Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 60ДА ТЕ СВЕТНАВСИЧКИ ПРОМЕНИ В ДАНС,ПРОКУРАТУРА,МВР СЕ ПРАВЯТ САМО С ЕДНА ЦЕЛ-ДА СЕ УНИЩОЖИ ГЕРБОТДАЛЕЧ СЕ ЗАПОЧНА С ДЯСНАТА РЪКА ЦВЦВ,ЗА ДА СЕ МАХНЕ И ИЗЛЕЗЕ ОТ ИГРАТАИ С ПРОМЕНИТЕ, И КОМПРОМАТИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ УНИЩОЖИ ГЕРБ ,ББ,ЗА ДА НЕ ИМ ПРЕЧИНА КРАДЕНЕТО КАКТО ДОСЕГАСАМО ,ЧЕ Е ДР ВЕК И НИ ПИСНА НЕ ,ЧЕ ББОРИСОВ Е МОЯТА МЕЧТА,НО СЕГА ОСВЕН НЕГО НЕ ВИЖДАМ КОЙ ДР МОЖЕ ДА СЕ ПРЕБОРИ С ТАЯ МАШИНА БСП-ДПС-АТАКА-И ПРОИЗВОДНИТЕ ИМ И ЗА НЕГО НЕ Е ИЗЛЯЗЛО ЗА 1 КОРУПЦИОНЕН ЛЕВ ДА Е ВЗЕЛ
79
3
 
19
 
! Отговори
ivan преди 10 години
До 1Видяхме марионетката какво направи - каквото му наредят! ОСТАВКА! Да ги пометем тези наглеци!
78
17
 
10
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Защо няма протести и пред централата на ГЕРБ? Те са част от същото политическо статукво, и от същото НС, и също са отговорни за избора на Делян Пеевски, и управляваха по мутренски, и същи пълнеха джобовете на тоя и на оня, освен и на себе си. Да не продължавам. Не ми пека за Пеевски, пука ми че трябва да се остави правителството да си свърши работата.
77
4
 
20
 
! Отговори
georgiggg преди 10 години
До БСП В СЪРЦЕТОБСП в сърцето ,а ДПС в дупето
76
17
 
19
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
Стига с този Пеевски. Аз лично протестирам срещу Фидосова. Искаме ли Фидосова да е депутат и да ни представлява интересите?
75
2
 
6
 
! Отговори
,,pipo,, преди 10 години
... AMI PREZIDENTA ?!.
74
4
 
15
 
! Отговори
abfg преди 10 години
До 65Много се радвам, уредил си се! И аз си търся някой да ми плати, че да ида до София на протеста, но не намирам такива хора. Даже всъщност не искам пари, само автобус някой да осигури, но уви, засега не попадам на такова предложение.
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера от Ямбол за София наистина тръгнаха десетина автобуса с младежите от града. Проблема на младите хора от региона около Ямбол е че няма работа и те ходят да работят и учат в големия град. Събота и неделя се връщат у дома и града се оживява - кафенетата се пълнят и цари голямо оживление.
72
26
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 години
До кога? Каквото и да е правителството винаги ще има недоволни. Това ли е начина на управление на една държава? От улични протести! Много повече се иска, за да има промяна! Оставете човека да опита да направи нещо! Май на някои им липсват манифестациите???
71
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква стана тя, решението за назначението на Делян Пеевски взето на тайно съвещание в Италия от мутрата и Доган с посредничеството на Л.Гоцев.Информацията е на Медиапул.БГ
70
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 4г. народа се направи опит да разбие червено-турския модел, като избра ГЕРБ. Получи се и народът разбра, че МОЖЕ да влияе на политиците. С подлата предизборна кампания, политиците се опитаха да върнат стария модел. Със задкулисни назначения, удобни /за тях/закони и икономическо кадруване за влияние. Затова народа е пак на улицата, защото вече знае че МОЖЕ!И всички партии и политици вече трябва да разберат, че предишните времена са отминали и да запомнят, че народа вече МОЖЕ.
69
31
 
7
 
! Отговори
БСП В СЪРЦЕТО преди 10 години
do 74Няма нищо да свалите. Вие защитавате мутри и престъпници. Вие сте обикновенни касапи, типични уродливи национал-фашисти които са търсели винаги един вожд в когото сляпо да вярват о бслужват до смърт. Нямате собствено мнение. Вие сте просто един мегафон на вашият водач.
68
16
 
11
 
! Отговори
ПРОТЕСТИРАЩ преди 10 години
ИЗКАМ СИ ТИКВАТАААААААААААААААААААА.
67
23
 
21
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Никога повече бойковизъм!Свобода или герб!
66
26
 
9
 
! Отговори
Димич преди 10 години
Аз мисля че дадохме урок на правителството. Няма смисъл от повече протестиране. Посланието е ясно. Хората искат резултати, а не Станишев, Бойко Тиквата или някой друг. Нека сега правителството да действа и освен да се грижи за икономиката да вкара на топло Цецо *** и Тиквата заради подлушванията, страха от уволнения на несъгласните и опита за държавен преврат. Ако това се случи хората ще повярват че има възмездие и справедливост.
65
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвратена съм,като чета някои коментари на платени турски и комунистически мекерета! Уж българи,а се продали за дребни парици! Ще ги свалим тези,които ви платиха,въпреки вашите писания,нещастници ***!
64
9
 
28
 
! Отговори
Дани преди 10 години
На мен никой не ми е давал пари, стига с тия глупости, това не минава вече като аргумент.
63
4
 
36
 
! Отговори
висок преди 10 години
До писна миКакви 60 лв, на мен ми дадоха кило злато, един плаж на концесия, три манекенки, и два хотела. Всичко това получих за един ден протести. Довечера пак отивам, обещаха ми два самолета и Мадона за съпруга!! Капиш??? То бива малоумие но някои хора тук чупят ***!
62
28
 
13
 
! Отговори
Аз искам преди 10 години
Аз искам да видя осъдена МУТРАТА Борисoff и Цвинокио до него... Това беше най безотговорното управление за последните 24г...Докато не бъдат осъдени тези двамата държавата няма да се оправи... Те са готови със цената на реки от кръв да се предпазят от арест ТИПИЧНО ЗА КОМУНИСТИ. Може влакове и мадри да започнат да взривяват :)
61
1
 
29
 
! Отговори
. преди 10 години
Ти ги плюеш - те си мислят че вали ...