Затварянето на границата ни ще струва над 10 млн. лв. месечно

Светлозар Лазаров очаква приток на бежанци и от Гърция към нас
24 сеп 2013 10:37,
59
Затварянето на границата ни ще струва над 10 млн. лв. месечно
Очаква се скоро в страната ни да влязат критичен брой бежанци. Снимка: архив Булфото

Затварянето на границата ни с Турция ще струва между 10 и 11 млн. лева месечно на страната и ще са ни необходими около 3000 служители. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНР.

На практика ние имаме 274-километрова граница, от която на 58 км имаме изградено интегрирано наблюдение. В останалата част нямаме. В момента се разширява обхватът на тази система, но това ще стане бавно във времето, заяви Лазаров. По негови думи голяма част от имигрантите, които преминават границата ни с Турция, са деца с майките си.

Дори и да разположим жива сила на границата, отсреща като застанат жените и децата – как ще реагираме?, попита риторично главният секретар. По негови думи подобни действия ще предизвикат и засилено внимание на евроатлантическите ни партньори.

Според Лазаров гърците на практика са затворили границата, но това пренасочва движението на бежанци към морската територия на страната. Главният секретар обаче има подозрения, че заради засиленото международно присъствие в териториалните води на Гърция, този поток може да се насочи към България.

Той отново повтори, че службите правят всичко възможно, за да проверяват идващите на наша територия бежанци, за да не се допускат у нас криминални и терористични елементи.

Лазаров заяви, че риск от тероризъм в България съществува още от терористичния акт в Сарафово.

По думите на главния секретар критичната бройка на преминали границата ни имигранти е 5000. В момента у нас са влезли над 4500 души, а до няколко дни се очаква да се достигне критичната бройка.

Оттам следва процедура, при която ще искаме солидарно отношение от останалите държави-членки на ЕС за транспортиране на част от тези бежанци, заяви още Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствена АТАКА внеси декларация за моментално затваряне на границите ни за сирийци! Всички други са *** и ***
32
1
 
22
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Ето каква е ретроспекцията накратко,ще я напиша така че и най-малоумния да ме разбере:-тия влизат,обявяват се за политически бежанци и не можеш да ги разкараш и с комбайн-за българите и българските деца няма пари,но за тея мръсни арабуги които крадат пред ЦУМ и проституират пред Гарата им се отпуска общежитие,храна,пари и медикаменти-СРАМ!-започват да подбиват труда-тея мръсни гнусари ще работят за по-малко пари от вас
31
7
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Убеден съм, че Боко и вДянков щяха да се издървят на ЕС и да затворят границата. Сега обаче ни управляват хора експерти, трябва първо да се съберат, па да обсъдят, па да помислят, па едва тогаз да вземат решение
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то сега 5000х 1100лв на ден ни струват по 5млн. лв. издръжка месечно.. баси тъпия полицай и тоя командва всичките..
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм готов да дам 2лв. за да се затвори границата. Има ли такива като мен?
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи от 274 км граница има наблюдение на 58 км.? Абе Лазаров, оня ден тръбяхте че границата била "сигурна" ! По-добре 3000 служителя отколкото 30 000 мангаля.
27
0
 
17
 
! Отговори
Kiro преди 10 години
Дързавата моментално трябва да затвори границата !!! една простичка причи няма пари !!! Хора народа ни е гладен беден ГОЛЯМА ЧАСТ от него, казвате какво са три хиляди да сега са три утре три вие нямате пари за пенсии !!! не сте си оправили бакиите в БЪЛГАРИЯ, а сте тръгнали да оправите бакииете на другите един мн велик човек ме научи на нещо "двама като си мерят .... ти не се меси" !!! кой ще плаща оак ние за онези дет си ги мерят !!! престанете да ближите *** !!! ами си отворете очите !!!
26
0
 
19
 
! Отговори
Hitar Petar преди 10 години
Ами да направят сметка колко ни струват бежанците на месец и да определят бройката, до която сме "на печалба" :)
25
2
 
4
 
! Отговори
do 28 преди 10 години
Da ama pak 6te sa po-malko.
24
3
 
1
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Ако затворят границата ще идват през морето със стогодишни турски корита!Не се заблуждавайте, че ще ги потопят!
23
5
 
