Децата на Сугарев също започват гладна стачка

Не можем да те оставим сам, заявяват те в отворено писмо
Обновена: 17 юли 2013 09:21 | 17 юли 2013 09:21,
141
Децата на Сугарев също започват гладна стачка
Едвин Сугарев продължава да гладува. Снимка: архив, Булфото

Четирите от децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си.

Преди 22 дни Едвин Сугарев, който е някогашен активен десен политик и дипломат, обяви, че започва гладна стачка и няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам.

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо.

Още по темата
Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве, решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Вчера Сугарев заяви, че не знае докога ще издържи, тъй като „от един момент нататък организмът започва да изяжда сам себе си“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
7
 
! Отговори
borho преди 10 години
Дай да му дадем баничка и мляко - зер започне по- малко да глътааааа..., ама ТОЙ се е нагълтал вече.... хахаха... Правят обикновения БГ на ***, ама това мина - ГЛАДУВАЙ - ГЛАДУВАЙ - ГЛАДУВАЙ , ДЕЕЕЕ..
60
3
 
5
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До АнонименДо 48То и поведението на настоящата власт си е чиста форма на терор спрямо народа.А такива наглеци, само натиск и изнудване ги оправят.
59
5
 
8
 
! Отговори
psn преди 10 години
Всеки има право да протестира по начин , по който прецени. Стига да не пречи на останалите. В случая той сам носи отговорност за живота и здравето си.Огромната част от критиците му най-вероятно никога не защитавали едновременно телом и духом каквато и да било публична кауза(да, свалянето ба този кабинет е кауза за много хора).За са подложиш тялото си на подобно мъчително и дългосрочно изтезание, трябва наистина вътрешните морални устои на един човек да са не просто накърнени, ами опустошени.
58
5
 
11
 
! Отговори
SS преди 10 години
На който не му е съвсем къса паметта, помни как изгоненият от БАН (понеже плюеше в хранилката, откъдето незаслужено си докарваше прилични доходи) бързичко стана "преподавател" в НБУ. Та тоа "философ" или не знам какъв си, се бе тясно сдушил с ГЕРБ и беше станал пръв "съветник" не на кой да е, а на министъра на образованието С.Игнатов (ако изобщо някой още го помни това ***)Така че, в момента този "демократ" се опитва услужливо да защитава проваления режим на ББ и ГЕРБ (и да изкяри, разбира се)
57
2
 
5
 
! Отговори
Го преди 10 години
Добре, де.. Това нормално ли е?
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До къде стигнахме - мултимилионери да гладуват?!?!
55
6
 
11
 
! Отговори
Мръсник преди 10 години
Нищо му няма на туй брадясало куче. Иска пост на посланик, затуй е целия сеир. Тия еврейски номера ги знаем !
54
5
 
7
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Аз ако не ям 22 дни ще хвърля топа. Тоя как е положението с него? Похапва ли си тайно?
53
5
 
5
 
! Отговори
777 преди 10 години
Този пък нафталин ще ни дава наклон !!!!!!
52
4
 
7
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До Одисей 1Не им обяснявай на бетонените глави.Те са си такива и си мислят, че навсякъде по света са промити комунисти и профани като тях.Това е грешката на простака- съди за другите по себе си.
51
2
 
5
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До пак съм аз,паметнияББ е далече от демократичното мислене.А примера с пещите и разправата с политическите опоненти са присъщи на една друга власт- комунистическата.Та, аз като човек с демократично и европейско мислене нямам подобни виждания.И решението ми за комунизма по света и специално у нас е да не се допуска във властта.Да не им се дава, дори и най-малък шанс да се долбижават до нея.А газовите камери...мисля, вие- с левите убеждения сте по-запознати с тях.
50
7
 
11
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
Уникално гладно семейство. Тези ще ни побъркат.
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всички - под ръка, и да ходят на психиатър !!! откачалки ,що не ходят да копаят картофи или да полагат обществено полезен труд като форма на протест ?! така ще привлекат повече симпатизанти !
48
1
 
2
 
! Отговори
паметлив преди 10 години
До JourneyПреди всичко,моля,посочи точно кога и с къде в думите ми видя "плюене" по когото и да било? Явно не се досети,че не съм на 25г. И защо смяташ,че не съм сред протестиращите? Е,единственото вярно е,че не понасям просташките думи и държание! А обвинявам,само когато имам аргументи. На теб май злобичката ти е в повече,а?
47
5
 
8
 
! Отговори
SS преди 10 години
Сега е моментът, Агенцията за защита на децата, социалните и полицията да се намесят, да не позволят децата да гладуват (в случай, че изобщо го правят), ако трябва да ги пратят безплатно на някой летен лагер или на други здравословни места, а него да си го оставят да си гладува колкото си ще - той и без това вече е напълно излишен за обществото...
46
6
 
13
 
! Отговори
Анти Чифут преди 10 години
Toва с децата е мръсен номер на брадясалия да спре стачката "в името на децата си". Ай стига циркове вече !
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гладната стачка на Сугарев е висша форма на изнудване.!!!!
44
2
 
4
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До АнонименДо 44Прав си!Лошите са демократите и десните, а добрите са комунистите, БСП и ДПС.Те мислят за народа, те са честните и умни политици.Не защитавам Костов и неговото управление, но не можеш да съдиш така крайно хората.
43
4
 
10
 
! Отговори
изнудване с глад преди 10 години
Щом е решил да се самоубива, какво можем да направим ние? Но защо въвлича и децата си?! Това са някакви "индийски" учения в които той вярва. Негов избор, ние какво да направим? Че то ако става така- ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ГЛАДУВАЩ, КОЙТО ДА СВАЛИ ВСЯКО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО!Това е изнудване и е недопустимо. Щом иска да рискува живота и здравето си- ок- това е негов личен избор
42
4
 
9
 
! Отговори
ЕДВИН СУГАРЕВ преди 10 години
като истински "правозащитник" да отиде пред американското посолство да прави гладна стачка в защита на истинския демократ СНОУДЕН - КАНДИДАТ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР