Всеки ден на това правителство е десетки милиони загуби!

Борисов: Заради неумението да се управлява траншовете към България ще спрат
Обновена: 4 юли 2013 17:36 | 4 юли 2013 13:34, Камелия Цветанова
625
Всеки ден на това правителство е десетки милиони загуби!
Всеки ден на власт на това правителство е загуба на милиони, смята Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

„Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби“, коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред „Фокус“ във връзка с информациите за предвиденото намаление с половин милиард евро на средствата за България по Програмата за селските райони в следващия програмен период.

„На Европейския съвет аз защитих за България 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители. Те много се радваха на това, защото това са пет милиарда лева отгоре живи пари, които ще се изсипят в българското земеделие. Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години, като цяло. На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо – там няма кой да преговаря, хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят – кой е министър, кой е заместник-министър, виждате, че научават от пресата”, каза Бойко Борисов.

„Използвам случая да запитам - какъв е този министър на новосформирано министерство - за инвестиционните проекти, който има коли, секретарки и харчи луди пари, а вече 30 дни не е направил нито едно изявление, не се знае какво работи и какво ще работи, каза още той.

„Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет – вече ги няма”, каза Борисов.

„Не ме радва, че сме изгубили един милиард лева и ми е неприятно, като слушам упреци към България в Европейския парламент. Кръв ми капе от сърцето, като знам колко са важни тези субсидии за българските зеленчукопроизводители, за българските зърнопроизводители, пчелари… Когато виждам как с лека ръка, поради некомпетентност, некадърност, се губят тези пари, договорени от мен, не мога да се зарадвам”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„На дебата в Европейския парламент в Страсбург за България колкото и да беше срещу управляващите, аз бях нещастен, чувствах се недобре, когато слушах тези упреци. България беше давана за пример като държава със здрава фискална дисциплина, държава за пример на Балканите. Сега, само за няколко седмици, ни вкараха заедно с Унгария – Европарламентът да се занимава с нас. Изключително ми е неприятно. Притеснен съм. Дано Станишев и компания си намерят варианти да започнат някак си да работят. Явно е, че за пред народа няма как да го направят, но поне занапред в Брюксел да не се излагат по този кифладжийски начин”, заяви Борисов.

„Българите трябва да знаят, че за съжаление, всички ние ще платим, затова, че се подведохме по лъжите на Сергей Станишев и компания. Сега, когато виждат нестабилната политическа обстановка, неумението да се управлява, изцяло роднинските назначения и назначенията на приятелски кръгове в това правителство, един по един, за съжаление, траншовете към България ще спрат. За съжаление, след това и ние няма да можем да възстановим тези пари, те са безвъзвратно изгубени за българския народ”, коментира той.

По думите му затова премиерът Пламен Орешарски иска да взима заем и да актуализира бюджета. „Защото, когато губиш тези пари, отнякъде те трябва да се компенсират, а това може да стане от вътрешния бюджет”, уточни Бойко Борисов.

„Това, което съм построил за тези 4 години, ще остане единственото за дълги години напред, на което българите ще се порадват. В следващите години няма да има, няма да се откриват нито южни тангенти, нито метро, нито Дунав мост 2… „Тракия” и „Люлин” ги направихме, ще довършат двата лота на Яна и на магистрала „Струма” и толкова”, обобщи бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
527
1
 
8
 
! Отговори
Shopele-tikvo преди 10 години
До Shop Ти няма да фалираш,щото си перманентно в *** на Бойко,даже с език му изчистваш дирника след като се изходи! Бъркаш яко в екскраментите,за теб достоинство няма,по-голям кенефчия тук не виждам от теб. Плащат ти да драскаш и да бъркаш!
526
2
 
2
 
! Отговори
kalojn преди 10 години
БСП като изкара народа навън през февруари,та какъв беше резултатът.Нищо не доведоха стачките..Сега какво идат нови избори-всички го виждат.Колкото бързо, толкова по добре за бизнеса и народа..Иначе ще се набълбукаме със заеми и ще има да теглиме
525
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този що не вземе да се скрие вече, че аман от него!Нарциз ли е, гербер ли е...крадец!
524
1
 
