Студено морско течение погубило митрополит Кирил

От двама епископи Синодът избира владика на Варна
Обновена: 10 юли 2013 14:01 | 10 юли 2013 08:55,
84
Студено морско течение погубило митрополит Кирил
Починалият митрополит Кирил. Снимка: Булфото

Слуховете за насилствена смърт на Варненския митрополит са абсолютна измислица. Кирил е починал от удавяне и по-точно от хипотермия – гмурнал се на дълбочина със силно студено морско течение.

Такава информация получил от Варна епископ Тихон – председател на катедралния храм "Св. Александър Невски", каза самият той пред bTV.

Още по темата

Още във вторник разследващите инцидента с владиката отхвърлиха всякакви сценарии за насилствена смърт и потвърдиха като причина за кончината на духовника удавяне.

"Учудихме се много на случилото се, защото той бе добър плувец. Но ние, хората, винаги надценяваме себе си. Истината е, че като попадне на такова студено течение човек, мускулите му се вцепеняват и нито може да диша, нито да се движи", допълни духовникът.

Той определи покойния митрополит като "силно обичан и мразен" човек.

"Произношението му беше доста неясно, но пък беше с ясни изказвания. По-добре е да си спомняме за него не за прескъпия му автомобил, който между другото не е нищо особено, а с грижите за младите наркомани в епархията му", коментира още Тихон.

Свещеникът поясни, че днес предстои избиране на временен наместник на Варненската и Великопреславска епархия. Светият синод трябва да подготви и избори на митрополит в тримесечен срок.

"Тогава клирът ще избере двама епископи. Те ще бъдат представени на Светия синод и ще има канонически избор – от тези двамата", допълни Тихон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
18
 
! Отговори
ЛАКОМИЯТА ГО ПОГУБИ преди 10 години
Студено морско течение погубило митрополит Кирил - ЛАКОМИЯТА ГО ПОГУБИ МУТРОПОЛИТА! ЩЕШЕ ДА ЛАПНЕ СВЕТА, АМА ОЩЕ НА ПЪРВИЯ ЛИТЪР ВОДА ВЗЕ, ЧЕ СЕ УДАВИ!!!
43
3
 
18
 
! Отговори
Бог да прости преди 10 години
Напоследък българската църква се използва умело за пране на пари - почти никакъв контрол от финансови институции, достатъчно корумпирани отчета и схемата е готова. Тоя Линкълн не е дошъл така от Господа. Като преперат бандюгите парата през "светите" ръце и схемата приключи успешно, по-добре, който квото знае, да го носи на небето. А и Дедо Поп, лека му пръст, не е бил от скромните все е поискал повече, пуста алчност. Може и от самосебе си да се е споминал, като Мишо Бирата, може ама надали.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то като се обърнат северните студени течения и тръгнат от юг, тогава е опасно - мъртво вълнение настава. а вълнения за парите на църквата и бъдещите корони - много. и конкуренцията за едното място за над 50-годишния си е сериозен стимул, че то сегашните над 50 години са малко, на преклонна възраст. като почистиш отрано терена, после ти е лесно.
41
2
 
8
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
Това звучи така:Ядосан пиян рибар на жабите крякащи и плашещи рибата изби рибата в океана с кол от собствената му леха с домати!Терориста е задържан за 72 часа.Води се следствие срещу неизвестен извършител!Очаквайте подробности.
40
5
 
4
 
! Отговори
FanboyOfNone преди 10 години
atheism-bg - По-добре ръце, които помагат, отколкото уста която се моли
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"По-добре е да си спомняме за него не за прескъпия му автомобил, който между другото не е нищо особено." - това изречение оксиморонно ли е?
38
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 10 години
"Истината е, че като попадне на такова студено течение човек, мускулите му се вцепеняват и нито може да диша, нито да се движи" - това между другото си е съвсем вярно. Не един и двама души са си отивали така. А всички версии (коя от коя по-невероятни) са породени именно от факта, че "покойния митрополит беше "силно обичан и мразен" човек."
37
1
 
5
 
! Отговори
az преди 10 години
Ama tia ot bandata mu zashto obiasniavat kak e umrial koi gi pita tiah niama li razsledvashti organi v tazi darjava? Toi vleze v moreto sam prez noshta. Abe vsichko li e otkacheno tam ? Koi viarva na tezi gluposti ?
36
13
 
13
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Смесил е водката и виното с морска вода. Така става обикновено.
35
2
 
6
 
! Отговори
Йода преди 10 години
"От двама епископи Синодът избира владика на Варна"Горд аз съм, драскачи братя мои добри!
34
6
 
29
 
! Отговори
сюргюнчо преди 10 години
Студеното руско течение .....внимаваите за него другаки и другари!!!!
33
2
 
42
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
А, бе отиде си човека, не като владика, ами като човек... Другото е без значение, че имал Линкълн, че бил такъв, че бил онакъв... Поне, освен владика беше и човек... с всичките му слабости... Да почива в мир!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mnogo im tejak krasta na na6te popove ponekoga gi povli4a kam danoto. mladi 4u64ici ,wiski,mezenca ,blajno ..gospod gleda ..amin
31
6
 
10
 
! Отговори
Мартен преди 10 години
До БУДААйде от София (или откъдето изобщо си) да не се изказваш за Варна, където не се знае дали дори ти е стъпвал крака! Варна си избра дясната политика на Портних, а не "подкрепената" от БСП (а и от ДПС) комунистическа марионетка Бозов. Само това ще ти обясня и повече въобще няма да се занимавам с теб. Но помни едно - кой каквото кълне - всичко му се връща!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха-ха. Комунист да говори за Бог. Все по-интересно става.
29
6
 
19
 
! Отговори
Смит преди 10 години
Какъвто и да е бил приживе, намирам за много грозно да намесвате името на мъртвец във всякакви абсурдни филми. Всички (прокуратура, съдебна медицина, синод) заявиха, че няма никакви данни за насилствена смърт; очевидно е било нелеп инцидент. Лека му пръст.
28
5
 
23
 
! Отговори
бесен варненец преди 10 години
Да се открият убийците! Всички знаем, че е бил агент и че е имал грехове, но стига мафиотски изпълнения! И той е човек! И за уж самозапалванията пак нищо! Утре ще изтрепят целия народ и после ще кажат, че масово сме се самоубили, ей така, от мазохизъм...
27
3
 
48
 
! Отговори
data преди 10 години
Алооооооооооооо , кви морски течения на 3-4 метра дълбочина в залив ? Я измислете нещо по правдоподобно ! За да получи човек хипотермия при тази температура на водата трабва да стой на шнорхел 2 часа :):)
26
1
 
23
 
! Отговори
Васил Василев преди 10 години
Много е интересно,когато официално лице почине от странна смърт,как пък го докарва официалната власт , като че е естествено настъпила смърт. Бог да прости митрополита! Имаше много слабости в работата, но бе деени и винаги с позиция за мнтого от проблемите за които ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКАВА Е ЗАСПАЛА ИЛИ НЕХАЕ! Дано *** му да успокои престъпната мафиотска църковна власт! Бог да ни пази! АМИН
25
12
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 10 години
Защо търсите под вола теле?! Хубаво са си го написали в статията горе. АМА НЯМА КОЙ ДА ЧЕТЕ!