унижени, публично и грубо. Подиграни, незачетени, игнорирани, подценени..предадени!!! Да, предадени, в собствената си страна, от собствените си избраници. Аз друга родина НЯМАМ и ще се боря. Това е.
59
18
 
14
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
до 65- да не мислиш, че някой ти повярва. ГЕРБ за един ден организираха автобуси и ви дадоха по 60 лв на калпак. Я ходи се застреляй, миризлива гад. Долу всички партии, които са в момента в парламента.
58
4
 
28
 
! Отговори
azdeaz преди 10 години
Пеевски реве на рамото на майка си: Мамо, ти ме покани на ДАНСинга, ама ТЕ не ме допуснаха. И сега ми казват, че не мога да се кача и на колата, която ми купи.
57
25
 
7
 
! Отговори
БСП В СЪРЦЕТО преди 10 години
do 54Те си мислят, че ако свалят това правителство, след това ще могат да управляват спокойно.Тогава наистина ще се случи гражданска война, и няма Бойко, Цецо, Багера, тоя и ония...ще стане наистина опасно. Много хора ще искат отмъщение.
56
38
 
16
 
! Отговори
КОЙТО ПЛАЩА преди 10 години
Вчера от Ямбол за София тръгнаха 12 автобуса с около 400 - 500 човека, аз съм един от тях. На всички беше платено по 60 лева. Парите бяха раздавани от Мария Неделева, по нареждане на Георги Славов - кмет на Ямбол и Областен координатор на ГЕРБ . В следващата събота и неделя пак ще бъда в София на протеста, този път заедно с жена ми.
55
5
 
23
 
! Отговори
Писна ми преди 10 години
тука има яко платени анонимници и червени ******. Трябват протести в цялата страна. Не само в София, въпреки че там трябва да са силни и обединени. Аз лично искам всички 4 управляващи партии вън от парламента, начело с Пеевски и Орешарски.
54
27
 
13
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Долу ГЕРБ !!! Вън от Парламента и затвор за Боко Тиквата и верния му слуга Цветанов!!!
53
3
 
20
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Искам да се обърна към коментар 54, как не те е срам, какъв един процент, ти очи и уши нямаш ли, гадна ***!
52
12
 
8
 
! Отговори
трезвомислещи преди 10 години
Какво всички само плщете като папагали повтаряте?Кога трябваше да гласувате се спотайвахте като мишки.Сега оставка, Пеевски виновен,ДПС виновно БСП некадърна АТАКА предатели.А вие кои сте.Шайка разглезени нереализирани некадърници.Нямало работа-работа има само че всики искат само да стоят по заведията и наготово да им се поднся всичко.Напънете си задниците и отидете в таз жега да произведете нещо,оставете правителството да сложи всичко в ред па тогава ще видим. То бай Ганйо никога не е можал да
51
16
 
4
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Богдансамо да те светна лекичко тези промени във ГДБОП се направиха със две цели.. Първата да се спре МИЛИЦИОНЕРСКИЯ РЕКЕТ наложен от Цветанов. И втората да се разкарат продажните МИЛИЦИОНЕРИ всички преназначени ще минат ПОЛИГРАФ !!!!! Има и трета причина скоро да видим осъдена МУТРА ДОНОСНИК !
50
0
 
18
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
50% не гласуваха!!!Ако тези 50% бяха гласували, нещата нямаше да са такива каквито са сега. Ние българите все гледаме да е по-трудният начин. Пасивността е пагубна за обществото. В древна Елада да не участваш в политическия живот се е наказвало с най-строгото наказания- не смърт, а изселване. Да те изселят от родината, да останеш без родина е било най-тежкото наказание за един човек......
49
8
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Така като чета ми става ясно, че големия, огромния проблем на България е Пеевски. щото си имах една моя теория, че големия проблем на България е простащината, ама явно съм грешал...Пеевски е. Сигурен съм, че като го махнат от парламента животът ни ще се подобри драстично.
48
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 10 години
Велико народно събрание, промяна или нова конституция, която гарантира силна и НЕЗАВИСИМА съдебна власт. Погледнете я сега - ВСС мнозинството са политически назначениия, Конституционния съд също.Там е заровено кучето - зависимата съдебна система е един евнух в момемта. Законите ни умишлено се пишат калпави и са си мъртво родени. Няма ли силна съдебна власт, няма справедливост и обществото започва да се разлага
47
3
 
1
 
! Отговори
... преди 10 години
49...tochno ti li ne si platen? Ai molqti se...
46
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕДИ МЕСЕЦ ИМАШЕ ИЗБОРИ- КАКВО ИСКА ТОЗИ 1% ОТ СОФИЯНЦИ- МАЛЦИНСТВОТО ДА УПРАВЛЯВА МНОЗИНСТВОТО ? ИЛИ ТОВА ИСКА КОСТОВ И БОЙКО ??????????????Е , НЯМА ДА СТАНЕ- АКО ТРЯБВА И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ЩЕ СЕ СЛУЧИ, НО НЕ МОЖЕ ТЕЗИ, НА КОИТО ГЛАСОВЕТЕ СА ОТИШЛИ ЗА МАЛКИ ПАРТИИ, НЕВЛЯЗЛИ В ПАРЛАМЕНТА, ДА ЗАЧЕРКВАТ ВОТА НА ТЕЗИ, КОИТО СА ГЛАСУВАЛБИ ЗА ПАРТИИ, ВЛЕЗЛИ В ПАРЛАМЕНТА. НИЕ СМЕ ПОВЕЧЕ. И , АКО ТРЯБВА ДА СИ ЗАЩИТЯ МОЕТО ПРАВО- И НА ВОЙНА БИХ ОТИШЛА ! КВИ СТЕ ВИЕ, ПРОТЕСТИРАЩИ,КОЙ ВИ ДАВА САМОЧУВСТВИЕ
45
6
 
16
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Вече е ясно кой даде "анонимната" информация на съсела за "подслушванията на ЦЦ" - бъдещия шеф на ДАНС,заради който махнаха Флоров и промениха закона бързо и потайно от всички,за да не му пречи още преди "фалшифицираните избори"..всички да се махат,червеното блато се разсмърдя яко а Цацаров не се самосезира ясно защо!
44
6
 
15
 
! Отговори
Е и? преди 10 години
Интересно ми е защо се заблуждават хората, че с една оставка всичко ще се нареди?Нищо няма да се промени, ще си иде тоя, ще дойде баджанака му, е и? Не по врат, а по шия.Докато не се отрежат главите на тези, които "карат влака"... влак ще има и ще има кой да го кара. А това, че името му е друго... все-тая. И че бил син, зелен или бенбен... голям прас.Както казваше дядо ми едно време... Власт с кръв се взима и с кръв се дава... Уви, прав е бил.
43
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако дебелият остане в парламента,ще стане страшно! Тези алчни старчета така са се самозабравили,че отказват да приемат мнението на народа.С това безотговорно поведение може да взривят страната.
42
1
 
15
 
! Отговори
Други срещи преди 10 години
Едно време в 18.30 ч се правеха срещи с гаджета. Ама, днешните жени като се дърпат и не дават секс вече, в 18.30 ч се правят други срещи вече...
41
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гордея се с предците ми,които живяха,бориха се и умряха за България! Сега и аз излизам на протестите и се боря за България! Не съм платен провокатор или някакви такива безумни слухове,които се пускат насам-натам! Там съм само от любов към Родината,както и всички други протестиращи,горди българи! И днес - 18:30 пред МС!

Спонсорирани публикации