Европейската финансова помощ за бежанците е потвърдена

Нека не политизираме проблема, зове Кристалина Георгиева
Обновена: 20 окт 2013 12:06 | 20 окт 2013 12:01, Красимир Ангелов
119
Европейската финансова помощ за бежанците е потвърдена
Кристалина Георгиева. Снимка: Булфото

"Европейската помощ е вече факт. Техническата помощ влиза в действие. Финансовата помощ по принцип е потвърдена. Материалната помощ по механизма на Гражданската защита е на път към България", обяви пред БНР еврокомисар Кристалина Георгиева във връзка с бежанския поток, който всекидневно навлиза в България.

"Вече една от страните – членки е пратила своя принос - легла, завивки, за да могат хората, пристигащи в страната ни да получат веднага необходимото", каза еврокомисар Георгиева, която посочи, че не може да се ангажира да каже колко точно ще бъде финансовата помощ за България, но по думите й тя със сигурност ще бъде значителна.

България ще получи и се работи по това за 2014, 2015, 2016 година да се коригират нещата за страната ни предвид обстановката в страната. По-големият проблем на комисията е как България ще усвои средствата за спешна помощ, тъй като това е нов проблем на страната ни, посочи комисар Георгиева.

Тя подчерта, че през 2013 г. България е получила 15 млн. евро от Европейската комисия за съдействие за охрана по границите, но очевидно тези средства не са били използвани по предназначение.

"Много е лошо да се политизира проблема с бежанците. Той ще бъде с нас известно време и трябва да се обединим, за да решаваме проблемите на тези хора и нашите си проблеми", призова още Кристалина Георгиева.

"От тези сирийци, които идват, ще се намерят двама – трима, които ще се окажат с наклон за престъпление, но в огромното си мнозинство това са хора, които бягат от ужаса на войната, много е лошо да се политизира този проблем", посочи еврокомисарят ни. 

Тя призна, че според нея сирийската криза няма да свърши скоро и мащабите на бежанския проблем ще продължат да растат.  "Това значи да се готвим не само да приемем бежанците за месец-два, а да им помогнем да живеят и по възможност да се издържат сами в страната ни", допълни Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никаква помощ не ще изтрие позора на рекетьорството, лицемерието и предателството на Европа към България, като и набута целия поток на бежанци и беглеци от закона, причини жесток децивилизационен удар и подготви изкуствено мюсюлманизиране на държавата ни. Така изпълни кипящото от дива омраза желание на видиотения пияница Чърчил на Балканите да няма държава България. Така Европа съдейства на Турция в постигането на териориалната и алчност. Защо оградата срещу нелегалните бежанци ще се изгражда на 30 км. навътре от границата в българската земя. А Сталинка е ....
84
2
 
11
 
! Отговори
морски преди 10 години
Тъпчо 87,проблема идва от САЩ които подкрепят и финансират терористите воюващи срещу законното правителство на президента Башар Асад.
83
2
 
2
 
! Отговори
на одисеи баба му преди 10 години
ти пак ли си тук бе дебиля марш обратно в карлуково
82
9
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Ало 90 за какво съсипване на БА говориш , ти да не си някое скапано ОЗ-е въшкарник от варшавските взимал една шапка пари , ти готов ли си днес да даваш повече за БА от това което се дава в момента тоест 1.5% от БВП , колко си готов да ти резнат от бюджета за да има за такива въшкарници като бившите , готов ли си бе ,а получаваш защита благодарение на партньорското сътрудничество каквато не и мечтал бе.
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 89,Ходи питай НАТО защо съсипаха българската армия и ЕС защо не си пазят границата! Нещо да си чувал за бермудския триъгълник Елхово-ГрудовоБезмер? Сега в казармите вместо войници има бежанци. Ай със здраве!
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
88 защо, не казваш защо , кажи да те чуя , защо няма такова либийско , или пък египетско или пък иракско нашествие , не че покрай сирийците и всякакви други не влизат , но те са както се казва съпътсващо влияние , в осовата са те ,а в основата на тяхната криза е Москва която подкрепя вече две години престъпния режим в Дамаск , тя го е подкрепяла 40 години нов случая става за последните ДВЕ години.
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 87,няма да ти казвам колко си глупав, че си толкова глупав и няма как да проумееш колко си глупав!
78
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак питам кога ще се съберете ред руското послоство защото проблема с бежанците го създадоха те и само те могат да го разрешат с нещо много просто като си снемат доверието от Асад и разрешат на сирийския народ сам да определи бъдещето си.
77
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 10 години
Какви ли милиони е взела тая , за да ни говори така и да притиска българите с тия бежанци.
76
1
 
13
 
! Отговори
тя преди 10 години
Това на снимката , мъж ли е ?
75
2
 
17
 
! Отговори
тя преди 10 години
Тая с...я се оказа национална предателка. Интегрирай си ги у вас. Ееее, че проста жена се оказа тая ...
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сталинка трябва ясно да чуе, че българите не щат на Евросъюза нито бежанците, нито помощите за тях (които всъщност са комисионни за отговорните лица за тяхното допускане в България).
73
1
 
20
 
! Отговори
мак преди 10 години
Никакви пари няма да компенсират проблема с хиляди араби, които ще се настанят трайно тук или в Европа.
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това гадно влечуго от Брюксел как го увърта. "Политизиране, помощта вече пътува по принцип е утвърдена финансова помощ, но не се знае колко и кога" и т. н. Аз питам и отговор не искам: Защо този башибозук от Сирия прекосява 1000 км през Турция и идва в България. Защо не остава в Турция /нали са братя мюсюлмани/или да се отправи към Гърция.
71
1
 
15
 
! Отговори
санйпера преди 10 години
да се свика запас и да се блокира границата от запасняците да спрат нашествениците.
70
1
 
10
 
! Отговори
сапьора преди 10 години
най-бързо ще стане като минираме границата с противопехотни о осколочни мини. Минирането може да стане от залп от оръдие или от самолет, ръчно ще стане по бавно, само така ще се защитим.пуснем ли ги веднъж в дома си всеки трябва да се оправя с тях сам.
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Сталинке, важното е кариерата, с тея пари на всякъде може да ти е гот. Това, че няколко милиона те проклинат да не ти е зор!...
68
0
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Я ДА И ВИДИМ РЕЙТИНГА НА ТАЯ СЕГА ,СИГУРНО Е ОТРИЦАТЕЛНО ЧИСЛО!
67
4
 
6
 
! Отговори
стига преди 10 години
Сидеров и Кристилинчето са национални предатели наедно с президента ни. Егати скапаната държавица.
66
4
 
11
 
! Отговори
Водния МС преди 10 години
Сталинка при Сталин , гадно влечуго си ти стали ! Рептил гаден !