Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
14
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Г-н Местан, със сложен НАРАТИВ червен гол г*з не се прикрива!Животното дилян пеевски е само върха на коалиционния ви айсберг. Между впрочем той е точно емблематичната фигура на вашата заедно със сидеров коалиция!
139
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Waleri Simeonow i Wolen Siderov sa golemi priqteli, imat snimka zaedno kogato Bolen e bil ***.
138
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убедихте ме, че ако кабинета олигарски падне днес, утре слънцето няма да изгрее.
137
1
 
5
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Новият областен управител на Пазарджик Иван Йорданов се срещна с протестиращите, предаде репортер на Радио Фокус"-Пазарджик. Трима от представителите им бяха приети в кабинета на областния управител, за да обяснят какво ги е провокирало да застанат пред сградата на Областната администрация. Александър Сиди от протестиращите каза, че нямат нищо против личността на Йорданов, а причината за протеста им е, че той е назначен от квотата на ДПС. Ние не протестираме срещу вас, а срещу начина, по който е договорено да станете областен управител. В Пазарджик има сериозни проблеми с радикалния ислям и
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай *** от ХанойБраво за Бай ***
135
25
 
9
 
! Отговори
sss преди 10 години
Хората, излезли на улицата, са сбирщина манипулирани човечета, без грам разсъдък. Ако това е една цивилизована държава досега жандармерията да се е намесила и да ги е разхвърляла. Да им дадат по една мотика че да видят тогава. Видели от турците че протестират и те . Видяла жабата че подковават коня и вдигнала крак
134
4
 
4
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Много съм удовлетворен, че всички кметове подкрепиха моя призив да работи заедно за намаляване на административните тежести върху бизнеса. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски, след срещата с Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), предаде репортер на Агенция Фокус. Обещаха да окажат съдействие, в това число да дадат предложения за подобрение на Закона за обществените поръчки, каза той. Разбрахме се да възстановим работата по съвета за децентрализацията, каза той. Предстои да направим важни стъпки в посока на децентрализацията, посочи пре
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а фондове на държава без правителство ще видиш през крив макаронще ти обяснит че не си изпълнил критериите - те ония това чакат да не ти дадат нищодо ги еа и докторите
132
1
 
13
 
! Отговори
Истината за Матриала преди 10 години
Политиците "подценили".................. МУ-ХА-ХА.Нищо не са подценили,просто толкова си могат,горките.Прости та прости каскети.А защо са такива?Ами защото произлизат от НЕКАЧЕСТВЕНА НАЦИЯМатриал 3-то качество, ето това са българите.И ако има един качествен на 10 хиляди то това изключение само потвърждава ПРАВИЛОТО.
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тия "доктори" не се свършихаслужебно правителство ще прави изборен кодекссигурно дипломата ти са я дали срещу зелени знаниядържава от *** управлявана от мошеници
130
0
 
3
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До дъртанянИ НА МЕН msimov НЕПРЕКЪСНАТО МИ ДОКЛАДВА КОМЕНТАРИТЕ И ТЕ ИЗЧЕЗВАТ МИШКААААА
129
5
 
8
 
! Отговори
:) преди 10 години
До msimovда ти е** роднините :) избори ще има дотогава, докато не се постигне консенсус между всички. ти, *** червено, не си съгласен, но хората с мозък го искат
128
7
 
15
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 10 години
146, стига лъгал и плашил гаргите, никой няма да се върже !Нищо лошо няма да стане след като правителството подаде оставка. Нещо повече - дори нищо няма да се промени. Ще дойде служебното правителство - бяха значително по-читави от сегашното. Ще подпишат с ЕС за фондовете, ще се поправи изборния кодекс, и ще има нови избори. Дотогава всичко ще си върви нормално, бюджета е ок, държавата си функционира.Ще се оттървем от измамниците и всичко ще бъде наред !До довечера, на протеста !
127
19
 
10
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Е, Борисов и Цецо пак ще отърват пандизо.Ама и ще трябва да се бръкнат и за двойни командировачни.
126
15
 
7
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Е, Борисов и Цецо пак ще отърват пандизо.Ама и ще трябва да се бръкнат и за двойни командировачни.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gerb i wsitshki ostanali.
124
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
обикновени идиотиако искате нещо е да поискате да отрежат фотоволтаиците и американските централи - тока пада не 5 а 30%а сега от протеста са най-заинтерисувани олигарсите - трябва им беззакониеама народа *** тъъъпсега е момента ако имате капка мозък да искате промени а не сваляне на правитгелството - защото който и да дойде ще ви обясни че държавата е била в безизходно положение и ще духате супата - а олигарсите ще ви се изсмеят
123
8
 
21
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Не само Пеевски няма място в народното събрание, а също и Сидеров. Трябва да има протести, докато не свалят имунитета на Волен Николов Сидеров !!!
122
0
 
23
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Певски да бъде разследван за произхода на парите му. Същото да се направи с Боко, Цоко, СърГей, Гоце, Р.Овч и останалите *** на прехода.
121
3
 
20
 
! Отговори
До msimov преди 10 години
Ти май нищо не разбра. Седи си в къщи, люпи семки пред тв7 и не се занимавай с нормалните хора. Ако ще бомби да хвърлят, ти няма да си мръднеш д-то да излезеш и да си устоиш мнението. Жалък си!!!