Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
18
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Интересно на каква точно част от българския народ е народен представител Пеевски ?!?!
119
3
 
9
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
Какво е "мръсотиЙ" ? Някакъв елемент ли е. човек ли е ?
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам! Всички вие, които пишете тук, споделяте мнение или просто държите да покажете колко богат речник имате? Не може ли простичко да кажете какво мислите, без да подправяте речта си с мръсотий.
117
3
 
16
 
! Отговори
onzi преди 10 години
Абе доган върти нещата, разберете го!
116
17
 
12
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
Нека българоубийеците от герб се върнат на власт.Тогава ние умните и интелегентни Българи ще изгоним всички гербери и техните гъзоблизци със камъни.Само простаци подкрепят простака като тях бойкко медотиев борисов останалите умни българи ще гласуват против престъпната пасмина на герб
115
17
 
11
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
Нека българоубийеците от герб се върнат на власт.Тогава ние умните и интелегентни Българи ще изгоним всички герберасти и техните гъзоблизци със камъни
114
3
 
23
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
Бареков, БАРЕКОВ какво казва ? Аз само на него вярвам !
113
0
 
12
 
! Отговори
ВЪН!!! преди 10 години
ВЪН БЕ МЕРЗАВЦИ!!!
112
4
 
36
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Аз, довечера съм пак на протеста пред министерски съвет за сега безплатно (щото съм ***,честен и вярвам в чудеса) Но ако някой много иска да плати , знае къде да ме намери :)Моля ,комунисти и гейове да не преговарят с мен !Мерси предварително.
111
6
 
21
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Тези 4 партии, които са в Парламента, трябва да бъдат забранени със закон. Това е мафията в България - ГЕРБ + БСП + ДПС + АТАКА.
110
15
 
7
 
! Отговори
Го6о преди 10 години
Плевнелиев притежава милиони в офшорни зони stigabe.ком/плевнелиев-притежава-милиони-в-офшорни-зони
109
6
 
27
 
! Отговори
123 преди 10 години
Стана чудесно!Тъкмо се бях притеснил,че мръсотиите на комунистите и партията им взеха да се позабравят и те ни дадоха отново блестящ пример за истинската си същност.А именно -печелене на избори с манипулации,инсинуации,активни мероприятия и купуване на гласове,след което - грандиозно 00сиране.Трудно се отказват от власт и това също е добре.Трябва само още 1 месец да не пускат кокала на властта,докато протестиращите станат 100 000 и пак паднат. Това ще е запомнящ се урок за всички българи,никога
108
4
 
18
 
! Отговори
дсадас преди 10 години
Колко и да се напъват ***, всичко свърши. А и не им се отдава да промиват мозъци, разкрити са! :)
107
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с това герб, това че се протестира срещу червените не значи, че хората искат герб да се върне. Всички трябва да си ходят.
106
9
 
10
 
! Отговори
СТИГА!!!!!!!!!!!!! преди 10 години
СТИГА С ТОЗИ ПЕЕВСКИ И КОЙ НЕ ИСКА ДА ОСТАНЕ В ПАРЛАМЕНТА Б.Б. Ц.Ц. И ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВАТ??? МАЙ СИ ЗНАЯТ НЯКОЙ НЕЩА СТРАХ ГИ Е Б.Б. И Ц.Ц. ПИСНА НИ ОТ ПРОТЕСТИ СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ ПО ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ СЕ ПОСКРИХА МОЖЕ БИ РАЗБРАХА ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА РАБОТИ ИНАЧЕ ЗАТЪВАМЕ А В СОФИ "ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ" СЪБРАЛИ ДЕЦАТА ДА СТЕ ГЛАСУВАЛИ КОГАТО ТРЯБВА НА 12 МАЙ КАКВО СТЕ ХУКНАЛИ СЕГА
105
8
 
3
 
! Отговори
aass преди 10 години
Плевнелиев притежава милиони в офшорни зони stigabe/плевнелиев-притежава-милиони-в-офшорни-зони
104
1
 
0
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
искаме промяна, обаче тия от, които
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NARODA ISKA PROMQNA,ZA PO DOBRA BYLGARIQ
102
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега, колко и да се напъват ***, свърши. Даде им се шанс, и се видя за пореден път, че нормално европейско мислене и БСП са несъвместими понятия. Как пък не им стигна от 50 години мислят за тоя народ, и все сме си най-бедните.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гюро Михайлов първиЕми пред Герб няма протести, защото сега вие се издънихте и е ваш ред да го поемете, затова.