Европейската финансова помощ за бежанците е потвърдена

Нека не политизираме проблема, зове Кристалина Георгиева
Обновена: 20 окт 2013 12:06 | 20 окт 2013 12:01, Красимир Ангелов
119
Европейската финансова помощ за бежанците е потвърдена
Кристалина Георгиева. Снимка: Булфото

"Европейската помощ е вече факт. Техническата помощ влиза в действие. Финансовата помощ по принцип е потвърдена. Материалната помощ по механизма на Гражданската защита е на път към България", обяви пред БНР еврокомисар Кристалина Георгиева във връзка с бежанския поток, който всекидневно навлиза в България.

"Вече една от страните – членки е пратила своя принос - легла, завивки, за да могат хората, пристигащи в страната ни да получат веднага необходимото", каза еврокомисар Георгиева, която посочи, че не може да се ангажира да каже колко точно ще бъде финансовата помощ за България, но по думите й тя със сигурност ще бъде значителна.

България ще получи и се работи по това за 2014, 2015, 2016 година да се коригират нещата за страната ни предвид обстановката в страната. По-големият проблем на комисията е как България ще усвои средствата за спешна помощ, тъй като това е нов проблем на страната ни, посочи комисар Георгиева.

Тя подчерта, че през 2013 г. България е получила 15 млн. евро от Европейската комисия за съдействие за охрана по границите, но очевидно тези средства не са били използвани по предназначение.

"Много е лошо да се политизира проблема с бежанците. Той ще бъде с нас известно време и трябва да се обединим, за да решаваме проблемите на тези хора и нашите си проблеми", призова още Кристалина Георгиева.

"От тези сирийци, които идват, ще се намерят двама – трима, които ще се окажат с наклон за престъпление, но в огромното си мнозинство това са хора, които бягат от ужаса на войната, много е лошо да се политизира този проблем", посочи еврокомисарят ни. 

Тя призна, че според нея сирийската криза няма да свърши скоро и мащабите на бежанския проблем ще продължат да растат.  "Това значи да се готвим не само да приемем бежанците за месец-два, а да им помогнем да живеят и по възможност да се издържат сами в страната ни", допълни Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предателка!!!!!
44
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно пише се за Европейска помощ , за помощ по линия на Червения кръст и ООН със сигурност има и американска помощ , но нито дума за РУСКА ПОМОЩ за бежанците освен някой друг самолет на отиване към Дамаск между оръжията които им доставят . Русия никога не си е падала по безвъзмездните помощи
43
0
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Сега като почнат едни търгове по 3 оферти за доставка на храни материали.... Да видиш как престарели консерви, отмъкнати от държавния резерв, ще се оферират на цени на био храни, внос от Нова Зенландия.... А за одеала отмъкнати от складове на армията да не говорим.....
42
0
 
23
 
! Отговори
питанка??? преди 10 години
И къде са отишли тези 15 милиона? Някъде си? Сталинке защо не сизираш сляпата прокуратура и да ги питаш къде са отишли, а не само да правиш констатации!!!!?????
41
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За стжаление е права и аз от две години пиша по форумите , че кризата в Сирия трябва да се разреши , но никой или повечето от вас не ме слушаха , слушаха Путин и защитаваха руските имперски интереси , на ви сега Путин и за сега са малко ами ако станат като в Турция 500 000 , защо да не станат , естествено че не всички ще остават там след като избягат од ада в Сирия. Пак за сега са малко
40
2
 
24
 
! Отговори
сталин преди 10 години
криСТАЛИНа, еврейко, чедо комунистическо, що се срамиш?
39
2
 
25
 
! Отговори
Мильо ВИПОНДов преди 10 години
Я Сталинка най после и разрешиха да се изходи по въпроса! Сталинке, тази криза с бежанците е точно в твоя ресор - къде беше до сега?
38
0
 
5
 
! Отговори
do Balgarka преди 10 години
Zashto se sardish na Siriicite sled kato tova e politicheska shema !
37
1
 
34
 
! Отговори
Diablo3-CS преди 10 години
Казанлъчани блокираха прохода ШипкаПротестират срещу идването на бежанци в градаPo4na se .
36
7
 
