Европейската финансова помощ за бежанците е потвърдена

Нека не политизираме проблема, зове Кристалина Георгиева
Обновена: 20 окт 2013 12:06 | 20 окт 2013 12:01, Красимир Ангелов
119
Европейската финансова помощ за бежанците е потвърдена
Кристалина Георгиева. Снимка: Булфото

"Европейската помощ е вече факт. Техническата помощ влиза в действие. Финансовата помощ по принцип е потвърдена. Материалната помощ по механизма на Гражданската защита е на път към България", обяви пред БНР еврокомисар Кристалина Георгиева във връзка с бежанския поток, който всекидневно навлиза в България.

"Вече една от страните – членки е пратила своя принос - легла, завивки, за да могат хората, пристигащи в страната ни да получат веднага необходимото", каза еврокомисар Георгиева, която посочи, че не може да се ангажира да каже колко точно ще бъде финансовата помощ за България, но по думите й тя със сигурност ще бъде значителна.

България ще получи и се работи по това за 2014, 2015, 2016 година да се коригират нещата за страната ни предвид обстановката в страната. По-големият проблем на комисията е как България ще усвои средствата за спешна помощ, тъй като това е нов проблем на страната ни, посочи комисар Георгиева.

Тя подчерта, че през 2013 г. България е получила 15 млн. евро от Европейската комисия за съдействие за охрана по границите, но очевидно тези средства не са били използвани по предназначение.

"Много е лошо да се политизира проблема с бежанците. Той ще бъде с нас известно време и трябва да се обединим, за да решаваме проблемите на тези хора и нашите си проблеми", призова още Кристалина Георгиева.

"От тези сирийци, които идват, ще се намерят двама – трима, които ще се окажат с наклон за престъпление, но в огромното си мнозинство това са хора, които бягат от ужаса на войната, много е лошо да се политизира този проблем", посочи еврокомисарят ни. 

Тя призна, че според нея сирийската криза няма да свърши скоро и мащабите на бежанския проблем ще продължат да растат.  "Това значи да се готвим не само да приемем бежанците за месец-два, а да им помогнем да живеят и по възможност да се издържат сами в страната ни", допълни Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
10
 
! Отговори
бегаи преди 10 години
госпожо георгиева вие сте национална редателка заедно с оня лудия клоун от Атака. Никога Герб, БСП, Атака и затвор за всички вас предатели.
64
9
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
71 Нали подкрепяш Путин и позицията му по сирийската криза , така че сега няма какво да ревеш , бежанците ще стават все повече и ще останат поне до края на кризата която може да се проточи сдесетилетия / справка Гражданската воййна в Ливан - 15 години /
63
1
 
7
 
! Отговори
Гербер на тиква преди 10 години
Абе моме как да не политизираме въпроса Бойко нали вини целия кабинет за това ,че имало бежанци скоро и пудбодители на войната в Сирия ша ги праи ,а ти пак сечено играеш ......
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато на някого не му изнася истината ,прилага контра аргумента за "политизиране". Госпожо, престанете да използвате 1л.мн.ч-ние. От времето на комунизма сте там, на Запад, и вече нямате никаква представа как се живее в България и какво е да си българин в тази окаяна и окрадена от кого ли не държава. Наясно ли сте какво ще струва на бедния народ тази огромна маса хора,които също ще виснат на бюджета и социалните програми? Може би целта е България да стане гетото на Европа?
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Европейската помощ е вече факт. Техническата помощ влиза в действие. Финансовата помощ по принцип е потвърдена..."Въпросът е решен - човекът каза: "Ще видим!"
60
17
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Само мога да поздравя г-жа Георгиева за хубавата новина. Сигурен съм, тя има принос за помощта. Ако повечето от нас си вършат работата като г-жа Георгиева - ще успеем. Няма да стане с чакане наготово. Браво!
59
0
 
0
 
! Отговори
Diablo3-CS преди 10 години
youtube/watch?v=_GMW2xBqSfo&feature=youtu.beKoito iska da go pregleda , kakvo ni potgotvqt si4kite v parlamenta + gospojata komisar .
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вече една от страните членки е пратила своя принос - легла, завивки, за да могат хората, пристигащи в страната ни да получат веднага необходимото"Тая *** дали само се прави, че не разбира, че нито бежанците, нито България се нуждаят от завивки и легла, а от пари в кеш!
57
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Това е наистина добра новина. След като страните от ЕС ,снабдяваха с оръжие бунтовниците, след хилядите избити и още повече прокудени от дома си сирийци,снабдаването с палатки,одеала и дрехи , можешее да го направиме и ние-българите.И след това с първият влак , да ги изпратиме към цевилизована ЕВРОПА.
56
0
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Да им е честито на червения пор и *** му от крадци! И този път успяхте.
55
0
 
27
 
! Отговори
кристалинооооооооо преди 10 години
Какво ще политизираме, България ще изчезне след 50 години. Поредният древен народ, който ще загине. Жалко , че кристалина се изживява като европейка. Никога няма да си, и те гознаят и ти се присмиват, защото те никога не уважават хора, които са готови да унищожат сънародниците си. Ти си оставаш нещастната българка от несретната България, тесногръдо първеню и предателка.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашия политически елит като започнеш от партиите в опозиция и тези, които не са влезли във властта до президента и еврокомисарите - всичко е национални предатели. Разпродават на килограм националните интереси и богатства. Все едно ще след 20 години ще свърши светът.
53
0
 
15
 
! Отговори
От това, което преди 10 години
разбирам, ЕС превръщат балканската трънка в гетото на европа. Тук ще остават всички, които от Африка и Азия са се насочили към медоносната Европа. Срам за човечеството и геноцид. И както в историята досега, винаги с предателството на българите. Аможе и да е временна станция за депортираните. да въздъхна ли, добре, че се махнах. Е не, би било садистично спрямо моите сънародници, а и нникога няма да се почувствам у дома си.Блажени страдащите.
52
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Свърши тя" както се казва. Това излезе се едно ние просим пари за тях. А не излзезе така, все едно България пази границите на европа и имаме/нямаме европа да осигури пари за опазването на границите й. Беше смешно дано са го разбрали хората. За мен Европейския съюз заедно с америка и ислямистите са срещу християните. Има негласен съюз между католици/ислям/америка.
51
0
 
24
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 10 години
Не ни трябват помощи , а затварянето на границата за тези уж бежанци, които са си абсолютни имигранти!Никой държавник не каза какви са всъщност, докога са тук и защо Турция ги пропуска!??
50
1
 
29
 
! Отговори
човек от народа преди 10 години
Зад Кристалина Георгиева стои външна сила - масони, световна банка, новия световен ред. Политиците ни и националните медии също са подчинени на тази сила особенно Бтв. Повечето журналисти са на страната на бежанците и ни убеждават как трябва да ги приемем. Манипулацията на населението е в пълен ход. За повечето българи ( за съжаление ) темата за бежанците е много далечна. Масата народ крета в сивото ежедневие, пие си ракията, гледа турски сериали, биг брадър и другите игри на безсмислието.
49
1
 
2
 
! Отговори
Касандра преди 10 години
Комплименти към DNES.BG!
48
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
54 За кво бе , за това че гледа да ти подсигури повече пари от фондовете на ЕС за бежанците ли . Много хубаво че имаме наш човек там точно в този момент. Винаги е по-добре е да имаш свой човек там където се раздават парите в такава ситуация .
47
3
 
28
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
Изпитвам досада всеки път, когато тази жена заговори.
46
3
 
12
 
! Отговори
N преди 10 години
Ами целта на комунистите и *** това им беше целта,сега ще има пари за крадене.