Приемно семейство за "русия ангел" Мария

7 от нейните братя и сестри също ще бъдат изведени от семейството
Обновена: 30 окт 2013 08:36 | 30 окт 2013 08:36,
37
Приемно семейство за "русия ангел" Мария
Малката Мария. Снимка: Reuters

Родителите на русокосата Мария, която беше намерена в ромски катун в Гърция, отказват да съдействат на социалните служби и детето няма да бъде върнато в тяхното семейство, а ще бъде настанено в приемно.

Това съобщи пред bTV Детелина Котевска, началник отдел "Дейности и мерки по закрила на детето" в Агенцията за социално подпомагане.

Още по темата

В момента Мария е настанена в социална институция в Гърция, но Държавната агенция за закрила на детето вчера обяви, че ще направи всичко възможно да върне детето у нас.

"Родителите, за съжаление, не съдействат. Имаше предложение майката да бъде настанена в център "Майка и бебе" заедно с двете най-малки деца, но тя отказа", подчерта Котевска и уточни, че когато децата бъдат временно преместени, съответно и социалните помощи за издръжката им ще бъдат прехвърлени към приемните семейства.

Предстои четири от децата на ромската фамилия да бъдат настанени в приемни семейства, едно ще бъде пратено при роднини, а други две – в социална институция.

Една от дъщерите на Сашка и Атанас Русеви вече е пълнолетна, а друго от децата им ще навърши 18 години след месец.

"Само близките на майката Сашка са 19 братя и сестри – бяха проучени възможностите на всички тях да приемат децата", каза Детелина Котевска, но уточни, че те са отказали.

По думите на представителя на Агенцията за социално подпомагане децата може да се върнат обратно при родителите си, когато двамата могат да поемат адекватна грижа за тях.

"Не бива да ни задоволява аргументът, че ромите просто живеят в такива условия. Децата не могат да живеят така. Ще бъде направено всичко Мария да живее щастливо", допълни Котевска.

"Всички заедно трябва да се справим с проблема", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
надежда преди 10 години
Ромите ,във Франция не им дават да живеят в градовете и селата .катуните си ги правят на определени места да не се застояват по много и ги приместват с конвоине могат където те си искати на 2 години ги местят да не се застояват по много ,на магистралите се виждат и табели обозначили че има *** катун...може би там да не се отбива и никой да не спира
31
0
 
3
 
! Отговори
пишман вече преди 10 години
питали една ***:- Колко деца имаш?- Незнам точно - отговорила тя - мога да броя само до десет...кога най- после ще се ограничи размножаването на неможещи да си кажат!, не напишат имената, неспособни да се грижат за себе си социални ***?най- малко за да се избегнат последиците като: социалната им издръжка;запълване на новините с това как " майки/родители на н- броя деца" нямали какво да ги нахранят, облекат;как ги дали на доверие да ги гледа някой - пък после "откраднати " и т.н..
30
0
 
8
 
! Отговори
Анани преди 10 години
Кастрация, а не интеграция!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само до 2 деца майчински и детски надбавки, но на БСП му трябва *** електорат, изроден от кръвосмешения
28
5
 
14
 
! Отговори
пепи преди 10 години
Айде стига с тоя РУС ангел със сини очи.Ако не беше русо със сини очи - да седи у гетото.Повтарям се ама няма как. Писна ми да слушам глупости.И накрая *** ще осъди държавата,защото са нямали причина да му го взимат. Има толкова повече належащи проблеми отколкото едно дете.Като е русо със сини очи да порасне и да се снима в некой порно филм.Поне да си заработва хляба.
27
0
 
14
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Какъв щастлив живот?бъдещето и е или в приемно семейство където ще я вземат пак саради парите,или в сиропиталище.Няма ли един политик с акъла си в тази държава да спре това безразборно размножаване!!! Щом има над три деца да си ги гледа както иска.Насочете парите към детски гадини и училища ,не в *** бореи.
26
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
До Дидоneznam zachto bog dava natakiva hora deza ima hora placat za deca eeeeeeeee prostotiata e po horata
25
4
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
romite sa dobre ama nesi misli cesa samo romite takiva ima i balgari koito se zanimavat i s narkotici
24
1
 