27
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Кристалина е еврейка.Не мисли за България.
35
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е тази, че ще казва кое е убаво и лошо за страната, като живее далеч в брюкселско кресло. Възмутително! Не им щем парите, не им щем имогрантите. Дават пари само и само да ги държим тук,а не даги псукаме в ЕС.Егати и предателитре- от страх и лакейничество пред ЕС, неспособност дареагират, напълниха държавата с примитивни нгри и ислямисти
34
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и аз искам да съм бежанец!ще ме хранят,няма да плащам сметки,а и джобни ще ми дават!сега и европейска помощ!толкова много ми писна от тия през последните месеци.....
33
3
 
14
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
А, да питам защо скачаха по площадите с ръцете с двата пръста?Демокрация ли имате?Капитализъм истински ли имате?
32
0
 
6
 
! Отговори
tough преди 10 години
P.S. Да почерпят!
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като *те запалиха конфликта в Сирия и след като Саудитска Атрабия и Катар ги финансират терористите ннавлезли в Сирия ,сега те да си ги прибират тези бежанци ,да не забравяме ,че ционисткия *** Израел има обща граница със Сирия и като гранична страна е длъжна да приема бежанци,докога Израел ще е имунизиран от тая бежанска вълна и щом *те могат да си затворят границата ,защо ние да нямаме право на това .Отговорете на тези въпроси г-жа Кристалина защо едни може за други не.
30
1
 
19
 
! Отговори
tough преди 10 години
Ура, идва нова финансова помощ за родните мутри!
29
1
 
16
 
! Отговори
Касандра преди 10 години
Нямам нищо против сирийците ,чиито роднини наистина са избити от ислямистите,но колкото по-бързо си изтеглят на запад ,толкова по-добре за тях и за нас .В България РАБОТНАТА РЪКА Е НАЙ-ЕВТИНА В ЦЯЛА ЕВРОПА ,БИЗНЕСМЕНИТЕ СА НЕКАДЪРНИ И ЩЕ ФАЛИРАТ,ЗАТОВА ЧАКАТ ДА СЕ ПРОДАДЕ ЗЕМЯТА И ДА НИ ПОСТРОЯТ ЗАВОДИ ЗА ПРЕРАБОТКА НА ОТПАДЪЦИ,някой да им го преведе на арабски ,че хората да се спасяват!
28
1
 
16
 
! Отговори
коци преди 10 години
Брюкселско зеле СМРАДЛИВО !
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ КРИСТАЛИНА ГОВОРИ ОНОВА КОЕТО ИСКАТ НЕЙНИТЕ ГОСПОДАРИ ЮДО-МАСОНЧЕТАТА ,НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТКЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ ТАЯ ,АМИ ОТ КОРИДОРИТЕ НА (СВЕТИОВНАТА) БАНКА ,КОЯТО НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЧАСТНАТА БАНКА НА РОДШИЛДОВИ,НАПРАВИ ЛИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА НЯКОГО ТОВА КОЕТО ВЧЕРА ИЗТЕЧЕ ПО НОВИНИТЕ,ЧЕ ЕВРЕЙСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ШАЛОМ Е ОРГАНИЗИРАЛА И ФИНАНСИРАЛА БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ В АЛЕКСАНДРОВСКА ЗА БЕЖАНЦИТЕ,ДА СТЕ ЧУЛИ ТАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ДА ПРАВИ СЪЩОТО ЗА БЪЛГАРИ.САМО АТАКА ИМА АДЕКВАТНА ПОЗИЦИЯ ПО БЕЖАНСКИЯ ПРОБЛ
26
27
 
3
 
! Отговори
11 преди 10 години
Малко ми се струва,че прекаляваме относно тия бежанци.При положение,че ние сме същите като тях.Всяка година хиляди българи ходят в други държави барабар с *** и се опитват да оцелеят финансово.Сирийците също се опитват да оцелеят,само че физически,щото войната си е нещо бая страшно.То сега храним 1 милион мързеливи ***,българи и турци,та някакви 10 хиляди бежанци ли са ни проблема на държавата?