Майки се опълчиха срещу амнистията за пушене

Ще канят Силви Вартан да осъди българския парламент
14 окт 2013 07:34, Петя Славова
85
Майки се опълчиха срещу амнистията за пушене
Снимка: Булфото

"Майки скочиха срещу амнистията за пушене", пише "Труд". Поздравяват здравния министър Таня Андреева за твърдата позиция срещу идеята на БСП и "Атака" да се направи компромис с пълната забрана за пушенето в заведенията и настояват и спортният министър Мариана Георгиева да застане до нея.

Майките предупреждават, че ще поканят Силви Вартан, която е посланик на добра воля на Световната здравна организация (СЗО), да осъди българския парламент за "безотговорното поведение на тези депутати, които възнамеряват да отхвърлят Рамковата конвенция за контрол на тютюна на СЗО, водени от лобистки интереси"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
За какво са ви правила и ограничения, които масово се нарушават и създават усещане за безнаказаност. Със сила ли да се налагат? Подобни "възпитателни" забрани ни връщат в социализма, когато беше забранено ходенето по тревата и плюенето по улиците, за да се научат на възпитание българите. Жалка работа и преди и сега!
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има вече доста индивиди дето не могат да живеят без нещо да им се забранява. Дори се радват, че им създавали правила. А пък ония дето са ги създали си пафкат на воля в НС. Майките да се радват.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чета тука всякакви коментари и в крайна сметка явно едни говорят за едно а други за друго, не виждам коментар на пушач който иска да "опушва" непушачи, не виждам и някой да отрича вредата от цигарите, виждам обаче едно огромно желание да се въвеждат правила като в други страни - което било цивилизовано и в това няма спор, ама именно в цивилизованите страни най-голямото правило е свободата да избор, и аз като германския съд считам че това правило е дискриминационно и следва да се търси друг начин
74
2
 
3
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
За да има ред трябва да има правила, които да се спазват!Ако няма правила или има, но не се спазват - това води до анархия!Въпроса не е дали ти нарушават правото на избор и свобода на действие,защото това е двустранно!Жалко... в доста страни по света има забрани за пушенето като основните са за градски транспорт, административни сгради и ОБЩЕСТВЕНИ ЗАВЕДЕНИЯ:en.wikipedia.org/wiki/List_of_smoking_bansИ пак казвам - никой не ви забранява да пушите! Просто трябва да мислите и за околните!
73
4
 
1
 
! Отговори
Бла бла преди 10 години
Как смеят тия да ти забраняват. Неги е срам. Неможел човека да пуши на главите на хората. Горкия.Да земат да ти разрешат да си пушиш, да си караш с 200 в града без книжка и пиян, да си изхвърляш *** кадето ти скимне и да ходиш на работа когато и ако ти скимне. В цивилизованите държави има правила. Те са създадени за всеообщото благо. Ако искаш заминавай за централна Африка или Антрактида май само там все още може да се пуши на закрито.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не може да се налага на хората да не пушат, както не може и да им се налага да пушат, трябва да има право на избор, нали това е демокрацията - да имаш право да избираш. наслушах се на непушачи които искат да отнемат правото на избор на пушачите. който искал да пуши да излизал навън - я бегайте ве.. който не иска да пуши да излиза той навън ако някой запали. Стига вече с тия забрани - трява да се даде право на избор на бизнеса и на хората и да има различни заведения - за пушачи/непушачи.
71
1
 
4
 
! Отговори
Антония преди 10 години
До АЗИзвинявай"браат",ама аз не пуша и никога не съм пушила,така че не на мен тия коментарчета!Министърката е ГОЛА ВОДА и това е НЕОСПОРИМ ФАКТ!А аз като непушач подкрепям изцяло пълната забрана,то е ясно,но по-интересното е, че мои приятели пушачи,подкрепят настоящото положение и са ПРОТИВ отмяната на забраната!Въпрос на култура и морал е ако щеш!Прави си изводите!
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майките какво общо имат с кафенетата не разбрах. Там не им е мястото да се бутат с количките както повечето обичат да правят и да си водят децата по кръчмите посред нощ. Да се месят в техните си проблеми с майчинства и детски, че са ги орязали яко и без това.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бяхме в заведение, никой не мрънкаше, хората илизаха да пушан на вън и нямаше никакъв пролем, всъщност имаше само един - собственика на заведението, които "услужливо" мина и раздаде пепелници...запуши се вътре и стана отврат. Е това е манталитета на БГ бизнесмена. Света върви напред, пушенето се забранява в цивилизования свят, хората минават на друго ниво и въпрят напред, докато ние сме се втренчили и спорим за очевидни, доказани вреди от пушенето и дали да се пуши или не.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естектвено е да има заведения за всички, това просто не е повод да се караме. Щом тези, които не пушат са толкова много, сто на сто ще има повече кръчми за непушачи - кръчмарите не са ***, да си гонят клиентите. И ви гарантирам, че няма и да доближим подобна кръчма, така че страшно няма.
67
4
 
2
 
! Отговори
123 преди 10 години
Закон за закрила на детето Чл. 45. (1) Който продава алкохолни напитки или тютюневи изделия на деца, се наказва с глоба или имуществена санкция от 2000 до 4000 лв., ако не подлежи на по-тежко административно наказание по специален закон или деянието не съставлява престъпление. При повторно нарушение се предприемат принудителни мерки за временно спиране на дейността за определен срок, но не по-дълъг от една година.Време е да се спира дейността на тези кръчми - глобите не ги плашат!
66
9
 
8
 
! Отговори
аз пуша преди 10 години
На който не му харесва пушенето по заведенията да си направи заведение за непушачи.
65
4
 
6
 
! Отговори
marsian преди 10 години
А мен когато ме домързи да отида до тоалетната ,свалям гащите и се изхождам по средата на заведението .А тези които имат запек да си тичат до разни тоалетни .Никой не може да ме спре .Аз съм *** Балкански .
64
10
 
10
 
! Отговори
Кадилник преди 10 години
Трябва да се пуши в обособени помещения в повечето ресторанти, както е в Европа
63
4
 
6
 
! Отговори
faku преди 10 години
ako tozi 1000% lobistki proekto zakon mine, dokato ne se otmeni, v restorant ili kadeto i da e kadeto se pushi niama da stapia. a pari imam i za razlika ot smradlivite nagli pusha4i, shtoto ima i takiva koito sa za zabranata, pora4vam za mnogo!!!
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хасму: ne ti dreme shtoto si naglec i *** i nai veche shtoto niama koi da ti sloji globata koiato ti se polaga. moje bi shtoto si plashtash, no sum siguren 4e i ti shte si platish smetkata rano ili kasno.
61
12
 
20
 
! Отговори
тука е Европа преди 10 години
Който иска да пуши да ходи в Пакистан , там закони нема , тука е Европа с Европейски закони
60
28
 
12
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Имам заведение и в него се пуши. Дреме ми на онази работа дали на всеки ще му хареса, все пак заведението е частна собственост!!!
59
7
 
8
 
! Отговори
Бащата на Карбовски преди 10 години
До ГражданинътКарбовскиПроблемът на България е, че всички смешняри като теб се мислят за много разбиращи от всичко , изведнъж забравихте истинските проблеми с управлението и почнахте с някакви смешни странични неща да се захващате .... ЖАЛКИ, КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ! СМЕРТ ЗА ВАС - БОЛНИ МОЗЪЦИ!
58
16
 
28
 
! Отговори
сами м преди 10 години
Ние не пушим и откакто въведоха забраната, тръгнахме по ресторанти. Имаме повече пари от пушачите и си поръчваме повече, докато пушачите с часове ближеха една бира. Да не ми реват кръчмарите, не е вярно, че оборотите им намаляват, щом клиентите им са непушачи.