1
 
! Отговори
цвък! преди 10 години
dnevnik.bg/bulgaria/2013/07/05/2097368_ochakva_se_dnes_da_bude_povdignato_vtoro_obvinenie_na/
523
4
 
8
 
! Отговори
киро преди 10 години
До БорисовРазгеле, трудно, измъчено признание, наистина плащането на протеста струва пари, протестиращите седят по цял ден за да хванат надника, клетници
522
1
 
10
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Какво стана с милиардите отраднати от здравната каса?И къде се "изсипаха тези живи пари"?***.
521
9
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ преди 10 години
ОСТАВКА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. ОСТАВКА НА ОРЕШАРСКИ. ДОКОГА ЩЕ ГИ ЧАКАМЕ ДА СЕ ИЗМЕТАТ? ВРЕМЕ Е ЗА ПО ТВЪРДИ ДЕЙСТВИЯ. ТОВА СА НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ТРЯБВА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ. ОСТАВКА МАФИОТИ !
520
3
 
13
 
! Отговори
681 преди 10 години
Я земи, че се гръмни бе *** и *** такъв!Спри да си отваряш устата, защото от нея излизат само лъжи , простотии и бянкянски тъпотии.Скрий се вдън земя и си харчи откраднатите пари от народа си и не се показвай никъде по света, че си срам за нас и не виждаш ли ,че никой в държавата не те иска, па ти и акъл даваш!
519
3
 
10
 
! Отговори
ПВБС преди 10 години
На тебе също ти коства доста, да плащаш всеки ден на тия 300те дето хвърлят домати и викат "червени ***" не е лесна работа. Това лято направи рай за пейка парти народа! Безплатна бира и наркотици им осигури.
518
6
 
18
 
! Отговори
Скриите се преди 10 години
особено това същество. Забравихте ли колко хора се самозапалиха и самоубиваха когато ГЕРБпуправлява. Никога повече не бива да докосват властта. Спрете да тормозите с присъствието си народа. Не го показвайте повече това човече. голямо на ръст ,но с дребна душица и тъпо,самовлюбено
517
6
 
18
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 10 години
на Европейския съвет на 7 и 8 февруари 2013 г. в Брюксел е решено, че въпреки намаляването на общия бюджет на Европейския съюз спрямо периода 2007-2013 г. България ще получава повече средства в следващия програмен период.И КАКВО ИЗЛЕЗЕ: НА ВСИЧКИ ИМ НАМАЛЯТ СРЕДСТВАТА, САМО НА БГ-то ИМ ГИ УВЕЛИЧАВАТ.ТАКА Е, УВЕЛИЧИЛИ СА ГИ ЩОТ ЗНАЯТ ЧЕ БУДАТА ЛЕТИ СЪС САМОЛЕТЧЕТА ДА РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ И ХОДИ ДО ФИНЛАНДИЯ ДА ВИДИ СЕЛОТО НА ДЯДО КОЛЕДА С АВИООТРЯДАКОНГРАЧУЛЕЙШЪН...*** НЕ ОСТАНАХА ВЕЧЕ БУДАЛИ.
516
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 10 години
на Европейския съвет на 7 и 8 февруари 2013 г. в Брюксел е решено, че въпреки намаляването на общия бюджет на Европейския съюз спрямо периода 2007-2013 г. България ще получава повече средства в следващия програмен период.И КАКВО ИЗЛЕЗЕ: НА ВСИЧКИ ИМ НАМАЛЯТ СРЕДСТВАТА, САМО НА БГ-то ИМ ГИ УВЕЛИЧАВАТ.ТАКА Е, УВЕЛИЧИЛИ СА ГИ ЩОТ ЗНАЯТ ЧЕ БУДАТА ЛЕТИ СЪС САМОЛЕТЧЕТА ДА РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ И ХОДИ ДО ФИНЛАНДИЯ ДА ВИДИ СЕЛОТО НА ДЯДО КОЛЕДА С АВИООТРЯДАКОНГРАЧУЛЕЙШЪН...*** НЕ ОСТАНАХА ВЕЧЕ БУДАЛИ.
515
13
 