17
 
! Отговори
АВАТАР преди 10 години
ТОВА ЛИ Е НАЙ- ВАЖНОТО ЕДНО ***. ПРОДАЛИ ГО ЗАГУНДЖИИТЕ ЩОТО НЯМАЛИ ПАРИ. АМИ ДЪРЖАВАТА ДА МИСЛИ ЗА ТЯХ. ДА ИМ ОСИГУРИ РАБОТА НЕ САЦИАЛНИ ПОМОЩИ. СТОЯТ В КЪЩИ И ВЗЕМАТ ПО 500, 600 НА МЕСЕЦ В СЪЩОТО ВРЕМЕ РАБОТИМ ЗА 400, 500 НА МЕСЕЦ ЗА ДА ИЗДЪРЖАМЕ БЕЗПОЛЕЗНИ ***.
23
3
 
18
 
! Отговори
mrr преди 10 години
И да се следи за спазване на законите. Живея до гето и ги гледам - трагично е положението! И на полиция съм се обаждала и на социалните - не искат да си вършат работата и това е. Очевидно *** трябва да спазват законите, ама трябва, нали? Еми съответните служби (които също получават пари от нас) да си ги заработят - с чакане и с добро явно не става. Ефектът е лавинообразен.
22
0
 
31
 
! Отговори
mrr преди 10 години
Като спрат да дават помощи за след 3-то дете (който може да си позволи да гледа повече деца, не му помагат 35 лв повече) и като тъпите социални служби почнат да си вършат работата, ще намалеят тези простотии. Колко служители взимат заплати, за да следят - то Закрила на детето, то лекари, задължителни консултации, предучилищна, училище, полицията, дето трябва да следи за педофили.... Ромите са супер зле, ама всички институции си клатят краката. Ред им трябеа!
21
0
 
21
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
До ЧОВЕК22В Русия никой не издържа ***, мога да ти споделя :) !
20
0
 
16
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Айде-е , не е далеч времето,когато държавата на тези географски ширини ще се нарича Ромалия !! Който ке си защитава народа и интересите,това заслужава !
19
16
 
30
 
! Отговори
ds преди 10 години
Осрахте са с тва ***! Вече като чуя рус ангел вместо да си мисля за някоя брутално яка скандинавка мен ми изкача тоя цирей пред очите и ми се обръщат червата. Стига с тва тъпо лапе. Имам си достатъчно проблеми от тва да мисля за ***! НЕ МИ ДРЕМЕ!
18
2
 
17
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Искат да кажат, че майката не иска да даде кръв да се види детето нейно ли е!!!!!!!!!!Същото е и за бащата който е асно, че не им е баща щото е чист *** а майката е българка писали я като ромка но работела на магистралата в чужбина от там са тия руси дечица!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
TooN преди 10 години
КЪМ пост 20: Извинявам се, майка ми взима НЕТО 450 ЛВ!
16
0
 
56
 
! Отговори
TooN преди 10 години
Най-елементарни пример каква БОЛНА държава сме!Майка ми, която повече от 20-25 години работи в "Български пощи", дава само нощни 12-часови смени през ден, получава БРУТО 450 ЛВ!!! А майката-*** (те са ***- уж малцинство са, роми ги направиха медиите!), родила 10 деца, незнаеща имената на децата си, не знаеща рожденните им дати, взима НЕТО 500 ЛВ ПОМОЩИ!!! Докато няма работещ закон за социалните помощи до макс 3 деца, няма да се спре безразборното раждане от ***!
15
1
 
34
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Значи, ако не беше русо, щеше да си седи у калта, така ли? Двойни стандарти нещо. Самите мангафета не са виновни, че родителите им са маймуноподобни индивиди, които си изкарват хляба на техен гръб. Те затова и когато *** роди, да й се взима детето, а на нея да й вържат тръбите, за да не паразитира на гърба на собствените си деца първо, после и на обществото. Хем детето ще има шанс да се развие нормално, хем тая *** няма да се размножава като ***.
14
1
 
44
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
От *** направих ангел.....дайте и на другите *** да им сложим по един ореол и след време като станат повече от нас ще ни наричат "държавата на ангелите"...
13
0
 
45
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Айдеее, изгоряха детските надбавки, тате Наско остана без ракия.

Спонсорирани публикации