Студено морско течение погубило митрополит Кирил

От двама епископи Синодът избира владика на Варна
Обновена: 10 юли 2013 14:01 | 10 юли 2013 08:55,
84
Студено морско течение погубило митрополит Кирил
Починалият митрополит Кирил. Снимка: Булфото

Слуховете за насилствена смърт на Варненския митрополит са абсолютна измислица. Кирил е починал от удавяне и по-точно от хипотермия – гмурнал се на дълбочина със силно студено морско течение.

Такава информация получил от Варна епископ Тихон – председател на катедралния храм "Св. Александър Невски", каза самият той пред bTV.

Още по темата

Още във вторник разследващите инцидента с владиката отхвърлиха всякакви сценарии за насилствена смърт и потвърдиха като причина за кончината на духовника удавяне.

"Учудихме се много на случилото се, защото той бе добър плувец. Но ние, хората, винаги надценяваме себе си. Истината е, че като попадне на такова студено течение човек, мускулите му се вцепеняват и нито може да диша, нито да се движи", допълни духовникът.

Той определи покойния митрополит като "силно обичан и мразен" човек.

"Произношението му беше доста неясно, но пък беше с ясни изказвания. По-добре е да си спомняме за него не за прескъпия му автомобил, който между другото не е нищо особено, а с грижите за младите наркомани в епархията му", коментира още Тихон.

Свещеникът поясни, че днес предстои избиране на временен наместник на Варненската и Великопреславска епархия. Светият синод трябва да подготви и избори на митрополит в тримесечен срок.

"Тогава клирът ще избере двама епископи. Те ще бъдат представени на Светия синод и ще има канонически избор – от тези двамата", допълни Тихон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не стана патриарх и явно много пари е взел преди това и кас да ги върне... много силно течение... ***.
23
2
 
21
 
! Отговори
Фюрер преди 10 години
До Комунистътпо-скоро пловдиско течение да го е завлякло. там има конфликт на интереси в момента с главно действащо лице агент Ковачев.
22
6
 
16
 
! Отговори
Малена преди 10 години
Всяко нещо си има име. Дядо Кирил си имаше поне 3 имена - Кирил, Богомил и алкохолик. От десетилетия алкохолът беше негов верен приятел. Много е вероятно и промилите в кръвта му да са причината да е решил да се топва сам във водата рано-рано. Всичко останало граничи с фантастиката, ако трябва да бъдем честни и да не си кривим душите.
21
4
 
31
 
! Отговори
Бухал преди 10 години
Аз също съм го виждал по обяд пиян. Винаги лъха на алкохол. Съжалявам за него, но Божи човек да пие толкова, не е нормално.
20
12
 
18
 
! Отговори
Комунистът преди 10 години
Няма да се стягате! Шефа му го е призовал да дава обяснения за линкълна и за ДС! А иначе , другото наименование на "студено морско течение" по средата на Юли се нарича отново с три думи - ЗАСЕГНАТИ ***-аджийски ИНТЕРЕСИ! Бог да го прости,дядо Кирил или както ние му казваме - Агент Ковачев! Все пак е работил за интересите на България,а не както сега!
19
5
 
17
 
! Отговори
дидидидиди преди 10 години
Човек като обича чашката от рано сутрин, чак е странно че толкова е изкарал.
18
8
 
19
 
! Отговори
Сано преди 10 години
До Анонимен 4Стига с глупостите. Вече всичко се е изяснило. Освен течението и мидите всички знаем, че много пиеше. Още в 11 часа сутринта беше пиян.
17
1
 
37
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
На мен ми се...струва,че Кирил,колкото и самонадеян да в...бил,никога няма да тръгне...сам,по тази...дива Трака.Да се провери от...органите,кой го е придружавал обикновено при неговитеизвън митрополитски...заигравки и в този фатален ден,защо не е бил...придружен.
16
1
 
53
 
! Отговори
da преди 10 години
явно е бил неудобен на някого и са го удавили. глупости на търкалета за студеното течение и схващане. колкото и да се схване все ще доплува до брега, а и никога не се схващат всички мускули, може един или два, но чак пък и да спре да диша, това да не е арктическия океан?
15
3
 
23
 
! Отговори
timi преди 10 години
само немога да разбера защо не като в америка или западна европа излиза местния полицеиски шев и дава пълна информация по случая заедно с представител на федералната власт и лекарите по съдебна медецина и прокурора по случея тук много смешно следсвена таина това е толкова остаряла мярка видяхте в америка как веднага дадоха пресконференция след атентата в бостън и как призоваха хората и намериха атентаторите
14
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе кви са тея новини, за хора на тази възраст. Сега остава патриарха да отиде на рафтинг или да скача с бънджи.
13
2
 
2
 
! Отговори
lisygera преди 10 години
До АнонименAми ако излезеш от панелката и отидеш на плаж ще видиш и ти.
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На никой ли не му направи впечатление, че очевидците казват, че В ЕДИН МОМЕНТ ЧОВЕКЪТ СПРЯЛ ДА ДАВА ПРИЗНАЦИ НА ЖИВОТ. Това означава ли , че някой го е наблюдават докато умре?!
11
1
 
31
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
този човек си е плувал повече от десет години и извъднъж - удаваяне - ясон е, че са му наснали главаат под водата.
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей , убихте човечеца бе господ да ви накаже ! Явно много , ама много пари има в тая Варна , шом посегнаха и на митрополит ...
9
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАК СЕ ОЗОВА САМ САМИЧЪК ДА СЪБИРА МИДИ, СЛЕД КАТО ДО ТОАЛЕТНАТА НЕ ХОДЕШЕ БЕЗ ПРИДРУЖИТЕЛ????
8
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не,че нещо,но при температура на морската вода от 25 градуса,студените течения я понижават с до 5-6 градуса,та при 19-20 градуса,голям шок,ще да е получил.....
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е как хем е бил в добра форма и редовно е ходил сутрин да се гмурка и то на едно и също място а сега внезапно е забравил да си вземе игла която обикновено възрастните хора с опит в морето носят някъде закачена на банския им а примери в БГ колкото щеш ...и винаги се появява някое ченге и почва да обяснява колко сигурно няма следи от насилствена смърт
6
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Мишо Бирата уж почина от инфаркт, а пък го погребаха в затворен ковчег...
5
6
 
14
 
! Отговори
Маранди преди 10 години
И тези миди по каква рецепта щеше да ги сготви?