8
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Бивш-БзнесменАбе, къв бизнесмен си ти, щом заради един Бойко да земеш да фалираш! Кенефчия...
514
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знам един бакшиш. Мързи го да работи, все няма пари и все ББ му е виновен. Той го бил докарал до това дередже. Много такива ги има. Искате ли ББ да дойде и да ви кара такситата и да ви управлява фирмичките и да ви дава и джобни пари като закъсате? Мрънкалници български!
513
4
 
12
 
! Отговори
Достойнство ли? преди 10 години
До мимозаНе вземат заплата, но им тече трудов стаж за пенсия!Освен това, като напуснаха предишния парламент, всичките тези достойни герберски бивши депутати се втурнаха към бюрата по труда и се регистрираха като безработни за да вземат по 1200 лева на месец, че да изкарат до изборите. ДОСТОЙНИ, няма що!!!
512
17
 
9
 
! Отговори
мимоза преди 10 години
До Tilkуважаема госпожо,или господин,когато герберите не са в парламента,не получават заплатите си.трябва да го знаете,заявиха го от първия ден.Те са хора с достойнство,винаги ще гласувам за тях.
511
4
 
8
 
! Отговори
хехеее преди 10 години
-алоо,кръчмата на седесето ли е?-не.тука е конака на бсп-то,дпс-то и юруш байрям ага.-аааа,нищо.и на вас да ви ...а п.....а м........а
510
8
 
25
 
! Отговори
БОКО преди 10 години
Ееей БОКО,да ти напомня ли колко хора се самозапалиха от твоите бетери? Изгубиха си живота,много съвестни и честни хора,заради твоите недомислици! През комунизъма,повтарям комунизъма,както казваше покойния Живков,никой свестен не се е дал на оня свят! Ти от инат,че не можеш да *** даже на работа не ходиш! Ние-хората ти плащаме! А ти не се явяваш на работа! Това са нашите пари! Защо ти ги даваме? Ходи да садиш картофи! Откажи се от депутатската заплата поне-***!
509
11
 
14
 
! Отговори
сидер ага преди 10 години
ИСТИНАТА ВИНАГИ БОЛИ!!!А КОГАТО ИДВА ОТ ЧОВЕК, КОЙТО СИ НАРИЧАЛ "ТИКВА", "МУТРО-МИЛИЦИОНЕР", "ГЕРБЕРАСТ" и т.н. Е ОЩЕ ПО-ТЕЖКО!А КОГАТО ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ ТАКЪВ ЧОВЕК ВСЪЩНОСТ ПОКАЗВА, ЧЕ ИМАД СТО ПЪТИ ПОВЕЧЕ МОЗЪК ОТ ЧЕРВЕНИТЕ - ТОГАВА НАПРАВО РАЗБИРАМ ***, ЧЕ СА ПРЕВЪРТЕЛИ ОТ ЗЛОБА И БЕЗСИЛИЕ!
508
11
 
9
 
! Отговори
пффффф преди 10 години
ако и на този коментар на борисов,започнете да плюете,значи е бил абсолютно прав за маТряла/но на бсп и дпс/.за никакъв ..й не става.слабоумна,деградирала,нямаща идея що е то патриотизъм пасмина.нещастни ще си отидете от този свят,без да имате възможност,да видите внуците си,говорещи чужди езици,НО не и български да си играят покрай вас.а и да си играят,ще се мъчите да ги заговорите ,но ......пожелавам ви в един момент да не можете и да идете при тях,прости *** мозъци.да започват минусите.бееее