Затварянето на границата ни ще струва над 10 млн. лв. месечно

Светлозар Лазаров очаква приток на бежанци и от Гърция към нас
24 сеп 2013 10:37,
59
Затварянето на границата ни ще струва над 10 млн. лв. месечно
Очаква се скоро в страната ни да влязат критичен брой бежанци. Снимка: архив Булфото

Затварянето на границата ни с Турция ще струва между 10 и 11 млн. лева месечно на страната и ще са ни необходими около 3000 служители. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНР.

На практика ние имаме 274-километрова граница, от която на 58 км имаме изградено интегрирано наблюдение. В останалата част нямаме. В момента се разширява обхватът на тази система, но това ще стане бавно във времето, заяви Лазаров. По негови думи голяма част от имигрантите, които преминават границата ни с Турция, са деца с майките си.

Дори и да разположим жива сила на границата, отсреща като застанат жените и децата – как ще реагираме?, попита риторично главният секретар. По негови думи подобни действия ще предизвикат и засилено внимание на евроатлантическите ни партньори.

Според Лазаров гърците на практика са затворили границата, но това пренасочва движението на бежанци към морската територия на страната. Главният секретар обаче има подозрения, че заради засиленото международно присъствие в териториалните води на Гърция, този поток може да се насочи към България.

Той отново повтори, че службите правят всичко възможно, за да проверяват идващите на наша територия бежанци, за да не се допускат у нас криминални и терористични елементи.

Лазаров заяви, че риск от тероризъм в България съществува още от терористичния акт в Сарафово.

По думите на главния секретар критичната бройка на преминали границата ни имигранти е 5000. В момента у нас са влезли над 4500 души, а до няколко дни се очаква да се достигне критичната бройка.

Оттам следва процедура, при която ще искаме солидарно отношение от останалите държави-членки на ЕС за транспортиране на част от тези бежанци, заяви още Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внимание щели да предизвикат.. Ако да си отворят техните граниди да им влизат при тях. Значи само за нас има мерки.. Нещат *** нещат имигранти.. Да се трупат там в ъгъла на европа. Ако не ги щат.. ще им се скараме.. смеят се и си казват.. това е най-глупавия народ
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продължавайте тогава така с евроатлантическите ви сексуални партньори докато България тотално се наводни с бежанци. А младите хорта от българския етнос продължават да напускат. На някой друг разправяйте, че са само майки с деца. Значи гърците могат да се отстояват пред Европа, но ние както винаги - Не! Либерали на либерастите.
11
0
 
29
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
това ще са най-добре похарчените милиони от години насам
10
2
 
25
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
От границата директно към най-близкото летище и ги качвайте на самолета за САЩ. Те надробиха тая простотия, те да му мислят как ще си ги интегрират, как ще си ги гледат, как ще си ги хранят и т.н.
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо да кажа, което не е по темата, но ме вбесява. Сидеров е най-голямото*но и предател за това, че подкрепя правителството на БСП/ДПС ! Продажен лицемер!
8
1
 
14
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Ами да ги пращаме в EU викам аз . Там ще ги оправят . Като не щат българи да им даваме сирийците да видят хубаво ли е .А иначе ние в България никога няма да можем да се оправим . Първо че нямаме нормална армия второ няма кой да я управлява като хората . Границите ни са като швейцарско сирене ама нали НАТО ни пази де го де сега а ...?
7
0
 
27
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Само лъжи! Как успяхме да затворим границата през 1999 г.? Цялата работа е да се просят пари от Европа и после да се откраднат от БСП и ДСП. Това, че в България влизат терористи е ясно. Тези хора просто няма начин да бъдат проверени. Освен това болестите им са незнайни. Оставка!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е малоумно. Ако не са деца с майки какво ще почнат да ги стрелят ли? Всеки незаконно пребиваващ в България трябва да се репатрира обратно. Тогава и без ограждения и полицаи никой няма да влиза
5
0
 
4
 
! Отговори
CS преди 10 години
moment za da zavzeme teritori .Oligarski e nacionalniq predatel i pop krustio na na6eto vreme , zaedno s psevdo nacionalista Bolen Siderov .DPS sa qsni , 4e iskat turska vlast .Primerni sa mnogo i 6te stavat se pove4e .Bejancite sa tuk za da doprinesat za destabilizaciqta ni .Traino pri tova .Samo Belene im e v glavite i to pri svurproizvodstvo na el energiq .Gotovi sa i maikite si da prodadt za nqkolko gro6a .Ako ne se se6tate gi asociiram s 4orbadjiite po tursko vreme .Eni4arite v BG sa te .
4
2
 
12
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 10 години
Много ми е интересно по какъв начин се разходват тия 1000лв.на месец за издръжката на един бежанец.Цветлинчу и тоя *** ореваха телевизиите за да покажат колко са некадърни и безполезни да се справят с 4500 души.В Турция са 500 000,в Гърция 450 000.
3
0
 
22
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Тука дошла, ама забрадката стои!!Един бог знае и мъжа и какъв "Зелюбейдин" е!!Кьорави ли сте, че всичкото са терорист и не бежанци, а преселници!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
CS преди 10 години
Ne e istina , kakvi glupaci i nekadurnici ni upravlqvat.Samo konstatirat i 4akat EU da im kaje , kakvo da pravqt .Ti BG li si ima6 liglava na ramenete da re6i6 ,koe e dobro i koe ne za stranata .Nevjda6 li , 4e nazrqva naprejenie v ob6testvoto i e nujno edna iskra i si4ko 6te plamne .No i ne se u4udvam se pak DPS upravlqva zaedno s komunisti4eskite deca i vnu4eta plus Ataka ,koito se vjivqva na patericata .Siguren sum , 4e turskata strana naro4no destabilizira stranata ni i iz4akva podhodq6t
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме разграден двор. Да вдигнем ограда по цялата граница с ***.