6
 
! Отговори
гражданка преди 10 години
Затварянето на границата не е решение на проблема,защото ще засегне икономически много хора,но тази Държава и властимащите би трябвало да покажат,че нямаме възможност да приемем такава голяма вълна от бежанци ,защото това ще се отрази много,ама много негативно на живота на и без това достатъчно изстрадал и обеднял български народ....затова вместо да си пълнят собственинте джобови да оправят границата,да спазят международните спогодби,а не да хленчат и се самоизтъкват.........
22
0
 
21
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
СКАНДАЛНО ! Не само, че нямаме никакво ограждение по така наречената ни граница, но на 216 километра от нея няма дори набюдение! От 274 километра се наблюдават само 58 ! На всичко отгоре, незаконно нахлуващите лъжебежанци, ако бъдат заловени са посрещани с добре дошъл , вместа да бъдат връщани обратно!!!!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3000 души с по един Термовизионен ръчен разузнавателен уред, по околу 3000$ са 13 милиона лева. Оборудвайте ги тия граниачри, сложили са 4-5 термовизионни камери на бусове с обхват 20 км. Увеличете камерите, примерно 30 камери не с амного скъпи за военния бюдрж. между 20-30000$ да са всяка от тези с големия обхват. Проблема че че момчетата ще хи хванат, нарушителите, после кво ша ги праивм.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4000 bezanci X 1000 leva isdrujka na mesec = 4 000 000Po-dobre 10 000 000 i sigurnost...
19
1
 
29
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
ВДИГНЕТЕ ОГРАДА КАТО ГЪРЦИТЕ БЕ ***, А НЕ МИ СЕ ОПРАВДАВЯЙТЕ, ЧЕ ЩЕЛИ ДА ВИ СЕ КАРАТ ОТ ЧУЖБИНА!!!!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По добре да ги даваме за бежанци, които да ни разклатят и без това клатещата се демографска картинка ли? Затваряйте границите!
17
3
 
13
 
! Отговори
слона преди 10 години
Вържете Дянкофф да я пази- дето изряза отделени 80 000 лв за телена ограда, че му се видяха много. Абе вие докога няма да търсите сметка на безобразията на предшествениците си?
16
0
 
28
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
България няма граница!!! Това е най - големия скандал. Всеки може да си влиза и да се представя за бежанец без документи за самоличност. Могат да дойдат милиони от Афирка и Близкия изток, за да се заселят тук !!!!
15
0
 
32
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
ЛЪЖЕБЕЖАНЦИТЕ ГОЛЯМАТА ИЗМАМАУжасното е, че границата ни е умишлено разрушена по поръчка. Няма нито ограда, нито ров, нито тел. Всеки незаконно преминаващ, може да влиза и само го снимат с камера, след което го приемат с добре дошъл и го настаняват. Гърците пропищяха и вдигнаха 3 метрова стена от телена мрежа, а ние имаме най - предателския политически и медиен елит...:(
14
0
 
26
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
ТОВА Е ОГРОМНА ИЗМАМА. ТЕЗИ ХОРА НЕ СА БЕЖАНЦИ, А ЛЪЖЕБЕЖАНЦИ. ИДВАТ ОТ ТУРЦИЯ В КОЯТО НЯМА НИКАКВА ВОЙНА И В КОЯТО МОГАТ ДА ОСТАНАТ. ВСИЧКИ КОИТО СА ОТ СИРИЯ ВЕЧЕ СА ИМАЛИ БЕЖАНСКИ СТАТУТ ТАМ, А ДРУГАТА ПОЛОВИНА, КОИТО СА ОТ АФРИКА СА ВЛЕЗЛИ С ЯСНАТА МИСЪЛ ДА СЕ ПРЕСЕЛЯТ ДА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА. ТЕЗИ ХОРА СЕ ЗАСЕЛВАТ У НАС И ПРОБЛЕМИТЕ С РОМИТЕ ЩЕ НИ СЕ СТРУВАТ КАТО ДЕТСКА ИГРА В СРАВНЕНИЕ С АПОКАЛИПСИСЪТ, КОЙТО ИДВА С ТЯХ !!!